MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

YouTube: Ο αριθμός των dislike στα βίντεο δεν θα φαίνεται πια δημόσια

Σε μία προσπάθεια του YouTube να μειώσει την επίθεση με dislike που κάνουν κάποιοι χρήστες, καταργεί την δημόσια εμφάνιση των δηλώσεων “δε μου αρέσει” σε κάθε βίντεο της πλατφόρμας.

YouTube. Photo by Szabo Viktor on Unsplash
YouTube. Photo by Szabo Viktor on Unsplash
Monopoli Team

Ήδη από χθες, το YouTube έχει καταργήσει την δημόσια εμφάνιση και καταμέτρηση των dislike ενός βίντεο. Το “thumbs down” μπορεί να υπάρχει ακόμα -και ο κάθε χρήστης μπορεί να το πατήσει- δεν θα βλέπει όμως πόσες φορές έχει πατηθεί!

Το κουμπί «δε μου αρέσει» θα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να βοηθήσουν την πλατφόρμα να τους παρουσιάζει με τον αλγόριθμο της  βίντεο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, όμως το dislike αυτό θα το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι, η πλατφόρμα και ο δημιουργός του βίντεο.

Οι δημιουργοί των βίντεο θα μπορούν να βλέπουν τον αριθμό των dislikes στα βίντεο τους μαζί με όλα τα άλλα ιδιωτικά αναλυτικά στοιχεία τους, αλλά η δημόσια καταμέτρηση έχει ήδη εξαφανιστεί.

Νωρίτερα φέτος, το YouTube διεξήγαγε ένα πείραμα με το κουμπί “δεν μου αρέσει” και διαπίστωσε ότι οι χρήστες ήταν περισσότερο πιθανό να το πατήσουν ως επίθεση στο βίντεο και τον δημιουργό του όταν φαίνεται το νούμερο των dislike, παρά όταν αυτά δεν είναι ορατά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πιο δημοφιλή micro-trends που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τον χειμώνα12.09.2018

Μία προσπάθεια να σταματήσει η επιθετική και εκδικητική χρήση του dislike

Επιπλέον, η πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι οι μικρότεροι δημιουργοί και αυτοί που πρόσφατα έχουν ανοίξει κανάλι στοχοποιούνται από αυτήν τη συμπεριφορά του εκδικητικού dislike σε υψηλότερο ποσοστό, σύμφωνα με μία έρευνά, όπου συγκεντρώθηκαν δεδομένα κατά τη διάρκεια του πειράματος, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι τα κανάλια αυτά επηρεάζονται δυσανάλογα.

«Διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια του πειράματος πως ορισμένοι από εσάς χρησιμοποιείτε τον αριθμό των δημόσιων «δε μου αρέσει» για να αποφασίσετε εάν θα παρακολουθήσετε ή όχι ένα βίντεο. Γνωρίζουμε ότι μπορεί εσείς να μην συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για την πλατφόρμα», έγραψε το YouTube σε μια ανάρτηση στο blog του την Τετάρτη.

Η εταιρεία είπε ότι η κατάργηση του αριθμού των dislikes του κοινού είναι ένα μέρος του σχεδίου της πλατφόρμας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και του σεβασμού στο YouTube. «Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που κάνουμε για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους δημιουργούς μας από την παρενόχληση», έγραψε η εταιρεία. «Η δουλειά μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLeonardo DiCaprio: Ο εκκεντρικός ρόλος του αρχηγού αίρεσης που οδήγησε στο θάνατο 918 άτομα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b