MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

4 αγαπημένα ταβερνάκια στην καρδιά των Εξαρχείων που θα γίνουν το στέκι σας

Τα Εξάρχεια φιλοξενούν τέσσερα από τα αγαπημένα μας ταβερνάκια, που συνδυάζουν το καλό φαγητό με το παρεΐστικο κλίμα.

Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash
Photo by Gabriella Clare Marino on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Στα Εξάρχεια χτυπά η καρδιά της Αθήνας και μαζί της η παραδοσιακή εμπειρία της ελληνικής ταβέρνας.

Μπορεί η πανδημία να μας στέρησε για κάποιους (βασανιστικούς είναι η αλήθεια) μήνες την διασκέδαση στα αγαπημένα μας στέκια, η κανονικότητα όμως που φαίνεται να επιστρέφει, υπόσχεται να μας χαρίσει ξανά τις ξέγνοιαστες αυτές στιγμές, που τόσο μας έχουν λείψει.

Τι καλύτερο υπάρχει, από μία απογευματινή ή και μεσημεριανή έξοδο σε ένα ταβερνάκι, όπου θα φάμε, θα πιούμε και φυσικά θα διασκεδάσουμε με την παρέα μας; Και ποια άλλη γειτονιά προσφέρει με αφθονία αυτά τα μαγαζιά που θα φιλοξενήσουν την έξοδό μας, εκτός από τα Εξάρχεια;

Τέσσερα είναι τα ταβερνάκια εκείνα που ξεχωρίζουν για την ατμόσφαιρα, το μενού αλλά και την μοναδική εμπειρία που προσφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε μαγαζιά της Αθήνας που σερβίρουν τα πιο γευστικά smoothie bowls12.09.2018

Μεταξά 2

Κάποιοι το λένε Μεταξά 2, άλλοι Utopian Garden ή M2 συνεργατικό καφενείο. Εμείς όμως θα το πούμε ναό των vegan. Και αυτή η ονομασία δεν είναι καθόλου υπερβολική, καθώς αν είσαι vegan/vegetarian και η έλλειψη μαγαζιών στα οποία μπορείς να φας νόστιμα χορτοφαγικά φαγητά σε έχει κουράσει, τότε το ταβερνάκι αυτό θα σε αποζημιώσει απόλυτα.

Είναι το αρκετά ψαγμένο vegan μεζεδοπωλείο που έψαχνες και θα σε κάνει να δεις τα σουτζουκάκια φακής με άλλο μάτι, ακόμα και αν μέχρι χθες πίστευες πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς κρέας. Στο μενού θα βρούμε και κεφτεδάκια από παντζάρι ή καλαμάκια χωρίς ίχνος κρέατος και μπορεί στην αρχή να μας φανούν περίεργα, αλλά ταυτόχρονα θα μας αποδείξουν πως η vegan διατροφή είναι πολύ πιο λαχταριστή από ότι περιμέναμε.

Τώρα, αν οι χορτοφαγικές αυτές επιλογές συνδυαστούν με την ποιοτική ρακή του μαγαζιού, ή τις live μουσικές συναντήσεις του, τότε μάλλον το M2 θα γίνει το νέο σου στέκι, είτε είσαι vegan, είτε όχι.

Μεταξά 2 και Ζωοδόχου Πηγής γωνία, Εξάρχεια

Ρακουμέλ

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν, πώς ένα κρητικό ρακοπωλείο παντρεύτηκε με τα Εξάρχεια και δημιούργησαν ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Αθήνας. Η απάντηση είναι εύκολη βέβαια, αν σκεφτούμε πως ένα όμορφο μαγαζί με ποιοτικό φαγητό, καλή ρακή και χαμογελαστούς πελάτες είναι πάντα το μυστικό της επιτυχίας και αυτό ακολουθούν πιστά στο Ρακουμέλ.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως το Ρακουμέλ έχει καταφέρει να ενώσει σε ένα μόνο χώρο, ο οποίος θυμίζει και κάτι από ταβερνάκι στην πλατεία του χωριού, την κρητική, με την vegan και την comfort κουζίνα.

Χοχλιοί μπουμπουριστοί, κολοκυθανθοί παραδοσιακοί, αυγά με στάκα και πατάτες, τραχανοκεφτέδες, μυζηθροπιτάκια και φυσικά η αγαπημένη σε όλους σφακιανή πίτα με μέλι, είναι μόνο λίγα από τα πιάτα του μενού που υπόσχονται ένα γευστικό ταξίδι. Όλα αυτά φτιαγμένα με πρώτε ύλες που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, όπως και η ρακή και το ρακόμελο, που πρέπει να ρέουν άφθονα στο τραπέζι σου.

Τα τραπεζάκια του περιμένουν τους επισκέπτες τους στον πιο κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων και αν είστε τυχεροί, θα φάτε παρέα με την μουσική των live συναντήσεων στου Ρακουμέλ, που πολλοί έχουν αγαπήσει.

Μπενάκη 71, Εξάρχεια

Τζερεμές

View this post on Instagram

A post shared by Stella Politi (@stella.politi)

Τζερεμέ λένε αυτόν που είναι τεμπέλης, που χασομεράει. Αυτή την ονομασία δεν την βλέπουν αρνητικά οι φοιτητές που συρρέουν καθημερινά στο στέκι της Μπενάκη, αλλά αντιθέτως χαίρονται που βρίσκουν εκεί τον χώρο τους για… τεμπελιά.

Και όταν λέμε τεμπελιά εννοούμε διασκέδαση, καλό φαγητό και ωραίες συζητήσεις. Γιατί αν δεν περάσεις και έτσι τον ελεύθερο σου χρόνο, τότε δεν έχει ζήσει φοιτητικά χρόνια. Βέβαια, για να μην απογοητευτούν όσοι έχουν πάρει το πτυχίο τους, η είσοδος του Τζερεμέ είναι ανοιχτή για όλους και δεν ζητείται… πάσο!

Τα τηγάνια στον Τζερεμέ δεν τα αγαπάνε, όμως τον φούρνο τον λατρεύουν. Για αυτό, αν το μενού της εξόδου σου θες να είναι πιο υγιεινό, τότε βρήκες το κατάλληλο μέρος. Μεζεδάκια κάθε λογής, και ρακή ή άφθονο χύμα κρασί θα συντροφεύσουν την έξοδό σου και θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο, σε συνδυασμό με την χαλαρή και άκρως φιλική ατμόσφαιρα του μαγαζιού.

Μπενάκη 67, Εξάρχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 νέα bar που ήρθαν για να γίνουν το νέο σας στέκι12.09.2018

Αυλή

Όχι, δεν έχετε βρεθεί ξαφνικά σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι κάποιου χωριού. Βρίσκεστε ακόμα στην καρδιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Αυλή, το Γεύση…πωλείον των Εξαρχείων. Στον πεζόδρομο της Μεθώνης, ο οποίος από μόνος του παραπέμπει σε ένα ήρεμο χωριό, δεσπόζει η Αυλή και περιμένει τους επισκέπτες της κάθε μέρα για να τους προσφέρει ιδιαίτερα παραδοσιακές γεύσεις.

Τα πιάτα της ημέρας άκουσε τα προσεκτικά, γιατί όλο και κάτι περίεργο και ξεχωριστό θα ανακαλύψεις. Από τα σταθερά πιάτα του μενού πάλι, ξεχωρίζει το τζατζίκι μελιτζάνας με σιρόπι ροδιού και το μπουρέκι τους. Τα κυρίως πιάτα από την άλλη, καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και σε συνδυασμό με το γύρω σκηνικό του μαγαζιού ξυπνούν αναμνήσεις που δεν θυμόμασταν ότι είχαμε.

Στην κάπως γνώριμη, σαν να την έχουμε ξανά ζήσει, αυτή ατμόσφαιρα, έρχεται να προστεθεί και η ατελείωτη μουσική. Live μπορεί να μην είναι πάντα, ακούγεται όμως ασταμάτητα από τα ηχεία, καθώς φαγητό χωρίς μουσική δεν… λέει και πολύ. Και αυτό στην Αυλή το γνωρίζουν καλά και κάνουν τα πάντα για να γίνει η διαμονή στο μαγαζί, μία ολοκληρωμένη θετική εμπειρία.

Μεθώνης 43, Εξάρχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖυμαρικά στο… χέρι: Πέντε στέκια για μία μοναδική εμπειρία “pasta street food”12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b