MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Τα Πουλιά, του Κόνορ ΜακΦέρσον σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου στον Πολυχώρο Vault
Monopoli Team

1. «Λείπεις..» σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα και ερμηνεία Ράνιας Παπαδάκου στο Από Μηχανής Θέατρο

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου το νέο συγκλονιστικό θεατρικό μονόλογο του Βασίλη Ρίσβα «Λείπεις..» σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα και ερμηνεία Ράνιας Παπαδάκου. Η Ελπίδα δεν έχει καταγωγή, δεν έχει εθνικότητα. Είναι από εκείνα τα πλάσματα που νιώθουν τη ζωή ως βαρύ φορτίο. Απεγνωσμένα δεν παύουν στιγμή να ζητούν βοήθεια αλλά κανείς δεν είναι ικανός να τους την προσφέρει. Για να επιβιώσουν, ταμπουρώνονται πίσω από μια πλασματική πραγματικότητα και βρίσκουν καταφύγιο στην τρέλα.
Δευτέρα 15/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ και Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ)12€. Προπώληση: viva.gr .
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τκ 10436, 210 5232097

2. «Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη» του Peter Quilter στο Θέατρο Ήβη

Το έργο «Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη» του Peter Quilter κάνει πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ήβη, με την Κατερίνα Βρανά και τον Γιώργο Καπουτζίδη, σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου. Ένα παιδί θαύμα που αγαπά τη μουσική μεγαλώνοντας γίνεται μία σοπράνο που δεν μπορεί να πετύχει ούτε μία σωστή νότα. Παρόλα αυτά αποκτά φανατικούς φίλους που την ακολουθούν και τη χειροκροτούν κι ας είναι οι ερμηνείες της για γέλια και για κλάματα: η Florence Foster Jenkins, το μουσικό φαινόμενο της δεκαετίας του ’40, έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος της και άφησε εποχή όχι μόνο με τις φάλτσες νότες της, αλλά και με την αγάπη της για τη μουσική και τους μουσικούς!
Δευτέρα 15/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 23 ευρώ / ΑμεΑ 15 ευρώ, Β’ Ζώνη: 20 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή, τηλ: 2103216382

3. Τα Πουλιά, του Κόνορ ΜακΦέρσον σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου στον Πολυχώρο Vault

Μυστηριώδη σμήνη πουλιών αρχίζουν να επιτίθενται βίαια κατά τη διάρκεια της παλίρροιας οδηγώντας δυο ξένους τον Νατ, έναν τύπο που πάσχει από πονοκεφάλους, και την Νταϊάν, πρώην μυθιστοριογράφο να καταφύγουν σε ένα απομονωμένο και εγκατελειμμένο σπίτι δίπλα σε μια λίμνη προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με λίγα αποθέματα τροφίμων οι σχέσεις δοκιμάζονται την ίδια ώρα που οι ελπίδες για σωτηρία εξανεμίζονται. Ξαφνικά η άφιξη μιας νεαρής μυστηριώδους γυναίκας, της Τζούλια, που παραθέτει εδάφια από τον Εκκλησιαστή και φλερτάρει με τον Νατ, απειλεί να καταστρέψει τις εύθραυστες ισορροπίες.
Δευτέρα 15/11 στις 21:15. Ε
ισιτήρια: Κανονικό 13 ευρώ, Φοιτητικό 10 ευρώ, Ατέλειες 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Μελενίκου 26, Αθήνα 104 47. Τηλέφωνο: 21 3035 6472

4. «Οι Ναυαγοί» της Ηρώς Μπέζου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Δευτέρα 15/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

5.«Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο» σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει όμως αλλάξει για την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε; Και το σημαντικότερο έχει άραγε αλλάξει κάτι για την κοινωνία-για το σημερινό κοινό της εποχής του #Metoo – 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;
Δευτέρα 15/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881

6.«Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία» του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Η θεατρική παράσταση «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Λάζαρου Βαρτάνη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος – παρών σε όλα – εξαπατάει τους πάντες, γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο.
Δευτέρα 15/11 στις 20:15.
Εισιτήριο: €14 κανονικό, €11 φοιτητικό, €7 ανέργων. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 2103425637

7.«Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου  στο Θέατρο Coronet

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο Coronet ανεβαίνει ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Δευτέρα 15/11 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18, 15, 12. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

8. Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο θέατρο Φούρνος

Το πρωτοεμφανιζόμενο έργο της Μέγκαν Τζένκινς (Megan Jenkins) σε σκηνοθεσία του Ντίνου Ψυχογιού ισορροπεί στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας με άξονα την θεατρική σκηνή, έναν χώρο-κράμα στον οποίο αναμιγνύεται η αλήθεια με το ψέμα. Ενθυμούμενη την επιλόχειο κατάθλιψη της μητέρας της και συνεπαρμένη από τα «στοιχειωμένα» βικτωριανά θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τζένκινς εξιστορεί με απλότητα τους προβληματισμούς και τους φόβους που κρύβονται στην ενσάρκωση ασυνήθιστων ρόλων και στην αναπαράσταση της ψύχωσης.
Δευτέρα 15/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Μειωμένο 8 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72 .Τηλέφωνο: 21 0646 0748

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKiller Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν: Ο Γιάννης Στάνκογλου στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα12.09.2018

9. «Calvero» του Γιάννη Παναγόπουλου, στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η παράσταση «Calvero», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της ράμπας», κάνει πρεμιέρα στο Red Jasper Cabaret Theatre. Μεταγράφοντας έτσι δημιουργικά την ιστορία του και φέρνοντας τον λόγο και το πνεύμα των music halls στην Αθήνα του σήμερα, η παράσταση αποτελεί έναν στοχασμό για τη ματαίωση των ονείρων και τις δυσκολίες που έρχεται να αντιμετωπίσει στη ζωή του ένας εργαζόμενος στον χώρο των τεχνών όταν ο κόσμος γύρω του καταρρέει.
Δευτέρα 15/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 15€, Μειωμένο 12€. Προπώληση: viva.gr .
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, Τηλ: 2108822551

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b