MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου.

Νιζίνσκι – Η Προφητεία της Φωτιάς, του Χριστόφορου Χριστοφή, στο Tempus Verum εν Αθήναις
author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Αθηνών

To «Terror» του Φέρντιναντ φον Σίραχ ανεβαίνει την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο; Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχών αιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίου κυριεύοντας τις σκέψεις όλων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στους ενόρκους για την τελική ετυμηγορία.
Τρίτη 7/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων & ΑμΕΑ. Προπώληση: ticketmaster.gr.
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10 | Τηλ.: 2103312343

2. Τα γεγονότα, του Ντέιβιντ Γκρέιγκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Τα γεγονότα», το σπουδαίο και ανατρεπτικό έργο του διεθνούς φήμης Σκoτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, σε μουσική και στίχους του Τζων Μπράουν, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά, 6 και 7 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο της απώλειας και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος.
Τρίτη 7/12, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15€. Μειωμένο: 12€ (φοιτητικό/ανέργων/65+) | Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς. Τηλ: 210 4143 300. Ε: [email protected].

3. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα, του Pascal Rambert σκηνοθετεί  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Pascal Rambert, παρουσιάζει την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου την παράσταση με τίτλο «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.
Τρίτη 7/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65) Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78. 

4. Οι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός
Τρίτη 9 Νοεμβρίου

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή | «Οι παίχτες» του Ν.Β. Γκογκόλ στο Θέατρο Κιβωτός

Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την κωμωδία του Γκόγκολ με τίτλο Οι Παίχτες, με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών στο Θέατρο Κιβωτός. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Τρίτη 7/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ – 17€. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54 .Τηλέφωνο: 21 0342 7426

5. Έξι φορές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αλκυονίς
παράσταση

«Έξι φορές»

Το μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με την Όλια Λαζαρίδου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, “Έξι φορές”, ανεβαίνει την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αλκυονίς. Έξι φορές: Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε μια παράσταση – αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Νανούρη και η αρχική πηγή έμπνευσης είναι τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 – στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο. Τρίτη 7/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα, Τηλ.: 210 8828100

6. Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο Θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει την παράσταση Knock, της Μέγκαν Τζένκινς σε σκηνοθεσία του Ντίνου Ψυχογιού. Ένα φθινοπωρινό απόγευμα, σε παλιό μικρό θέατρο, ο θίασος συναντιέται για πρόβα. Το εγχείρημά τους: να μεταφέρουν στην σκηνή την ανατριχιαστική ιστορία της Ίντι, νεαρής γυναίκας που σιγά σιγά παραδίνεται στην ψύχωσή της. Την δουλειά τους θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη κάποια παράξενα γεγονότα καθώς οι ήρωες βουλιάζουν σταδιακά σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη.
Τρίτη 7/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητές & Άνεργοι: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ.: 210 646 07 48

7. Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις
παράσταση

«Το Κουκλόσπιτο- Μέρος Δεύτερο»

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει όμως αλλάξει για την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε; Και το σημαντικότερο έχει άραγε αλλάξει κάτι για την κοινωνία-για το σημερινό κοινό της εποχής του #Metoo – 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;
Τρίτη 7/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881

8. Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη στο Θέατρο Ήβη

Το έργο «Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη» του Peter Quilter ανεβαίνει στο Θέατρο Ήβη, με την Κατερίνα Βρανά και τον Γιώργο Καπουτζίδη, σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου. Ένα παιδί θαύμα που αγαπά τη μουσική μεγαλώνοντας γίνεται μία σοπράνο που δεν μπορεί να πετύχει ούτε μία σωστή νότα. Παρόλα αυτά αποκτά φανατικούς φίλους που την ακολουθούν και τη χειροκροτούν κι ας είναι οι ερμηνείες της για γέλια και για κλάματα: η Florence Foster Jenkins, το μουσικό φαινόμενο της δεκαετίας του ’40, έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος της και άφησε εποχή όχι μόνο με τις φάλτσες νότες της, αλλά και με την αγάπη της για τη μουσική και τους μουσικούς!
Τρίτη 7/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 23 ευρώ / ΑμεΑ 15 ευρώ, Β’ Ζώνη: 20 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή, τηλ: 2103216382

9. Το Μαύρο Κουτί, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο Αργώ

«Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου Θέαση παρουσιάζει «Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ. Ο Πέτρος, ένα επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, να επιστρέψει στην απομακρυσμένη γενέτειρα του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει. Η επιστροφή του εκεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις φοβίες του και τα φαντάσματα του παρελθόντος του· ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά, που αναδύεται ξανά μέσα από ένα «Μαύρο Κουτί», όπου οι ψευδαίσθησεις, τα όνειρα και οι εφιάλτες εναλλάσσονται μανιωδώς οδηγώντας τον στα όρια της παράνοιας.
Τρίτη 7/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων και ΑΜΕΑ) με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα 10437 (στάση Μετρό Μεταξουργείου), Τηλέφωνο: 21 0520 1684

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Φρουρός, του Ferenc Molnár στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

10. Νιζίνσκι – Η Προφητεία της Φωτιάς, του Χριστόφορου Χριστοφή, στο Tempus Verum εν Αθήναις

Η ζωή του πιο διάσημου χορευτή του δυτικού κόσμου στο έργο «Νιζίνσκι, Η Προφητεία της Φωτιάς» του Χριστόφορου Χριστοφή, το οποίο ανεβαίνει στο θέατρο «Tempus Verum – Εν Αθήναις», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής κάνει τα όρια της παράστασης και του επιτελεστικού (performance) να διευρυνθούν. Η σχέση κοινού-καλλιτέχνη επαναπροσδιορίζεται. Ο αισθητικός χαρακτήρας της παράστασης διαμορφώνεται από την ιδιότητά της ως γεγονός. Μας ανοίγονται καινούργιοι, άγνωστοι δρόμοι…
Τρίτη 7/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18 € (κανονικό), 14 € (μειωμένο), 12 € (ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, 210 3425170

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b