MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

Αλλάζουμε χρόνο στο θέατρο! Σας παρουσιάζουμε τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που παίζουν στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς! Καλή χρονιά!

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Τα Κόκκινα Φανάρια του Βασίλη Μπισμπίκη «ανάβουν» την Πρωτοχρονιά

Μέσα από τις ιστορίες τους, ιστορίες βιωμένες στα μονοπάτια της queer νύχτας και του αγοραίου έρωτα, η Μαντάμ Παρί κι ο Μιχαήλος, η Μαρίνα κι ο Ντορής, η Μυρσίνη, η Ελένη κι ο Πέτρος, η Άννα κι ο Νικόλας, ο Δημήτρης κι η Ρόζα, η Κατερίνα κι ο Φερζά, η Νάντια και ο Σάμι έρχονται στη σκηνή για δηλώσουν και να μας υπενθυμίσουν την παρουσία τους στη ζωή. Σε μια εποχή μετάβασης, την ώρα που οι εξελίξεις, κοινωνικές και όχι μόνο, καθιστούν ατομικά και συλλογικά αναγκαία την αλλαγή και την πορεία προς μια καλύτερη εκδοχή της ανθρωπότητας, η Ομάδα Cartel ανάβει τα «Κόκκινα φανάρια» της θέτοντας για μια ακόμα φορά στον πυρήνα του την αλήθεια. Αυτή που οι ήρωες ζούνε, διεκδικώντας το αυτονόητο: την ορατότητα και την ελεύθερη ανάσα της ύπαρξης. Τον ζωτικό χώρο που όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό και διαφορετικό τρόπο, έχουμε ανάγκη.
Σάββατο 1/1 και Κυριακή 2/1, 21:00
Εισιτήριο: 20 ευρώ (γενική είσοδος), 17 ευρώ (φοιτητικά, ανέργων, άνω των 65), 15 ευρώ (ΑΜΕΑ). | Προπώληση: viva.gr.
Cartel Τεχνοχώρος, Legaki 7, Ag. Ioannis Rentis.

2. Αιολική Γη: Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

«Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού.
Σάββατο 1/1 στις 20:30 και Κυριακή 2/1 στις 19:00.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 25€ Α’ Ζώνη 18€ Β’ Ζώνη (Θεωρεία – Ά Εξώστης) 15€ . Προπώληση: n-t.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

3. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει την Πρωτοχρονιά στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα.
Σάββατο 1/1 στις 21:00 και Κυριακή 2/1 στις 18:00 και στις 21:00
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

4. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού στο θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει την Πρωτοχρονιά το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!
Σάββατο 1/1 στις 21:00 και Κυριακή 2/1 στις 18:00 και στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832.

5. Sexy Laundry, της Michele Riml σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου στο θέατρο Κάππα

Φωτογραφία Πάνος Γιαννακόπουλος

Το «Sexy Laundry» της Michele Riml με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Δάφνη Λαμπρόγιαννη, έρχεται την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στο Θέατρο Κάππα. Ο Λάρυ και η Άλις σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, και με το εγχειρίδιο Σεξ για αρχάριους ανά χείρας, αμήχανοι, αξιοθρήνητοι και αξιολάτρευτοι, προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις… και το ερωτικό πάθος που έχει …ατονήσει με το πέρασμα του χρόνου.
Σάββατο 1/1 στις 18:00 και 21:00 – Κυριακή 2/1 στις 18:00 και 21:00
Εισιτήρια: 20€, Φοιτητικό 12€ ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη Τηλ. 2107707227, 2108827000
.

6. Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν), του Γκιγιέρμο Καλδερόν στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού
Η Λίλα Μπακλέση στη "Βίλα"

Η Λίλα Μπακλέση στη “Βίλα”

Το έργο του Γκιγιέρμο Καλδερόν με τίτλο «Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού την Πρωτοχρονιά και φέρει την σκηνοθετική σφραγίδα της Λητώς Τριανταφύλλου. Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες, που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.
Σάββατο 1/1 και Κυριακή 2/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€, 12€ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr.
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Τηλέφωνο: 21 0363 7200
.

7. Μαθήματα Κωμωδίας, από τον Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς

Τα «Μαθήματα Κωμωδίας», το νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη, παρουσιάζεται σε δική του σκηνοθεσία, στο θέατρο Μικρό Παλλάς την Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πώς να κάνουν κωμωδία. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας. Σάββατο 1/1, στις 21:00 και Κυριακή 2/1 στις 20:00.
Εισιτήρια:  Vip: 25,00€, Α΄Ζώνη: 22,00€, Β΄+Γ’ Ζώνη: 20,00€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό: 12:00€, ΑμεΑ: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0321 0025
.

8. Ντον Ζουάν, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο

Το έργο “Ντον Ζουάν”, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Σημείο την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. Ο Ντον Ζουάν φτάνει στις ακτές της Σικελίας συνοδευόμενος από τον υπηρέτη του, Σγκαναρέλ, ένα δίδυμο παρόμοιο του Δον Κιχώτη με τον Σάντσο Πάντσα. Εκεί τους προλαβαίνει η Ντόνια Ελβίρα, η γυναίκα που ο Ντον Ζουάν ερωτεύτηκε και έκλεψε από το μοναστήρι που βρισκόταν, για να την εγκαταλείψει στη συνέχεια όταν το πάθος του είχε πια σβήσει. Η Ελβίρα τυχαίνει ψυχρής υποδοχής. Πληγωμένη, ορκίζεται εκδίκηση.
Παρασκευή 31/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 8 ευρώ, Φοιτητικό εισιτήριο: 6 ευρώ. Ατέλειες, Ανέργων, ΑΜΕΑ: είσοδος δωρεάν. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Σημείο, Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0922 9579
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντίνοος Αλμπάνης: Καμία πτώση δεν έχει μεγάλη αξία, από τη στιγμή που μπορείς να σηκωθείς12.09.2018

9. Ο κατά φαντασίαν ασθενής, του Μολιέρου από την ομάδα Gaff στο Θέατρο 104

Το Θέατρο 104 υποδέχεται το νέο έτος με την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Ο Αργκάν φοβάται τον θάνατο γι’ αυτό και είναι σε επιφυλακή για πιθανές αρρώστιες. Αν και χαίρει άκρας υγείας, καθαρίζει καθημερινά το έντερο του, πίνει περιττά χάπια και τονωτικά φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτόν και ταΐζει μια στρατιά γιατρών και φαρμακοποιών. Εκτός από τους γιατρούς στα χρήματά του στοχεύει και η δεύτερη σύζυγος του που προσποιείται πως τον αγαπά ενώ σχεδιάζει να του πάρει την περιουσία.
Σάββατο 1/1 και Κυριακή 2/1 στις 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο: 10€, Ατέλειες: 5€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3455020

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b