MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Εμπόριο, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη στο θέατρο Radar

Η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα παρουσιάζει από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Radar την παράσταση «Εμπόριο», βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες αντρών, γυναικών και παιδιών- θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.

Εμπόριο στο Θέατρο Ραντάρ
Εμπόριο στο Θέατρο Ραντάρ
Monopoli Team

Σήμερα άνθρωποι αγοράζονται και πωλούνται με τον πιο εύκολο τρόπο. Άνθρωποι εξαφανίζονται. Αρπάζονται. Εκφοβίζονται. Και παραδίδονται στα χιλιάδες κυκλώματα που τους χειραγωγούν και τους εκμεταλλεύονται. Η παγκόσμια οικονομική κρίση υποδαύλισε την έξαρση του φαινομένου τόσο πολύ και με τέτοιους τρόπους μέχρι που έφτασε το ίδιο το θύμα να «αποδέχεται» την κατάστασή του, λόγω της έλλειψης επιλογών και διεξόδων.

Εμπόριο στο Θέατρο Ραντάρ

Τρία χρόνια μετά από τις συγκλονιστικές «Γυναίκες από χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών και το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών από όλο τον κόσμο, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα και ο Κοραής Δαμάτης καταπιάνονται με την Εμπορία Ανθρώπων και δημιουργούν μια παράσταση, με τίτλο «Εμπόριο», που διαβάζει το παρελθόν, αφουγκράζεται το παρόν και προβλέπει το μέλλον.

Εμπόριο στο Θέατρο Ραντάρ

Ιστορίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων-θυμάτων ενός «αόρατου εγκλήματος» γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο», αλλά δεν είναι.

1109-Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων

Η παράσταση «Εμπόριο» πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Παλαιστές, του Στρατή Καρρά, στο Θέατρο Πρόβα12.09.2018

«…Με το δημιουργικό της έργο, από το 2018 έως σήμερα, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, ανέδειξε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα αιχμής, που παρά τη σοβαρότητά τους, δυστυχώς, δεν συζητούνται επαρκώς στο δημόσιο λόγο». Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.           

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας

* Υποχρεωτική χρήση μάσκας

* Για την πραγματοποίηση της παράστασης «Εμπόριο», το θέατρο Radar θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο). Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.

*Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά: Παύλος Ιωάννου
Κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης

Παίζουν: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Απόστολος Μπαχαρίδης, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση, Νεκτάριος Φαρμάκης / Ακούγονται οι φωνές (αλφαβητικά): Κοραή Δαμάτη, Μιχάλη Καλαμπόκη, Περικλή Μοσχολιδάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου

Διάρκεια: 80' (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 13 ευρώ, Φοιτητές / ΑμΕΑ / άνω των 65/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ, Kάθε Κυριακή γενική είσοδος: 10 ευρώ (λαϊκή απογευματινή), Ατέλειες: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου
Σενάριο: Κοραής Δαμάτης & Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα
Πληροφορίες: Για κρατήσεις: 210 9769294/ 6983631493
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ. μ., Κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ.
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/andromedaemporio/
Πληροφορίες Χώρου: Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος
Φωτογραφίες: Χρήστος Κοτσιρέας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b