MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 9 προτάσεις για την Τρίτη 26 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Εκδηλώσεις
«Όλα αυτά που μας ενώνουν»: Διεθνής έκθεση υδατογραφίας στην Chili Art Gallery
Monopoli Team

1. Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα

«Άντε ντε», Αριάδνη Αγγελική Θυφρονίτου Λήτου

Το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας «μετακομίζει» για μία εβδομάδα (21-27 Οκτωβρίου 2021), στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους Αθηναίους φίλους της μικρού μήκους ταινίας να απολαύσουν την αφρόκρεμα της φετινής παραγωγής στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινιοθήκη θα προβληθούν όλες οι ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος που συμμετείχαν στο 44ο DISFF καθώς και οι βραβευμένες ταινίες των υπόλοιπων διαγωνιστικών τμημάτων (Διεθνές Διαγωνιστικό, Διεθνές Σπουδαστικό, Διεθνές Animation και Short and Green).
21-27 Νοεμβρίου | Εισιτήριο: 5€.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Oδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 – 136, 104 35 Κεραμεικός (Μετρό Στάση Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

2. 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

«Pari» Siamak Etemadi

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη 20 έως Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το  https://www.chaniafilmfestival.com.  Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ’ αυτό. Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις. Eιδικές προβολές, αφιερώματα και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
20-30 Οκτωβρίου
Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το https://www.chaniafilmfestival.com.
Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜοριάς ’21: Εντυπώσεις από ένα βιωματικό ταξίδι στην Πελοπόννησο, με στάσεις στην Ιστορία12.09.2018

3. «Όλα αυτά που μας ενώνουν»: Διεθνής έκθεση υδατογραφίας στην Chili Art Gallery Εκδηλώσεις

Το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας προσκαλεί το αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό να επισκεφθεί την διεθνή έκθεση «Όλα αυτά που μας ενώνουν» η οποία θα λάβει χώρα στην Chili Art Gallery, 26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής με υδατοδιαλυτά μέσα σε χαρτί (watermedia, μελανια, ακουαρέλες, μολύβια νερού, σκόνες, φυσικές υδατοδιαλυτές χρωστικές, ενω θεματολογικά εστιάζεται σε πράγματα, καταστάσεις, δραστηριότητες, ή σημεία αναφοράς που μας έλειψαν περισσότερο τη περίοδο της πανδημίας.
Εγκαίνια: Τρίτη 26/10, 16:00 – 21:00
Διάρκεια έκθεσης έως 6 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 10.30 – 18.00, Πέμπτη 10.30 – 20.00, Σάββατο 11-15.00
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email:  [email protected]

4. «Frustration / Ματαίωση»: Έκθεση του Μάριου Καμχή στην Gallery Genesis Εκδηλώσεις

Η gallery genesis παρουσιάζει, από την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, την ατομική έκθεση του Μάριου Καμχή, «Frustration / Ματαίωση». Ο Καµχής εικονοποιεί ουσιαστικά και περιφραστικά την αίσθηση του εγκλωβισµού, του αδιεξόδου και γενικότερα της ανθρώπινης µαταιότητας και αποτυπώνει τους ανθρώπους ως ανδρείκελα απροσδιορίστου φύλου, που ζουν και εργάζονται αποµονωµένα σε µικροσκοπικούς χώρους, αποξενωµένα µεταξύ τους, εγκλωβισµένα σε υπαρκτά ή νοητά αδιέξοδα και κάνουν σπασµωδικές κινήσεις ως ύστατες απεγνωσµένες προσπάθειες διαφυγής.
Εγκαίνια: Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 / Ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 26 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2021
Gallery Genesis, Χάρητος 35, Αθήνα. Τηλ: 21 1710 0566

5. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

6. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Παλιγγενεσία»: Ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος ιστορεί τους ήρωες του 21ου αιώνα12.09.2018

7. «Jamais vu vs Déjà visité»: Pop-up performance από τις Νατάσα Σαραντοπούλου και   Ιωάννα Αντώναρου στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιάννα γραμματοπούλου Εκδηλώσεις

«Jamais Vu»: Η pop-up performance από τις Νατάσα Σαραντοπούλου και Ιωάννα Αντώναρου παρουσιάζεται, στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης «Déjà visité» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα, στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιάννα γραμματοπούλου. Η Νατάσα Σαραντοπούλου και η Ιωάννα Αντώναρου, όπως και ο εικαστικός Περικλής Πραβήτας, εξερευνούν με τα έργα τους το φάσμα του οικείου-ανοίκειου βρίσκοντας εκεί ένα σημείο συνάντησης. Οι δύο περφόρμερς θα επιχειρήσουν να συνδιαλλαγούν με το απολύτως εύθραυστο των έργων του εικαστικού καλλιτέχνη «τηρώντας όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα προστασίας τους».
Τρίτη 26/10, 18:00
εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα. τηλ: 2103607598 email: [email protected]

8. Ακροάσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ: Νίκος Μουρατίδης και Όλγα Λασκαράτου υποδέχονται τον Γιάννη Κότσιρα

Ο IANOS και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Νίκος Μουρατίδης και Όλγα Λασκαράτου υποδέχονται στο Cafe του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας τον τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα για ακρόαση cd. Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο της σειράς «Ακροάσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ», όπου το κοινό θα έρχεται σε επαφή με τους δημιουργούς, θα ακούει τα τραγούδια τους και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Τρίτη 26/10, 19;30
Εισιτήριο: 4 ευρώ (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι ή αναψυκτικό ή ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήτι κρασί). Ηλεκτρονική κράτηση στο Ianos.gr
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα.

9. 13ο Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις»

Η μαγεία των γραμμάτων έρχεται με το 13ο Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις», 11-29 Οκτωβρίου. Εξέχοντες συγγραφείς, κριτικοί λογοτεχνίας και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα δώσουν ραντεβού στο ΛΕΑ για να προσεγγίσουν, να αξιολογήσουν και να ορίσουν ζωτικά ζητήματα σχετικά με τον πολιτισμό, και ειδικά με τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στα νέα δεδομένα και στον τρόπο ζωής που φαίνεται να αλλάζει. Τρίτη 26/10, 19:00: Παρουσίαση βιβλίου «Καχάμπρε» του Αρμάντο Ρομέρο, Εκδόσεις Τόπος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά σε αυτή τη σελίδα https://zoom.us/j/96932130840,  YouTube  ή  Facebook
11-29 Οκτωβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμπλο Πικάσο: Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b