MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Για το Γυναικείο Σπίτι»: Ο πίνακας της Faith Ringgold «μετακομίζει» από τις φυλακές Ράικερς στο Μουσείο Μπρούκλιν

Ο πίνακας της 91χρονης ακτιβίστριας και συγγραφέως Faith Ringgold με τίτλο «Για το Γυναικείο Σπίτι», τον οποίο η ίδια είχε αφιερώσει το 1972 στις γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Ράικερς στη Νέα Υόρκη, μεταφέρεται στο Μουσείο Μπρούκλιν.

Jonathan Dorado / The Brooklyn Museum
Monopoli Team

Ο πίνακας, ο οποίος απεικονίζει γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων σε διαφορετικούς ρόλους, σχεδιάστηκε με σκοπό να αναδειχθεί η οικουμενικότητα των γυναικών και προσφέρθηκε από τη δημιουργό του Faith Ringgold στο γυναικείο Σωφρονιστικό Ίδρυμα στο Rikers Island στη Νέα Υόρκη το 1972. Μάλιστα, η Ringgold εμπνεύστηκε για το έργο μέσα από τις συνεντεύξεις της με τις κρατούμενες, στις οποίες και το αφιέρωσε, θέλοντας να τους «χαρίσει» λίγη αισιοδοξία και κουράγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙταλία: Αντιδράσεις για το άγαλμα της πρώτης γυναίκας με διδακτορικό στην πλατεία Prato della Valle12.09.2018

Αργότερα το 1988, όταν το Σωφρονιστικό Ίδρυμα έγινε κέντρο κράτησης ανδρών, ο πίνακας βανδαλίστηκε και ασβεστώθηκε πριν τελικά καταφέρει να σωθεί από έναν αξιωματικό, ενώ έπειτα αποκαταστάθηκε και μεταφέρθηκε σε μια νέα γυναικεία εγκατάσταση, όπου παραμένει έκτοτε.

Σήμερα, μετά από πέντε δεκαετίες παραμονής στο Ράικερς, ο ιστορικός αυτός πίνακας υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνδυάζει τα πρώτα χρόνια της μεταρρύθμισης των φυλακών και του φεμινιστικού ακτιβισμού, «μετακομίζει» στο Μουσείο του Μπρούκλιν. Το σχέδιο μετεγκατάστασης ανακοινώθηκε από την Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης, Chirlane McCray και το έργο θα αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου, στο Κέντρο Φεμινιστικής Τέχνης Elizabeth A. Sackler στον τέταρτο όροφο του μουσείου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 7.projects.art (@7.projects.art)

Η Anne Pasternak, διευθύντρια του Μουσείου του Μπρούκλιν, δήλωσε «ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που ένας από τους πιο εμβληματικούς πίνακες της Faith Ringgold επιστρέφει για να δεχτεί την φροντίδα του ιδρύματος»—αναφερόμενη στην προηγούμενη συμπερίληψή του στην έκθεση του Μουσείου του Μπρούκλιν το 2017 με τίτλο «We Wanted a Revolution: Black Radical Women , 1965–85».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε το έργο με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και θα τους εντάξουμε σε διαλόγους με την πρωτοποριακή αυτή καλλιτέχνιδα και θέματα μαζικής φυλάκισης, ισότητας των γυναικών, καλλιτεχνικών κινημάτων της δεκαετίας του 1970 και πολλά άλλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνθηση στην αγορά τέχνης το 2021: Ρεκόρ πωλήσεων χάρη στα κρυπτονομίσματα12.09.2018

Πηγή: artnews.com

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b