MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 16 παραστάσεις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

«Μακμπέθ του William Shakespeare, στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Monopoli Team

1. Κοινή ησυχία: Η Ελένη Ράντου σκηνοθετεί τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου στο Θέατρο Διάνα

Η προφητική παράσταση «Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου. Επανέρχεται δριμύτερη από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Στην πρώτη του θεατρική συνάντηση με την Ελένη Ράντου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα καινούριο ταξίδι που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.
Πέμπτη 4/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 18€, Φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ, Ανέργων: 14€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Αθήνα 10679, 210 3626596

2. «Μακμπέθ του William Shakespeare, στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Το εμβληματικό έργο του Σαίξπηρ με τίτλο Μάκμπεθ παρουσιάζεται στο θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.
Πέμπτη 4/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: Κ
ανονικό 15, Μειωμένο 12. Προπώληση: viva.gr .
Υπόγειο – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706.

3. RootlessRoot: Stones and Bones- Σμιλεύοντας το σώμα στη Στέγη Πού να πάμε σήμερα: 16 παραστάσεις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Στο νέο τους έργο, «Stones and Bones», οι RootlessRoot συνεργάζονται με τον Άγγλο γλύπτη Peter Randall-Page και δημιουργούν μια παράσταση για την παροδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, η οποία παρουσιάζεται, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, 3-7 Νοεμβρίου. Οι RootlessRoot, με το Stones and Bones, αναζητούν ένα θέατρο χωρίς ψεύτικα αντικείμενα. Εκθέτουν το ανθρώπινο σώμα σε πραγματικές σκηνικές προκλήσεις, ελπίζοντας να αφήσουν ένα σημάδι που να μαρτυρά ότι κάποτε υπήρξαν.
Πέμπτη 4/11, 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό: 7 €, 12 €, 22 €, 28 € Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €, 20 €, 22 € Παρέα 10+ άτομα: 9 €, 18 €, 20 € Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € Συνοδός ΑμεΑ: 10 € | Προπώληση: Onassis.org
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 – 18:30). Ε: [email protected] | https://www.onassis.org/el/

4. «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση.» του Μιχαήλ Μαρμαρινού στο Θέατρο Θησείον Πού να πάμε σήμερα: 16 παραστάσεις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει με την παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση. Τζιανγκ – Σιν – Μπι – Σιν – Φαντάσου την καρδιά μου δική σου» στο Θέατρο Θησείον. Ένα έργο για την επικαιρότητα του παρελθόντος. Τιμές κράτους σε μικρές περφόρμανς σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Πέμπτη 4/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 20 ευρώ, Φοιτητικό/Ανέργων: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα 105 53. Τηλ, 21 0325 5444

5. «Δεν μπορώ να φανταστώ το αύριο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη στο Θέατρο Φούρνος Πού να πάμε σήμερα: 16 παραστάσεις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Το «Δεν μπορώ να φανταστώ το αύριο», του Τενεσί Ουίλιαμς, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Φούρνος αυτόν τον Νοέμβριο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη. Μια γυναίκα κι ένας άντρας. Το «ένα» και το «δύο». Το «ένα» είναι ο μοναδικός φίλος του «δύο». Το «δύο», ο μοναδικός φίλος του «ένα». Όταν το «ένα» αδυνατώντας να διαχειριστεί τη δραματική αλλαγή που έχει επέλθει στη ζωή του, αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα των καθημερινών συναντήσεών τους, το «δύο» αντιδρά με όσα μέσα διαθέτει κι ένα παιχνίδι αρχίζει ανάμεσά τους όπου οι ρόλοι «νικητή» και «ηττημένου» εναλλάσσονται με αβέβαιο αποτέλεσμα.
Πέμπτη 4/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 8€ (ατέλειες, φοιτητικό, ανέργων). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 11472, Τηλ: 2106460748

6. «Φαίδρας Έρως», της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Θέατρο Σφενδόνη Πού να πάμε σήμερα: 16 παραστάσεις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Το Φαίδρας Έρως της Σάρα Κέιν, η δημιουργία της Άντζελας Μπρούσκου, επανέρχεται στο Θέατρο Σφενδόνη. Μια τολμηρή και προκλητική αναθεώρηση του μύθου μέσα από το εμμονικό και καταστροφικό πάθος της Φαίδρας για τον θετό γιο της Ιππόλυτο. Το έργο αποκαλύπτει την βίαιη φύση του έρωτα μέσα από τη δυσλειτουργία μιας σεξουαλικά διεφθαρμένης βασιλικής οικογένειας σε μια κοινωνία που έχει ως θρησκεία την λατρεία διασημοτήτων.
Πέμπτη 4/11, 21:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα | Τηλ: 21 5515 8968

7. «Ας φύγουμε για τη δική μας χώρα», σε σκηνοθεσία Μαίη Σεβαστοπούλου στο Red Jasper Cabaret Theatre Πού να πάμε σήμερα: 16 παραστάσεις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

«Ουδείς εκών κακός» είπε, κατά τον Πλάτωνα, ο Σωκράτης. Κανείς δεν είναι με τη θέληση του κακός. Η Μαρία, η Ασπασία και η Ελένη δεν θέλησαν ποτέ να διαπράξουν φόνο. Ονειρεύτηκαν την πραότητα, τον έρωτα, τη θαλπωρή και εισέπραξαν απόρριψη, επιθετικότητα, μίσος. Τώρα, αφού έχουν εκτίσει την ποινή τους, βγαίνουν πάλι στην ίδια κοινωνία. Την ανώριμη, την εκδικητική. Έξω από τις φυλακές του Ελαιώνα, περιμένοντας το λεωφορείο, αφηγούνται η μία στην άλλη τι ήταν αυτό που τις ανάγκασε να δολοφονήσουν. Άραγε αυτές οι εξομολογήσεις που γίνονται για πρώτη φορά θα τις βοηθήσουν να λυτρωθούν από το βάρος μιας μοίρας που δεν επέλεξαν αλλά στην οποία οδηγήθηκαν – χωρίς τη θέλησή τους;
Πέμπτη 4/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα 113 61 Τηλέφωνο: 21 0882 2551

8. Ευαίσθητη Ισορροπία, του Έντουαρντ Άλμπι στη Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου

Η Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου θα παρουσιάσει φέτος το έργο του Έντουαρντ Άλμπι, «Ευαίσθητη Ισορροπία», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου. Παρασκευή βράδυ και στο σπίτι του Τόμπυ και της Άγκνες, που έχει εγκατασταθεί και η Κλαίρη η αλκοολική αδερφή της, θα εισβάλλουν ξαφνικά ο Χάρρυ και η Έντα, οι δυο καλύτεροι τους φίλοι που έχουν πάθει κρίση πανικού. Το άλλο βράδυ επιστρέφει και η κόρη τους, Τζούλια, μετά από το τέταρτο διαζύγιο της. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα συγκρουστούν αποκαλύπτοντας όλα τα κρυφά πάθη, τα ψέματα και τους συμβιβασμούς.
Πέμπτη 4/11, 21:00
Εισιτήριο: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ *κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 10 ευρώ | Προπώληση: ticketmaster
Θεατρική Σκηνή Αντώνη Αντωνίου, Νάξου 84, Αθήνα | Τηλ: 21 0223 6890

9. «Φουέντε οβεχούνα» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

«Φουέντε οβεχούνα», το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, άνοιξε στις 28 Οκτωβρίου την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Πέμπτη 4/11, 20:30
Εισιτήρια, Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171 

10. «Παράδεισος» στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου

Ο «Παράδεισος» με τον υπότιτλο «πλημμήρα/λιμοκτονία/παιχνίδι» ανεβαίνει στη σκηνή ως ένα βλέμμα στο ζοφερό μέλλον της ανθρωπότητας που χτίζεται εδώ και αιώνες: Από τις φυτείες καουτσούκ του Αμαζονίου τον 19ο αιώνα μέχρι τις πολεμικές συρράξεις του 21ου αιώνα για τον έλεγχο των τελευταίων φυσικών κοιτασμάτων. Από αυτήν την ιστορία εκμετάλλευσης της φύσης, διασώζεται (σκηνικά) «ένα μικρό τελευταίο κομμάτι παραδείσου, το οποίο γεμίζει με αφηγήσεις ιστοριών και αναμνήσεων από το παρελθόν που δεν έχουν συμβεί ποτέ» εξηγεί η σκηνοθέτις της παράστασης.
Πέμπτη 4/11, στις 21:00 .
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 €,Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 11 €,Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €,Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €, Συνοδός ΑμεΑ: 10 €. Προπώληση: onassis.org.
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα 117 45. Τηλ. 21 0900 5800

11. «Το υπέροχό μου διαζύγιο» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο Θέατρο Μικρό Άνεσις

Στο Μικρό Άνεσις την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου η Φαίδρα Δρούκα, θα σας δίνει όλες τις απαντήσεις του κουίζ, ερμηνεύοντας την Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ στο έργο της Geraldine Aron «Το υπέροχό μου διαζύγιο». Η Ιρλανδή συγγραφέας, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μάς παροτρύνει να ζήσουμε μαζί με την χωρισμένη Άντζελα, όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της,…στο αναπάντεχο διαζύγιο.
Πέμπτη 4/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 15€ | Φοιτητικό, άνω των 65: 12€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα | Τηλ: 21 0771 8943

12. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, στο Θέατρο Αλκυονίς

Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση. Πέμπτη 4/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 20ευρώ, Φοιτητές, Άνεργοι, Αμεα 15. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Αλκυνοίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα, τηλ. 210 8828100

13.«Ρινόκερος» του Ιονέσκο με τον Άρη Σερβετάλη στο θέατρο Κιβωτός

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, «Ρινόκερος», που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας, επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός. Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.
Πέμπτη 4/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 17€ – 20€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα | Τηλ: 210 3427426

14. «Το Μινόρε» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση «Το Μινόρε», που βασίζεται στην τηλεοπτική σειρά των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε».
Πέμπτη 4/11, 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη: 30€ / Μειωμένο: 25€ Α’ ζώνη: 25€ / Μειωμένο: 20€ Β’ ζώνη: 20€ / Μειωμένο: 15€ Γ’ ζώνη: 15€ / Μειωμένο: 10€. Προπώληση: viva.gr .
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, 2104143300

15. «Η Κυρία Επιθεώρηση» των Μ. Δελαπόρτα και Σ. Παπαδόπουλου στο Θέατρο Βέμπο

«Η Κυρία Επιθεώρηση» των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου, ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις σπουδαιότερες επιθεωρήσεις του ελληνικού θεάτρου, έρχεται στο Θέατρο Βέμπο. Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης, μέσα από κωμικά κείμενα, χορευτικά και τραγούδια, των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
Πέμπτη 4/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 25,20, 15 (φοιτητικό, ανέργων, παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ) Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ | Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: viva.gr . ”
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα, τηλ: 21052 21 767, 21052 29 519

16.«Εμπόριο» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο θέατρο Radar

Η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα παρουσιάζει στο θέατρο Radar την παράσταση «Εμπόριο», βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες αντρών, γυναικών και παιδιών- θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων. Ιστορίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων-θυμάτων ενός «αόρατου εγκλήματος» γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο», αλλά δεν είναι.
Πέμπτη 4/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13 ευρώ, Φοιτητές / ΑμΕΑ / άνω των 65/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ. Ατέλειες: 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr . ”
Εμπόριο, Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b