MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 6 παραστάσεις για την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου

Τα φετινά Χριστούγεννα το θέατρο δεν σταματά! Σας προτείνουμε τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα, σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Η φόνισσα, του Γιώργου Κουμεντάκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Η φόνισσα», η όπερα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργου Κουμεντάκη, επιστρέφει στη σκηνή την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου. Η Χαδούλα ή Φραγκογιαννού, μια βασανισμένη μεσόκοπη γυναίκα που έχει αναλώσει τη ζωή της υπηρετώντας τους άλλους –γονείς, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια–, απαυδισμένη και αντιλαμβανόμενη τη δυσμενή θέση των γυναικών σε φτωχές, αγροτικές κοινωνίες όπως η δική της, καταλήγει να πιστέψει ότι είναι αποστολή της να απαλλάξει τον κόσμο από τα κορίτσια.
Τρίτη 28/12 στις 19:30.
Εισιτήρια: 15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
.

2. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος,  παρουσιάζεται την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Τρίτη 28/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: Κανονικό 18€ Άνω των 65 13€ Φοιτητικό/Νεανικό 13€ Πολυτέκνων 10€ ΑμεΑ- 5€ ΑμεΑ-Συνοδός- 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

3. Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα, του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» του Γιάννη Καλαβριανού, έρχεται την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, από την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris. Δεν υπάρχουν σκηνικά και κανένα σκηνικό αντικείμενο, παρά μόνο κοστούμια εμπνευσμένα από την ανατομία των αλόγων. Τέσσερις ηθοποιοί, ένας πιανίστας, η συνεχής μουσική, η απολύτως χορογραφημένη κίνηση και οι εναλλαγές σκοταδιού και φωτός συνθέτουν την αυστηρή παρτιτούρα αυτής της γοητευτικής, μα τόσο τραγικής ιστορίας.
Τρίτη 28/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα
.

4. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα, του Pascal Rambert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Pascal Rambert, παρουσιάζει την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου την παράσταση με τίτλο «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δύο αδελφές και δύο προσωπικότητες, Δύο εκδοχές του παρελθόντος, Δύο απόψεις για τη ζωή. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.
Τρίτη 28/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65) Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78
.

5. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος».
Τρίτη 28/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832
.

6.Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει όμως αλλάξει για την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε; Και το σημαντικότερο έχει άραγε αλλάξει κάτι για την κοινωνία-για το σημερινό κοινό της εποχής του #Metoo – 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;
Τρίτη 28/12 στις 18:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Δημήτρης Παπαϊωάννου στη Στέγη: Ένας κόσμος εγκάρσια προσανατολισμένος στη μαγεία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b