MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μένουμε Όρθιοι: 106.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία “Μένουμε Όρθιοι” για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μένουμε Όρθιοι. Φωτογραφία: Γιάννης Μαργκετουσάκης
Μένουμε Όρθιοι. Φωτογραφία: Γιάννης Μαργκετουσάκης
Monopoli Team

Οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας μεγάλης συναυλίας στις 28 Σεπτεμβρίου, με την αφιλοκερδή συμμετοχή 17 καλλιτεχνών στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεγάλες καταστροφές στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος12.09.2018

Σε ένα τρίωρο πρόγραμμα οι καλλιτέχνες και η εξαιρετική ορχήστρα μουσικών που τους συνόδευε, συνεπήραν το κοινό τραγουδώντας ο καθένας, από ένα τραγούδι που περιλαμβάνεται στο δικό τους ρεπερτόριο αλλά και ένα ακόμα από την σπουδαία δισκογραφία του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Το κοινό τραγούδησε μαζί τους συγκινημένο, χειροκροτώντας ασταμάτητα. Την παρουσίαση της βραδιάς και τη σύνδεση ανάμεσα στα τραγούδια και στην εναλλαγή των καλλιτεχνών στη σκηνή, έκανε ο ταλαντούχος ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια υπέγραψε η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Η συναυλία φιλοξενήθηκε στο Καλλιμάρμαρο. Φωτογραφία: Γιάννης Μαργκετουσάκης

Η συναυλία φιλοξενήθηκε στο Καλλιμάρμαρο. Φωτογραφία: Γιάννης Μαργκετουσάκης

Τα έσοδα από τα εισιτήρια της συναυλίας

Τα έσοδα από τα εισιτήρια αυτής της συναυλίας, θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων, που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.

Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 106.000 (εκατόν έξι χιλιάδων) ευρώ το οποίο θα μοιραστεί στους πυρόπληκτους πρωτοετείς φοιτητές των δύο Δήμων, του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Η αναλυτική λίστα του καταμερισμού των χρημάτων θα αναρτηθεί, μόλις είναι έτοιμη, τόσο  στη σελίδα Facebook του ΠΣΔΠΕ, όσο και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Δήμων, προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Όλοι οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Φωτογραφία: Γιάννης Μαργκετουσάκης

Όλοι οι καλλιτέχνες και οι συντελεστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Φωτογραφία: Γιάννης Μαργκετουσάκης

Οι συντελεστές που βοήθησαν αφιλοκερδώς

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς ήταν οι: Θανάσης Αλευράς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Πυξ Λαξ, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Χατζής.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) ανέλαβε αφιλοκερδώς την παραγωγή και την εκτέλεση της συναυλίας μέσω των εταιρειών του, η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Ενοικίασης Εξοπλισμού Εκδηλώσεων HERCA προσέφερε όλο τον τεχνικό, ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παραχώρησε το  Παναθηναϊκό Στάδιο για την διεξαγωγή της συναυλίας.

Τέλος, το όλο εγχείρημα υποστηρίχτηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO,  το Δήμο Αθηναίων, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού που βοήθησε στην ταξιθεσία.

Επιπλέον βοήθεια προσέφεραν οι: Ερυθρός Σταυρός, SOS Γιατροί, Σταυρός του Νότου, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Σκλαβενίτης, Ανδρέας Μπεγνής Catering, Pizza Fan, Nespresso, Τοι Τοι, Μινώταυρος, Γιάννης Μακαντάσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια ακόμα γειτονιά στην Αθήνα «πρασινίζει» με το νέο Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b