MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από το “Έλα μωράκι μου” μέχρι το “Βράδυ Σαββάτου: Οι τεράστιες επιτυχίες του Χρήστου Κυριαζή

Ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών κι εμείς θυμόμαστε όλα εκείνα τα τραγούδια του που άφησαν εποχή.

Σε ηλικία 68 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κυριαζής - Πηγή φωτογραφίας: Instagram
Σε ηλικία 68 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Κυριαζής - Πηγή φωτογραφίας: Instagram
Monopoli Team

Θλίψη προκάλεσε σήμερα η είδηση ότι ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο πολύ αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής μάς είχε χαρίσει μερικές από τις πιο μεγάλες επιτυχίες των 90s.

Ο τραγουδιστής που τραγουδούσε “Έλα μωράκι μου, το στρώμα είναι καπιτονέ”, ο πάντοτε “ακομπλεξάριστος” Χρήστος Κυριαζής δεν έπαιρνε ποτέ τον εαυτό του υπερβολικά στα σοβαρά και δεν κοιτούσε “αφ’ υψηλού” τη μουσική -κάτι που γίνεται ξεκάθαρο τόσο από τα τραγούδια του, όσο και από τον τρόπο που αντιμετώπισε την καριέρα του.

Αν και κατά κόρον λαϊκός τραγουδιστής, η ροκ επιρροή στα τραγούδια του ήταν ξεκάθαρη. Εξάλλου, όταν ήταν νέος, τα πρώτα του βήματα τα έκανε με ροκ συγκροτήματα, ενώ κατά τη δεκαετία του ’70 ίδρυσε το συγκροτήμα “Πρόκες” και τα  συγκροτήματα «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Μόνο όταν επέστρεψε από τις σπουδές του, έκανε στροφή στο λαϊκό τραγούδι.

Ο τραγουδιστής πίσω από τις τεράστιες επιτυχίες των 90s

Λαϊκά τραγούδια του, όπως το “Έλα Μωράκι μου”, “Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια” και φυσικά το επικό «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (το βίντεο κλιπ του οποίου γυρίστηκε στη Σαντορίνη με πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα) έχουν αφήσει εποχή. Και ακόμη και σήμερα, όλοι θυμόμαστε τα διάσημα στιχάκια του.

Ακόμα και η νέα γενιά, που μπορεί να μην πρόλαβε τον Χρήστο Κυριαζή στη μεγάλη “δόξα” του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ξέρει απ’ έξω τα λόγια σε τραγούδια όπως το “Έλα μωράκι μου” και πώς να τα ξεχάσουμε, αφού λίγοι Έλληνες τραγουδιστές και στιχουργοί έχουν σκαρφιστεί τέτοια λόγια για να εκφράσουν την αγάπη, την απογοήτευση, την λύπη τους.

Αυτό όμως που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Χρήστος Κυριαζής βρίσκεται πίσω από κάποια τραγούδια, που στη συνέχεια να έγιναν πιο διάσημα από τους άλλους ερμηνευτές που τα τραγούδησαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι “Αύριο”, που ερμήνευσαν με επιτυχία το ποπ-ροκ συγκρότημα 2002GR και οι X-Attack. Και φυσικά το “Βράδυ Σαββάτου”, που ο Χρήστος Κυριαζής έγραψε και ερμήνευσε το 1991, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να δίνει τη δική του -εξίσου “ιστορική”-ερμηνεία έναν χρόνο αργότερα, το 1992.

Εμείς με αφορμή τον θάνατο του σήμερα σε ηλικία 68 ετών, θυμόμαστε τον Χρήστο Κυριαζή μέσα από τα τραγούδια, που άφησαν εποχή και αποδεικνύουν το εύρος και το μεγάλο ταλέντο του.

Βράδυ Σαββάτου

Έλα μωράκι μου

Μου θυμίζεις τη μάνα μου

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Επιμένω

Στο μυαλό μου είσαι

Στο Ημεροβίγλι

Έχω κλάψει

Το πουλόβερ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b