MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 13 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

To 2022 έφτασε και εμείς σας προτείνουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένεια σας το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου.

Animaxmas: Προβολές βραβευμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια, του Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα

Το νέο έργο του Θωμά Μοσχόπουλου «Ο μαγικός κύκλος ή η ωραιότερη ιστορία του κόσμου και άλλα τέτοια παραμύθια» κάνει πρεμιέρα για θεατές 5 έως 105 χρόνων, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο θέατρο Πόρτα. Μια ιστορία για το θέατρο και μια θεατρική παράσταση για την ιστορία των ανθρώπων, που δεν σταματούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες τους, που συνεχώς προσπαθούν να κτίσουν καινούριες βεβαιότητες, όταν χάνουν αυτές που είχαν. Σ’ έναν τόπο έρημο σκοτεινό και άδειο (ή μήπως σε μια άδεια σκηνή θεάτρου;) φτάνουν επτά άνθρωποι ταλαίπωροι, κυνηγημένοι, σκονισμένοι, εξαντλημένοι, πεινασμένοι και κυρίως πολύ πολύ φοβισμένοι. Από τα ρούχα που φορούν, παρότι τώρα σέρνονται κουρελιασμένα, βρώμικα και λίγο αταίριαστα πάνω τους, μπορεί εύκολα να μαντέψει κανείς πως πρέπει κάποτε να έζησαν μεγάλες δόξες.
Σάββατο 1/1 στις 17:00 και Κυριακή 2/1, 11:00 και 15:00
Τιμές Εισιτηρίων:10€, 8€ ομαδικό (από 10 άτομα και πάνω), 6€ σχολικό (για μαθητικές παραστάσεις). | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλ.: 210 77 11 333.

2. Μπομπ Σφουγγαράκης – The Musical: Το βραβευμένο παρουσιάζεται στο Christmas Theater, σε σκηνοθεσία – απόδοση Θέμις Μαρσέλλου

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων μαζί με τον Πάτρικ, τη Σάντυ, τον Καλαμάρη, τον κύριο Καβούρη, τον Πλαγκτόν και ολόκληρη την παρέα που κατοικεί και δίνει ζωή στο βυθό του Μπικίνι, βάζουν τα καλά τους, προετοιμάζονται στο χορό και στο τραγούδι και περιμένουν να σας υποδεχτούν για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα φετινά Χριστούγεννα  στην σκηνή του Christmas Theater. Εικοσιένα ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μια μεγάλη ζωντανή ορχήστρα, θα μας ταξιδέψουν βαθιά μέσα στη θάλασσα, στο βυθό του Μπικίνι, όπου οι κάτοικοί του, αντιμετωπίζουν προβλήματα μιας και ένα ηφαίστειο που βρίσκεται από πάνω τους πρόκειται να εκραγεί και να αφανίσει την πόλη τους.
Σάββατο 1/1, 19:30
Εισιτήριο: Από 10€ | Προπώληση: viva.gr
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46, Τηλέφωνο: 21 1770 1700

3. Comedy club για παιδιά: Xmas Music Special, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το «Comedy club για παιδιά», η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, έρχεται και πάλι στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής. O Γιώργος Χατζηπαύλου σχολιάζει με χιούμορ όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα των παιδιών: Αγαπημένους ήρωες, τη σχέση με τα κατοικίδια αλλά και τα ζώα γενικότερα, τα επαγγέλματα, το σχολείο, τις ξένες γλώσσες, τα παιδικά τραγούδια, τα παιχνίδια και τους φίλους, τις συμβουλές των γονιών και τις περίεργες συνήθειες των μεγάλων και φυσικά την καλύτερη γιορτή του κόσμου, τα Χριστούγεννα.
Κυριακή 2/2 στις 15:15 και στις 18:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: ticketservices.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

4. «Δον Κιχώτης», του Μιγκέλ ντε Θερβάντες στο Θέατρο Μικρό Χορν

«Δον Κιχώτης»! Τo αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες παρουσιάζεται από τις 7 Νοεμβρίου στην Παιδική σκηνή του Μικρού Χόρν, από τις Μαγικές Σβούρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Αυτή είναι η στιγμή που το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο! Με το άλογό του καλπάζει στη φαντασία του, κάνει το ανέφικτο εφικτό, πολεμάει τα σκοτάδια και προτάσσει την αγάπη στην κακία!
Κυριακή 2/1, 11:30 και 15:00
Εισιτήριο: Από 8€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα | Τηλ: 21 1100 0365

5. Ο «Καρυοθραύστης» του Ε.Τ.Α Χόφμαν από την Θεατρική Ομάδα «Τόπι» στο BIOS

Μια Χριστουγενιατικη ιστορία για παιδιά από 3- 99 χρονών παρουσιάζεται αυτές τις γιορτές από την θεατρική ομάδα Τόπι στο Bios. Ένα μαγικό ταξίδι βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Ε.Τ.Α Χόφμαν, «Καρυοθραύστης», σε διασκευή-σκηνοθεσία Δημήτρη Πλειώνη. Παραμονή Χριστουγέννων, προσμονή για το άνοιγμα των δώρων και ανάμεσα σε όλα ένας καρυοθραύστης. Η μάχη με τη βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύθηκαν μετά τη μάχη, το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο των ζαχαρωτών και χορός με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι.
Κυριακή 2/1, 12:00 και 15:00
Εισιτήρια: Από 8€ | Προπώληση-κρατήσεις: viva.gr. και τηλεφωνικά στο 2103425335.
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα. http://pireos84.bios.gr/

6. Γλυκογιορτινά Παιχνίδια: Η παράσταση για παιδιά της Ανδρομάχης Μοντζολή, διαθέσιμη on demand

Το Θέατρο της Ημέρας για τις  γιορτινές ημέρες προτείνει την παράσταση τα «Γλυκογιορτινά παιχνίδια» της Ανδρομάχης Μοντζολή, που θα παρουσιάζεται On Demand μέσω της viva.gr έως 16 Ιανουαρίου 2022. Μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στο σπίτι. Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές  από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν.
Διαθέσιμη έως 16 Ιανουαρίου 2022
Τιμές Εισιτηρίων: 5€
Αγοράστε εισιτήριο και παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παιδικές παραστάσεις που θα δούμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα12.09.2018

7. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr
Κυριακή 2/2: 10:30 π.μ. και 12:30 μ.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

8. Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στο Πεδίο του Άρεως με την Περιφέρεια Αττικής

Το Πεδίο του Άρεως ντύνεται χριστουγεννιάτικα και περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του για να το γιορτάσουν. Αυτά τα Χριστούγεννα η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δωρεάν για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

9. Ιστορίες για τα Χριστούγεννα II: Παρασυρόμαστε στη μαγεία των γιορτών μέσα από τις εορταστικές διαδικτυακές αναγνώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων με τις «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία. Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς μάς προσκαλούν να αφεθούμε ξανά στη μαγεία των γιορτών διαβάζοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Διαθέσιμες από 20 Δεκεμβρίου 2021 έως 10 Ιανουαρίου 2022
Απολαύστε τις αναγνώσεις εδώ

10. Animaxmas: Προβολές βραβευμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., προβολές βραβευμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο για όλη την οικογένεια, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Πρόγραμμα ημέρας: «Ο τίγρης που ήρθε για τσάι» 24’15» (2019). «Τουλίπα» 9′ (2020). «Ελληνικοί θησαυροί» 11′ (2020 ). «Διακοπές στο Λονδίνο» 11′ (2020 ). Agrinoui 20′ (2015). «Η πριγκίπισσα  κι ο ληστής» 3’29» (2020). «Songs of AnimaSyros» 2’ (2021).
Κυριακή 2/1, 12:00 μ.μ.
Ελεύθερη είσοδος
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλ: 210 4143 310. | https://www.dithepi.gr/el

11. Δήμος Αθηναίων: Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά φέρνουν τη μαγεία των γιορτών στις αθηναϊκές πλατείες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων επισκέπτεται όλες τις γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, οι οποίες θα φιλοξενούν Χριστουγεννιάτικα Χωριά, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους, από 17 Δεκεμβρίου 2021 έως 7 Ιανουαρίου 2022, στις Πλατείες Μεσολογγίου στο Παγκράτι, Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια στα Κάτω Πατήσια, Βικτωρίας στην Κυψέλη, Αγίου Θωμά στο Γουδή και στο Πάρκο Ναθαναήλ Αγίου Ελευθερίου, για να χαρίσουν στους μικρούς μας φίλους όμορφες στιγμές  με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, γλυκό-κεράσματα, Christmas hand painting και πολλές ακόμη δράσεις για όλη την οικογένεια. Ανάμεσά τους θα κυκλοφορεί ένας πολύχρωμος θίασος από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέττες, ταχυδακτυλουργούς ενώ εκεί θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Ώρες λειτουργίας Χριστουγεννιάτικων Χωριών: 11.00-19.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Πληροφορίες στο www.opanda.gr
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων στο cultureisathens.gr.

12. «Ξωτικά εν δράσει…»: Εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και γιορτινή διάθεση. Την Κυριακή 2 και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών «Πρωτοχρονιάτικα Σοκολατομαγειρέματα…». Σηκώστε τα μανίκια σας, παρασυρθείτε μαζί μας στη χώρα της σοκολάτας κι ετοιμαστείτε για σοκολατένιες δημιουργίες. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους λάτρεις της σοκολάτας κι όχι μόνο! Ερχόμαστε σε επαφή με την ιστορία της γλυκιάς αυτής λιχουδιάς και τις ιδιότητές της, στήνουμε το δικό μας εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και κατασκευάζουμε τις δικές μας σοκολατένιες εορταστικές δημιουργίες.
2/1 και 5/1 | 12:00 -13:30
Κόστος συμμετοχής: 8,50 €/ παιδί.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000.
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

13. KΑΛΛΟΣ. Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά: Online παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εμπνευσμένος από την αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά», ο φετινός, 9ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έχει τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά» και πραγματοποιείται για δεύτερη φορά online. Από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 17 Απριλίου 2022 τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό  στη ψηφιακή πλατφόρμα ενώ τον Μάιο θα συμμετέχουν στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση. Παράλληλα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν όλο το χρόνο εκπαιδευτικές δημιουργικές δραστηριότητες και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της Τέχνης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ψηφιακών δραστηριοτήτων εδώ.
15 Δεκεμβρίου 2021 – 17 Απριλίου 2022
Λεπτομέρειες για το πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/
Για ερωτήσεις, πληροφορίες: [email protected]
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ερωτευμένο σύννεφο: Η όπερα της Σοφίας Καμαγιάννη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b