MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Άνι Λίμποβιτς παρουσιάζει τη δική της “Wonderland” μέσα από ένα νέο βιβλίο και μία μεγάλη έκθεση

Η φωτογράφος των διασημοτήτων, Άνι Λίμποβιτς, θα προσπαθήσει να συνοψίσει τα τελευταία 20 χρόνια της στον χώρο της φωτογραφίας με μία ατομική έκθεση αλλά και ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο Wonderland.

Άνι Λίμποβιτς
Άνι Λίμποβιτς
Monopoli Team

Η Άνι Λίμποβιτς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της φωτογραφίας για σχεδόν 50 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι έχει μια σημαντική θέση στο χώρο της μόδας, η “φωτογράφος των διασημοτήτων” όπως την ονομάζουν, θεωρεί τον εαυτό της αφηγήτρια, πάνω από όλα.

Για να συνοδεύσει το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της από τον εκδοτικό οίκο Phaidon, λοιπόν, η φωτογράφος παρουσιάζει μια νέα ατομική έκθεση στην γκαλερί Hauser & Wirth του Σαουθάμπτον, με τίτλο «Wonderland».

Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

Η παρουσίαση επικεντρώνεται στη δουλειά των δύο τελευταίων δεκαετιών της καταξιωμένης Αμερικανίδας φωτογράφου. Από το Vanity Fair μέχρι και τη Vogue, η Λίμποβιτς χρησιμοποίησε τη μόδα ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών. Μερικές από τις αφηγήσεις της έκθεσης περιλαμβάνουν εικόνες από την πρώτη της φωτογράφιση υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, με πρωταγωνιστές την Κέιτ Μος και τον Σον Κομπς, αλλά και έναν φόρο τιμής στο μυθιστόρημα του Λιούις Κάρολ, Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Η Κέιτ Μος στο Παρίσι το 1999.Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

Η Κέιτ Μος στο Παρίσι το 1999.Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCFDA Awards 2021: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στα «Όσκαρ της μόδας»12.09.2018

Με την μοναδική της προσέγγιση, η Λίμποβιτς χρησιμοποίησε μια σειρά από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της μόδας, για να αναδημιουργήσει το κλασικό παραμύθι. Μεταξύ άλλων, στον κόνσεπτ βλέπουμε τον Τομ Φορντ ως Λευκό Λαγό, την Νατάλια Βοντιάνοβα ως Αλίκη και τον Ζαν-Πωλ Γκοτιέρ ως Γάτα του Τσεσάιρ.

Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

Photo Credits: Annie Leibovitz/Thomas Barratt

Αναλογιζόμενη το έργο της, η Λίμποβιτς έγραψε: «Η μόδα παίζει ρόλο στον σχεδιασμό των πάντων, αλλά η φωτογραφία είναι πάντα πρώτη, για μένα. Η φωτογραφία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Και η φωτογραφία είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να περιλαμβάνει πορτρέτα, ρεπορτάζ, οικογενειακές φωτογραφίες, μόδα».

Η έκθεση Wonderland θα είναι διαθέσιμη στη γκαλερί Hauser & Wirth του Σαουθάμπτον μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, ενώ το βιβλίο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στα 89,95 δολάρια μέσω του Phaidon. Η έκδοση θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 17 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYouTube: Ο αριθμός των dislike στα βίντεο δεν θα φαίνεται πια δημόσια12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b