MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε: 11 παραστάσεις για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου.

«Σκιές στον Άδη», του Αλέξανδρου Μούζα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. «Σκιές στον Άδη», του Αλέξανδρου Μούζα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο μουσικοθεατρικό έργο «Σκιές στον Άδη» του διακεκριμένου συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα έρχεται σε πρώτη παρουσίαση, 27 και 28 Νοεμβρίου, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο αξιοποιεί, αποκλειστικά, αυθεντικά κείμενα του Λόρδου Μπάιρον επιλεγμένα από τις τελευταίες επιστολές του από την Ελλάδα, το ταξιδιωτικό του έργο Τσάιλντ Χάρολντ, το θεατρικό του έργο Κάιν, καθώς και ποιήματά του. Στο έργο περιγράφεται η κατάβαση του Μπάιρον, με τη μορφή του αρχετυπικού «έκπτωτου αγγέλου», στο υγρό και δυστοπικό περιβάλλον του Μεσολογγίου, σε έναν Άδη που παγιδεύει στις Σκιές του, σε ένα απόλυτα «Greek Gothic» περιβάλλον.
Σάββατο 27/11, 20:30
Εισιτήριο: Τιμές εισιτηρίων: 15€, 20€. Φοιτητικό: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.

2. «Γυναικείες Ιστορίες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault

Τα διηγήματα του Γιώργη Μασσαβέτα με τίτλο Γυναικείες Ιστορίες, μεταφέρονται για πρώτη φορά στη σκηνή, σε διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά στο Vault το Σάββατο 27 Νοεμβρίου. Ένα ασβεστωμένο πεζούλι μιας φτωχογειτονιάς στην Κοκκινιά είναι το σημείο συνάντησης μιας γυναικοπαρέας. Εκεί, η Αννέτα η Βλάχα, η «Αγία» Ασήμω, η καφετζού η Μαριγώ και η πρώην ελευθέρων ηθών Κατινάρα, για 30 χρόνια, από το 1944 έως το 1974, μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους.
Σάββατο 27/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός, Τηλ. Επικοινωνίας 213 0356472

3. Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Με το έργο «Συμφορά από το πολύ μυαλό» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού περνά στη νέα του εποχή το ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής από τον πολιτιστικό οργανισμό «Λυκόφως». Η νέα σύγχρονη προσέγγιση του Στάθη Λιβαθινού πάνω στην κλασική αυτή ρώσικη κωμωδία επιχειρεί να αναδείξει τις -σχεδόν σκανδαλώδεις- αναλογίες του με το δικό μας “σήμερα” και συνομιλεί με τη δηκτική ανατομία των αρχών του ρωσικού 19ου αιώνα που έχει φιλοτεχνήσει ο Γκριμπογέντοφ αξιοποιώντας τα μοτίβα της κλασικής ευρωπαϊκής κωμωδίας κάτω από τα οποία αναδύονται συνεχώς η ανελέητη κριτική και η πικρή επίγνωση.
Σάββατο 27/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 20 ευρώ Ανέργων/Φοιτητικό/ΑΜΕΑ: 17 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877.

4. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος παρουσιάζεται το Σάββατο 27 Νοεμβρίου  στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Σάββατο 27/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 13 ευρώ, Πολύτεκνοι 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

5. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Σάββατο 27/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00).

6. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα.
Σάββατο 27/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr .
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550

7. Ο Κουρέας της Σεβίλλης, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρο Ακροπόλ

Η «Θέαμα Ακροπόλ» παρουσιάζει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, στο Θέατρο Ακροπόλ. Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.
Σάββατο 27/11 στις 18:00 και 21:00.
Εισιτήρια: 45, 35, 25, 20 ευρώ και φοιτητικό – ανέργων 15 ευρώ. Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ. Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 2103648 303

8. «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο στο θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα το Σάββατο 27 Νοεμβρίου. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος».
Σάββατο 27/11 στις 18:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832

9. Όπως πάει το ποτάμι, του Μάρτιν Σέρμαν στο Θέατρο Σταθμός

Tο τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν με τίτλο Όπως πάει το ποτάμι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη στο Θέατρο Σταθμός. Πρόκειται για μια μοναδική ερωτική ιστορία που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση. Το έργο αποτυπώνει τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, πενθώντας και γιορτάζοντας αντίστοιχα για τα φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και για τις διεκδικήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Σάββατο 27/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 16 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μετξουργείο), τηλ. 210 52 30 267

10. Η παγίδα, του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Ζίνα

Το κλασικό αριστούργημα του Ρομπέρ Τομά «Η παγίδα» ανεβαίνει το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.  Διασκεδαστική και πολυσύνθετη «Η Παγίδα» ξέρει να δημιουργεί συνεχώς «θέατρο εν θεάτρω», έτσι που τίποτα να μην είναι αυτό που φαίνεται. Έτσι, που όλα και όλοι να ’ναι διπλά. Οι αθώοι, ένοχοι, το δράμα, κωμωδία, η λογική, τρέλα και φαντασία.
Σάββατο 27/11 στις 19:30.
Εισιτήρια: Σάββατο απόγευμα: 17€, 23€, 20€ και 15€ (φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSisyphus / Trans / Form: Το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο12.09.2018

11. Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει όμως αλλάξει για την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε; Και το σημαντικότερο έχει άραγε αλλάξει κάτι για την κοινωνία-για το σημερινό κοινό της εποχής του #Metoo – 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;
Σάββατο 27/11 στις 17:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b