MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

    Κίνα: Εννέα τεράστιοι «πάγοι» σχηματίζουν το νέο πρωτοποριακό πολιτισμικό κέντρο της Xinxiang

    Στην Xinxiang έκανε την εμφάνιση του το νέο πολιτισμικό κέντρο της πόλης, που αποτελείται από εννέα κτίρια, που μοιάζουν με… τεράστιους πάγους, που αλλάζουν μάλιστα μορφή ανάλογα με τον καιρό.

    Πηγή φωτογραφίας: Instagram/ photo credits: ArchExist
    Πηγή φωτογραφίας: Instagram/ photo credits: ArchExist
    Monopoli Team

    Μετά από το μεγαλύτερο -και σίγουρα πιο εντυπωσιακό- μουσείο αστρονομίας του κόσμου, άλλη μία αρχιτεκτονική καινοτομία κάνει την εμφάνισή της στην Κίνα. Αυτή τη φορά στην νέα τουριστική περιοχή της πόλης Xinxiang, που θα είναι αφιερωμένη στον χειμερινό αθλητισμό, «γεννήθηκε» το νέο πολιτισμικό-τουριστικό κέντρο της πόλης.

    Ένα «αρχιτεκτονικό σύμβολο για την πόλη» ελπίζουν να αποτελέσει οι αρχιτέκτονες Qiang Zou και Mathieu Forest, που θέλουν το έργο τους να «ενώνει» όλη την περιοχή και να προσελκύει φυσικά τουρίστες.

    Το ασυνήθιστο σχέδιο συνδέει εννέα αρχιτεκτονικά τετράγωνα που είναι σχεδιασμένα σαν «παγάκια», διαφορετικά το ένα από το άλλο -αντιπροσωπεύουν το γενικότερο θέμα της περιοχής. Χάρη στην γυάλινη πρόσοψη τους, που περιλαμβάνει διάφανους κρύσταλλους που φιλτράρουν το φως και τη θέα από το εσωτερικό, το κτίριο γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο όσο πιο κοντά έρχεσαι σε αυτό.

    «Έχει να κάνει με το να το κρύβεις -ενώ παράλληλα το δείχνεις- για να προκαλέσεις το μυστήριο και την επιθυμία στον θεατή να δει από κοντά το κτίριο. Οι κρύσταλλοι αιχμαλωτίζουν το φως και το επιστρέφουν. Έτσι το κτίριο μοιάζει να εκπέμπει το φως που λαμβάνει σαν μία μάζα ακατοίκητου πάγου» ανέφεραν για το έργο τους οι αρχιτέκτονες.

    Τεράστιοι πάγοι που.. αλλάζουν μορφή

    Παράλληλα, το κτίριο μοιάζει να αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με τον καιρό και την ώρα. Το φως διαφέρει μέσα στην μέρα και ανάλογα με την εποχή, τον καιρό. Έτσι, κάτω από δυνατό ήλιο το κτίριο φαίνεται ολόλευκο, στη συννεφιά μοιάζει σαν να βγάζει ατμούς, κάτω από πιο ψυχρό ήλιο και φωτισμό μοιάζει εντελώς παγωμένο.

    Η ομάδα πέτυχε αυτή την πρωτοποριακή ιδέα χάρη σε μία πολύ ιδιαίτερη επιλογή υλικών: χρησιμοποίησαν εκτυπωμένα πάνελς γυαλιού για την πρόσοψη, ενώ ανοξείδωτα καλώδια «δένουν» τα πάνελς μαζί. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να δει την εσωτερική δομή του κτιρίου, ενώ έτσι δημιουργείται ένα μίνιμαλ σχέδιο που φαίνεται εύθραυστο και παράλληλα στερεό. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα έργα του Qiang Zou εδώ και περισσότερα έργα του Mathieu Forest εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο εντυπωσιακό νέο ξενοδοχείο Bulgari στο Παρίσι είναι μία όαση κομψότητας12.09.2018

    Περισσότερα από Περίεργα
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ