MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

10+1 μέρη της Ελλάδας που είναι μαγικά τον χειμώνα

Από τις πλαγιές του Καϊμάκτσαλαν και τα καλντερίμια του Πηλίου μέχρι τις πίστες του Παρνασσού και τα πετρόχτιστα χωριά του Μαινάλου, η ορεινή Ελλάδα είναι γεμάτη από μαγευτικά μέρη για αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις.

Photo by DiChatz on Unsplash
Photo by DiChatz on Unsplash
Monopoli Team

Ατμοσφαιρικές πόλεις δίπλα σε λίμνες, παραδοσιακοί οικισμοί που δένουν απόλυτα με το φυσικό τοπίο, ζεστοί ξενώνες, τσιπουροκαταστάσεις και βόλτες σε χιονισμένες ελατοσκέπαστες πλαγιές. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από πανέμορφα μέρη όπου η φύση και η παράδοση δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστα χειμερινά ταξίδια.

Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, ανακαλύπτουμε τη μαγεία του χειμώνα σε 10+1 μαγευτικούς ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας που είναι ιδανικοί για μικρές και μεγάλες αποδράσεις.

Νυμφαίο

Μόλις λίγη ώρα από την πόλη της Φλώρινας, υπάρχει ένα μικρό ορεινό χωριό, χτισμένο στα 1.350 μ. υψόμετρο στις πλαγιές του όρους Βίτσι, που μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Το Νυμφαίο έχει αναδειχθεί διόλου τυχαία ένα από τα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Η είσοδος με το τοξωτό ξύλινο γεφυράκι, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, τα αψεγάδιαστα καλντερίμια, τα καλοφτιαγμένα πέτρινα σπίτια και τα πανύψηλα δέντρα οξιάς που περιβάλλουν το χωριό δημιουργούν ένα σκηνικό που γοητεύει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Το χειμώνα, με το λευκό πέπλο του χιονιού να έχει σκεπάσει τα πάντα, το τοπίο μοιάζει πραγματικά ονειρικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b