MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Remember Me, από τους τελειόφοιτους της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, στο Μέγαρο Μουσικής

Με τη σπονδυλωτή παράσταση “Remember Me” κλείνουν τον κύκλο σπουδών τους το 2021, οι τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Monopoli Team

Με τη σπονδυλωτή παράσταση “Remember me”, αφιερωμένη στη Θύμηση, κλείνουν τον κύκλο σπουδών τους, το 2021, οι τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Η παράσταση, που θα γίνει στις 30 και 31 Οκτωβρίου στις 20.00, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει τρεις χορογραφίες των Giorgia Maddamma, Αθανασίας Κανελλοπούλου και Δάφνι Κόκκινου.

Η ομάδα των τελειόφοιτων, που σπούδασαν σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, αποχαιρετούν την ιστορική Σχολή στα σκαλάκια της οδού Ομήρου με τρία κομμάτια σύγχρονου χορού που διερευνούν πώς το ανθρώπινο σώμα γίνεται φορέας αναμνήσεων και όχημα για τα συναισθήματα που συνοδεύουν τη μνήμη και τη νοσταλγία.

Το κομμάτι «On en rit encore» της Giorgia Maddamma, συνδιαλέγεται με την αίσθηση της ελευθερίας, του ονείρου και της επιθυμίας, αισθήσεις που για πολύ καιρό παρέμειναν περιορισμένες.

Giorgia Maddamma

Giorgia Maddamma

Το κομμάτι «Siren» της χορογράφου, Αθανασίας Κανελλοπούλου, εστιάζει στο εφήμερο και το παροδικό της ζωής, στη στιγμή που χάνεται, επιχειρώντας να δώσει μια γραμμική και ενίοτε αφαιρετική αφήγηση, ένα συνεκτικό νήμα μέσα στις κατακερματισμένες δομές της σύγχρονης κοινωνίας.

Αθανασία Κανελλοπούλου

Αθανασία Κανελλοπούλου

Το κομμάτι «Hug me, it’s forbidden» του διευθυντή της ΚΣΟΤ, Δάφνι Κόκκινου, θέτει ερωτήματα για την υπόσταση της μνήμης, για το πού την εντοπίζουμε και το πώς αποτυπώνεται στο σώμα και στις καθημερινές χειρονομίες μας. Πού κείτεται η μνήμη του κόσμου; Πόση μνήμη έχει μια άδεια αγκαλιά; Πόσο πολύ δικαιούμαστε να αγκαλιάσουμε στη ζωή μας; Πόσο σφιχτά πρέπει να αγκαλιαστούμε, για να έχει η αγκαλιά δικαίωμα στην μνήμη;

Δάφνις Κόκκινος

Δάφνις Κόκκινος

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Λυκούργου Νεοφώτιστου.

Remember me»: Οι τελειόφοιτοι αποχαιρετούν με χορό την ΚΣΟΤ στο Μέγαρο Μουσικής | Euronews

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν  δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών  παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μέλλοντες επαγγελματίες του χώρου.

Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Δώρα Στυλίδου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Χορογραφία: Giorgia Maddamma, Αθανασία Κανελλοπούλου, Δάφνις Κόκκινος

Παίζουν: Βόσσου Δήμητρα-Ηλέκτρα, Γκουτζαμπασούλη Φεβρωνία, Ζουάνος Ανδρέας, Κακαράντζα Ηλιάνα, Καλογεροπούλου Ναταλία, Καμπανού Μαρία, Καρούτης Χρήστος, Κατσιμπράκη Χριστίνα-Άννα, Κουβάτση Κυβέλη, Κουτζούχα Αθανασία, Μαυρομανωλάκη Ελένη-Μαρία, Μπέγκα Βασιλική, Μωραϊτέλλη Ειρήνη, Παντελάκη Ειρήνη-Παρασκευή, Παράσχου Παναγιώτης, Σωτήρχου Ελευθερία-Αικατερίνη, Τζανίμη Ιωάννα, Τζοβάρας Χρήστος-Ιωάννης, Τσικμανλή Μαριάννα, Τσολάκου Ελένη, Χαρώνης Φώτιος, Χατζηαντώνη Μάριος

Τιμές Εισιτηρίων: Ελευθερη είσοδος
Διάρκεια Παραστάσεων: Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021
Πληροφορίες: Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τηλέφωνο: 21 0728 2000, Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου (κατά προτεραιότητα) από τη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2696
Πληροφορίες Χώρου: Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0728 2000
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b