MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 10 προτάσεις για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

«Όλοι Ερχόμαστε από Κάπου»: Μια κινηματογραφική παράσταση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. «Όλοι Ερχόμαστε από Κάπου»: Μια κινηματογραφική performance στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Μια συνεργασία τεσσάρων επαγγελματικών θεατρικών συμπεριληπτικών ομάδων από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία και Τσεχία στο πλαίσιο του προγράμματος POWER (www.power-creative.eu) της Δημιουργικής Ευρώπης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. H κινηματογραφική αυτή παράσταση αφηγείται μια ιστορία μετανάστευσης, την ιστορία ενός παιδιού και του γονιού του που αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους, τη χώρα τους. Ο γονιός προσπαθεί να εξηγήσει στο παιδί του τα αίτια και τις συνθήκες του διωγμού. Ένα θεατρικό έργο με θέμα τη μεταναστευτική κρίση που παρουσιάζεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το σενάριο βασίζεται σε συνεντεύξεις με πρόσφυγες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία και Τσεχία. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τρίτη 7/12, 15:00
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2130411546 -6939308409.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Oδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136, 104 35 Κεραμεικός (Μετρό Στάση Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

2. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Συνεχίζεται διαδικτυακά με προβολές και κινηματογραφικά εργαστήρια

«Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski

Το φεστιβάλ Ολυμπίας συνεχίζεται διαδικτυακά από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Φέτος, παιδιά και νέοι από όλη τη χώρα, μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε online κινηματογραφικά εργαστήρια.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

3. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Photo World: Συζήτηση με αφορμή τα 50 χρόνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

4. «απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών – Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ»: Έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο ζωγράφο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η έκθεση «απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών»: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στις 20:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της επετείου 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Το αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, με εβδομήντα και πλέον παλαιότερα και πρόσφατα έργα διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, συγκεντρώνει πολύτιμες συνέργειες και αναπάντεχες συμμετοχές, σημαντικά νέα έργα, αλλά και σπουδαία παλαιότερα με τη γενναιόδωρη συνδρομή των συλλεκτών τους.
Εγκαίνια: Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, 20:00
Διάρκεια λειτουργίας έκθεσης: 7 Δεκεμβρίου 2021 – 7 Μαρτίου 2022
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης:  Παρασκευή 17:00 – 20:00, Σάββατο – Κυριακή 11:00-19:00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 2122540000. | http://www.fhw.gr/cosmos/index.php

5. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ψαλιδοχέρης: Όσα δεν ξέρατε για το goth αριστούργημα του Tim Burton12.09.2018

6. Alison Jackson in Retrospect; Seeing is Deceiving: Συζήτηση με την βραβευμένη καλλιτέχνιδα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση της Alison Jackson, στο Θέατρο Παλλάς, η βραβευμένη καλλιτέχνης έρχεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου για μια ομιλία κατά τη διάρκεια της οποίας θα μας παρουσιάσει το έργο της. Η δουλειά της Jackson διερευνά ένα από τα σημαντικότερα θέματα του καιρού μας: «Μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε σε έναν κόσμο διαμεσολαβημένο από οθόνες, εικόνες και διαδίκτυο;». Σχολιάζει τη ροπή μας στην ηδονοβλεψία, τη δύναμη και τη σαγήνη της εικόνας. Στην εμβληματική της σειρά «Νοητικές Εικόνες» («Mental Images») η Jackson εμβαθύνει στη λατρεία των διασημοτήτων, ένα παράξενο φαινόμενο που δημιουργήθηκε από τα media, τις διαφημιστικές εταιρίες και τα ίδια τα δημόσια πρόσωπα.
Τρίτη 7/12, 16:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

7. H Ελληνική Επανάσταση στην Ισπανία, δυο αιώνες μετά: Παρουσίαση εκδόσεων με θέμα τον αντίκτυπο της Ελληνικής Επανάστασης στον ισπανόφωνο κόσμο

Στον τόμο με τίτλο «Περιφέρειες της Επανάστασης. Η Ελληνική εξέγερση του 1821 σε διεθνικό πλαίσιο», που επιμελήθηκαν οι Εύα Λατόρρε και  Άλβαρο Γκαρθία Μαρίν και κυκλοφόρησε πρόσφατα περιλαμβάνονται εισηγήσεις στα ισπανικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά από 14 επιστήμονες απ’ όλη την υφήλιο. Οι συγγραφείς των κειμένων αναλύουν από διάφορες πλευρές την Ελληνική Επανάσταση και την απήχησή της στον κόσμο. Προηγήθηκε η έκδοση του τόμου «Έλληνες που το λάβαρο υψώνετε των ελευθέρων» της Εύας Λατόρρε, μια πλούσια συλλογή ισπανικής και νοτιοαμερικανικής φιλελληνικής ποίησης από το 1821 έως το 1843. Η βιβλιογραφική δραστηριότητα του Ισπανο-ελληνικού Πολιτιστικού Συνδέσμου γύρω από την Ελληνική Επανάσταση περιλαμβάνει και την επερχόμενη έκδοση ενός αυτοτελούς τόμου για τον αντίκτυπό της στην Κούβα και πιο συγκεκριμένα για την επίδραση που άσκησε στον Κουβανό ποιητή Χοσέ Λουίς Αλφόνσο (1810-1881).
Τρίτη 7/12, 19:30
Είσοδος ελεύθερη.
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052 και www.hau.gr.

8. «Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα»: Παρουσίαση του βιβλίου του Λέανδρου Πολενάκη στο Θέατρο Σταθμός

Οι εκδόσεις Εύμαρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Λέανδρου Πολενάκη «Λιλήθ ή το φτύσιμο και το φίλημα» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σταθμός. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Ανθούλα Δανιήλ, δρ Φιλολογίας, κριτικός βιβλίου, θεάτρου και μουσικής, Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης, ενώ θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι καλλιτέχνες: Δήμητρα Χατούπη, ηθοποιός, Νίκος Χατζηπαπάς, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Κερασία Σαμαρά, ηθοποιός, σκηνοθέτις, Σάββας Στρούμπος, σκηνοθέτης, Δέσποινα Σαραφείδου, ηθοποιός, Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός, σκηνοθέτης. Εκ μέρους των εκδόσεων, την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Μαρώ Τριανταφύλλου.
Τρίτη 7/12, 20:00
Κρατήσεις θέσεων (απαραίτητo) στα τηλ. 6944 613 607, 695 500 58 59 ή [email protected].
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, Ελλάδα. Ε: [email protected]. Τηλ: 210 52 30267.

9. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Τομ Γουέιτς έγινε 72: Γιορτάζουμε με τα πιο αξέχαστα τραγούδια του12.09.2018

10. Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα: Αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί στη GNO TV

Ένα νέο οπτικοακουστικό αφήγημα βασισμένο στις αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί με τίτλο «Μια βοσκοπούλα αγάπησα»… έρχεται στην GNO TV από τις 16 Νοεμβρίου. Τον χειμώνα του 1875, o Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, γοητευμένος από την αμεσότητα και την ειλικρίνεια των ελληνικών λαϊκών ήχων. Συλλέγει και εκδίδει Τριάντα λαϊκές μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή (1876), παραδίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια για την πρόσληψη της ελληνικής λαϊκής μουσικής από τους Ευρωπαίους μουσικούς, ενώ συγχρόνως θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Εθνικής Σχολής. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/ bijoux de kant. Αρχική ιδέα – Έρευνα – Μουσική οργάνωση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Από 16 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. 
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b