MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Θέατρο Σταθμός: Η παράσταση του Θανάση Δόβρη «2021 μ.Χ: Τα δυο κούτσουρα», διαθέσιμη online

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη «2021 μ.Χ: Τα δυο κούτσουρα – Μια σπουδή στο λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» θα είναι διαθέσιμη αυτές τις γιορτές για δωρεάν ψηφιακή προβολή στην ιστοσελίδα του Θεάτρου Σταθμός.

Monopoli Team

Μετά την προβολή του «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και το podcast «Ο Κροκόδειλος» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, η ιστοσελίδα του Θεάτρου Σταθμός επανέρχεται με μια ακόμη δωρεάν ψηφιακή δράση. Από την Παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα προβάλλει την παράσταση του Θανάση Δόβρη «2021 μ.Χ: Τα δυο κούτσουρα – μια σπουδή στο λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμαντή».

«2021 μ.Χ: Τα δυο κούτσουρα»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια από τις τρεις ενότητες του συγγραφικού έργου του Σκιαθίτη λογοτέχνη, όπως σημειώνει ο Γάλλος μελετητής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Guy (Michel) Saunier, είναι ο μύθος του θανάτου. Στο έργο του πεθαίνουν πολλά πρόσωπα, οι αλυσιδωτοί δε ή οι ομαδικοί θάνατοι είναι ουκ ολίγοι. Πεθαίνουν παιδιά, κοπέλες ή και νέες μητέρες, πέφτοντας συχνά θύματα μιας «κακής μάνας».

Ο θάνατος από την άλλη, ιδιαίτερα ο θάνατος των παιδιών, επιδέχεται ως ηπιότερα υποκατάστατα τη στειρότητα και την καλογερική ζωή. Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στη σχέση πεθεράς και νύφης – της γριάς Μπεκιοΐνας και της νύφης της, της γριάς Στέργαινας, που παίρνει τη «θέση» της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12 μεγάλα θεάματα για τις μέρες των γιορτών12.09.2018

Στην παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη, ο θάνατος – και η μετάβαση σε κάτι άλλο – ως βασικό θέμα στο έργο του Παπαδιαμάντη αποδίδεται εξίσου με τη μετάβαση από έναν ορισμένο τρόπο – εκφοράς του λόγου, σκηνοθεσίας, κινηματογράφησης και χρήσης μέσων – σε έναν άλλο. Αυτό που ολοκληρώνει άλλωστε τον καμβά είναι η ίδια η χρονικότητα της συγκεκριμένης σπουδής, που συμπίπτει με μια στιγμή μετάβασης της (θεατρικής) τέχνης. Μετάβασης σε τι; Θα δείξει…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης

Σκηνικά: Θανάσης Δόβρης
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Παίζουν: Μαρία Παρασύρη, Γιωργής Τσαμπουράκης

Τιμές Εισιτηρίων: Δωρεάν
Παραστάσεις: Από 24 έως 31 Δεκεμβρίου διαθέσιμη στο https://stathmostheatro.gr/
Βοηθός Σκηνοθετη: Νικόλας Λαμπάκης
Πληροφορίες Χώρου: https://stathmostheatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b