MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Monopoli Team

Σήμερα, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έδινε μάχη με τον καρκίνο, εδώ και μερικούς μήνες. Στο πλευρό του μέχρι το τέλος ήταν η σύζυγός του Σοφία.

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά, ενώ μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός, και έτσι είχε μάθει και ο ίδιος την τέχνη. Έγινε επιπλοποιός -χωρίς όμως να ξεχνά την αγάπη του για τη μουσική.

Όταν ήταν 12 ετών πήρε στα χέρια του την πρώτη του χειροποίητη κιθάρα, και προσπάθησε να μάθει τις νότες με τη βοήθεια της. Λίγο πριν ενηλικωθεί, έπαιζε ήδη μουσική σε καφετέριες της περιοχής, με ένα μικρό ροκ συγκρότημα που είχε.

Κατά τη δεκαετία του ’70, υπήρξε ιδρυτής και μέλος του συγκροτήματος “Πρόκες”, αλλά και των συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Μετά τις σπουδές του στράφηκε στη λαϊκή μουσική.

Ο Χρήστος Κυριαζής κατάφερε να διαγράψει μια μακρά διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, τη μεγαλύτερη όμως επιτυχία τη γνώρισε κατά τη δεκαετία του ’90. Το μεγαλύτερο -και ίσως πιο γνωστό- hit του ήταν το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», το βίντεο κλιπ του οποίου γυρίστηκε στη Σαντορίνη με πρωταγωνίστρια την Βάνα Μπάρμπα.

Ο δίσκος με τον ομώνυμο τίτλο, που φυσικά περιείχε και το τραγούδι, είχε γίνει πλατινένιος, ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Ακολούθησαν φυσικά και άλλες επιτυχίες, όπως τα «Έχω κλάψει», «Επιμένω», «Έλα μωράκι μου», «Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια» όλα σε μουσική και στίχους δικούς του.

Οι τελευταίοι δίσκοι του γνώρισαν επίσης επιτυχία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997).

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b