MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πού θα βρείτε τα καλύτερα μελομακάρονα, πανετόνε και κουραμπιέδες στην Αθήνα;

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα και εμείς συγκεντρώσαμε τα ζαχαροπλαστεία που προσφέρουν τα καλύτερα μελομακάρονα, πανετόνε και κουραμπιέδες στην πόλη.

Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash
Photo by Food Photographer | Jennifer Pallian on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν είναι Χριστούγεννα -όλοι το ξέρουν αυτό. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και πλέον το νεοφερμένο ιταλικό πανετόνε δεν λείπουν από κανένα τραπέζι στις γιορτές. Έτσι, όσο αγχωτική και να είναι η αναζητηση του τέλειου δώρου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμα πιο δύσκολο είναι να βρούμε τους τέλειους κουραμπιέδες, τα πιο ζουμερά μελομακάρονα και φυσικά το σωστό, αυθεντικό και αγαπημένο σε όλους μας πανετόνε.

Γι’ αυτό το λόγο, εμείς συγκεντρώσαμε τα ζαχαροπλαστεία, τους φούρνους και τις patisserie που ειδικεύονται στα παραπάνω γλυκά και δεν θα σας απογοητεύσουν.

Που θα βρείτε τους καλύτερους κουραμπιέδες και μελομακάρονα;

Αφοι Ασημακόπουλοι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αφοι_Ασημακόπουλοι (@afoi_asimakopouloi)


Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, αφού το πρώτο κατάστημα χρονολογείται από το 1915. Στο ίδιο σημείο όπως και τότε, στην καρδιά των Εξαρχείων, οι Αφοί Ασημακόπουλοι προσφέρουν αλμυρές και γλυκιές απολαύσεις, όπως γαλακτομπούρεκο, φρέσκο τσουρέκι, παραδοσιακό ρυζόγαλο, ακόμη και παγωτό το καλοκαίρι. Τα Χριστούγεννα όμως είναι σίγουρα must προορισμός, αφού κάθε μέρα φτιάχνουν τα πιο διάσημα μελομακάρονα και κουραμπιέδες της πόλης. Με τη “συνταγή των παππούδων” τους, όπως λένε και οι ίδιοι, τα μελομακάρονα με θυμαρίσιο μέλι είναι τα πιο ζουμερά που θα βρείτε στην πόλη, ενώ οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες φτιάχνονται με φρέσκο βούτυρο και φρεσκοκαβουρδισμένο ελληνικό αμύγδαλο.
Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια

Fresh Patisserie
Φωτοραφία από το Christmas Morning Box με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, σοκολατένιο Αγ. Βασίλη, σκόνη κακάο και μπισκότα κανέλας με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Μόνο στα Fresh!

Φωτοραφία από το Christmas Morning Box με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, σοκολατένιο Αγ. Βασίλη, σκόνη κακάο και μπισκότα κανέλας με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Μόνο στα Fresh!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα καταστήματα Fresh προσφέρουν τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τα “classics” είναι σίγουρα οι καταπληκτικοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες (με φρέσκο βούτυρο, βιολογικό αμύγδαλο Μακεδονίας και ζάχαρη άχνη) και τα επίσης πεντανόστιμα μελομακάρονα (με σιμιγδάλι, καρύδι πεκάν και βιολογικό μέλι κρήτης). Φέτος, όμως, τα Fresh φροντίζουν να έχουμε όλοι επιλογές και να μπορεί ο καθένας να απολαύσει τα αγαπημένα του χριστουγεννιάτικα γλυκά. Έτσι, θα βρείτε επίσης vegan μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη, με καρύδι πεκάν, σιρόπι βιολογικής αγαύης (και με επικάλυψη σοκολάτα bitter χωρίς ζάχαρη, αν σας αρέσουν σοκολατένιοι), αλλά και guilt-free κουραμπιέδες και μελομακάρονα με 0% ζάχαρη.
Τα καταστήματα Fresh σε όλη την Ελλάδα θα τα βρείτε εδώ.

Le Greche
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Greche (@le_greche)


Οι περισσότεροι ξέρουν το Le Greche για το καταπληκτικό ιταλικό παγωτό του, που μάς κάνει κάθε καλοκαίρι να κατεβαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας (ή το Ψυχικό). Εκτός από καταπληκτικό παγωτό όμως στο Le Greche θα βρείτε και υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά, και συγκεκριμένα πεντανόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, τα οποία κλείνουν σε βαζάκια και γίνονται αμέσως ανάρπαστα! Αξίζει φυσικά να δοκιμάσετε και τα αυθεντικά ιταλικά πανετόνε τους. Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει.
Μητροπόλεως 16, Αθήνα
Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό

Που θα βρείτε αυθεντικό πανετόνε στην Αθήνα;

Το να βρεις πανετόνε στην Αθήνα με την αυθεντική, ιταλική συνταγή είναι μάλλον η πιο δύσκολη υπόθεση. Τα παρακάτω τρία ζαχαροπλαστεία όμως ξέρουν πώς να φτιάχνουν τα πιο νόστιμα και αφράτα πανετόνε που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Premium Panettone by Paloglou
Panettone by Paloglou

Panettone by Paloglou

Ο Χρήστος Παλόγλου, ο άνθρωπος πίσω από τα ωμόνυμα ζαχαροπλαστεία στην Νέα Σμύρνη, το Παλαίο Φάληρο και τον Πειραιά, φτιάχνει ένα από τα πιο νόστιμα πανετόνε που θα βρεις στην αγορά. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο πανετόνε: Το κλασικό, με κορινθιακή σταφίδα, κύβους από ζαχαρωμένο πορτοκάλι, πάστα λεμόνι και πάστα πορτοκάλι, τα οποία μπλέκουν τρυφερά με προζύμι φυσικής ωρίμανσης 60 ημερών, ή το Panettone cioccolato, με βούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα υγείας υψηλής ποιότητας από το Βέλγιο και φυσικά πορτοκάλι. Όλα τα υλικά είναι εκλεκτά, το αλεύρι Panettone είναι από μύλους στη Λομβαρδία, το θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια,οι κορινθιακές σταφίδες εμποτισμένες σε κονιάκ εξαιρετικής ποιότητας, ενώ η πάστα πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς και οι ζαχαρωμένοι κύβοι πορτοκάλι είναι από την Ιταλία. Βρείτε τα εδώ.

Πεντανόστιμα πανετόνε από το Noble Pastry
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noble Pastry Athens (@noble_pastry_athens)


Το Noble Pastry αποτελεί μία δημιουργία των έμπειρων pastry chefs Ιωάννη Κίκιρα και Ευγένιου Βαρδακαστάνη, και φέτος τα Χριστούγεννα αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους ψάχνουν απεγνωσμένα αυθεντικό, ιταλικό πανετόνε. To Noble Panettone είναι χειροποίητο, φτιάχνεται αποκλειστικά με φυσικό προζύμι, ενώ χρειάζονται τρεις ημέρες και πάνω από πέντε στάδια προετοιμασίας για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα -που δεν θα απογοητεύσει ούτε τον πιο απαιτητικό πελάτη. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο γεύσεις πανετόνε, το Noble Panettone Marroncini, με κάστανο κονφί και σοκολάτα γάλακτος και το Citrus-Raisin Panettone με σταφίδα και ζαχαρωμένη φλούδα κίτρου.
Υμηττού 225, Μετς

Χειροποίητα πανετόνε από το Τρομερό Παιδί


Για το “Τρομερό Παιδί”, τον talk-of-the-town γαλλικό φούρνο-pattiserrie έχουμε ξαναμιλήσειΆλλος ένας νέος φούρνος, που άνοιξε στην Αθήνα την περίοδο του πρώτου lockdown. Το «Τρομερό Παιδί» άνοιξε κατά τη διάρκεια του lockdown στην αρχή της χρονιάς στα Ιλίσια και από τότε όλη η πόλη μιλά για το υπέροχο ψωμί του. Μπορεί να είναι ένας φούνρος γαλλικής φιλοσοφίας, παρ’ όλα αυτά φέτος τα Χριστούγεννα εμπνέεται από την ιταλική γαστρονομία και ετοιμάζει χειροποίητα πανετόνε σε καταπληκτική ποικιλία: με φράουλα μαριναρισμένη σε κονιάκ, με κονφί περγαμόντο, λεμόνι, πορτοκάλι, σταφίδες και βανίλια και φυσικά με σοκολάτα.
Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b