MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
08
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μια ακόμα γειτονιά στην Αθήνα «πρασινίζει» με το νέο Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η P&G στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», ενώνει τις δυνάμεις της με την ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δημιουργία του 6ου Πάρκου Τσέπης στα Πετράλωνα.

Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα
Το νέο Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ένας ακόμη πνεύμονας πρασίνου στα Πετράλωνα

Τα πάρκα τσέπης επεκτείνονται και μαζί και τα οφέλη τους. Ένας ακόμα πνεύμονας πρασίνου προστέθηκε στο κέντρο της πόλης, στα Πετράλωνα, για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το πάρκο τσέπης στον πεζόδρομο Δημ. Παυλίδη, έκτασης 160 τ.μ., είναι το 6ο Πάρκο Τσέπης που δημιουργεί η P&G αυτή τη φορά μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Με την υλοποίηση από την Οργάνωση ΓΗ, το πάρκο αναβαθμίστηκε αισθητικά και οικολογικά. Περίπου 500 νέα δέντρα, φυτά και θάμνοι φυτεύτηκαν στον χώρο ενώ, με έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό, κατά μήκος του πεζόδρομου τοποθετήθηκαν ψηλά, αειθαλή δέντρα, κατάλληλα για τις τοπικές μικροκλιματικές συνθήκες, τα οποία προσφέρουν φυσική σκίαση για πιο ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών στο πάρκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο επιπλέον γειτονιές «πρασινίζουν» με τη δημιουργία νέων πάρκων τσέπης12.09.2018

Στον χώρο τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων, κάδοι ανακύκλωσης ακόμα και ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση αποτσίγαρων. Ο φωτισμός του πάρκου ενισχύθηκε με την τοποθέτηση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος, ενώ το νέο παγκάκι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά, θα θυμίζει στους επισκέπτες ότι τα πλαστικά απορρίμματα αντί να καταλήγουν στις θάλασσες και τις ακτές, μπορούν να αποκτήσουν ξανά ζωή και αξία.

Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα -Πριν

Το νέο Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα – Το πριν

Στην ολοκλήρωση του νέου πάρκου τσέπης, που βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα Πετραλώνων της ΑΒ Βασιλόπουλος, συνέβαλλαν έμπρακτα οι άνθρωποι της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος με την εθελοντική συμμετοχή τους στην τοποθέτηση των φυτών.

Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα-Φύτευση

Το Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα – Η φύτευση

Τα πάρκα τσέπης αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων εγκαταλελειμμένων χώρων στις πόλεις μας και μία πρόταση στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος και την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα στα πυκνο-κατοικημένα αστικά κέντρα, δίνοντας πνοή και κάνοντας τις πόλεις μας πιο βιώσιμες.

Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα-Μετά

Το Πάρκο Τσέπης στα Πετράλωνα – Το μετά

Περισσότερες πληροφορίες στο www.epithimies.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Σινεμά για τη «γενιά του scrolling»: Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Pink.wav, πώς έστησες το «αθηναϊκό» stage του Borderline;
Εκδηλώσεις
Η Αλήθεια Είναι: Ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη στο ΠΛΥΦΑ
Εκδηλώσεις
Υβριδικοί Ορίζοντες: Το νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και τεχνολογίας έρχεται στο Μέγαρο
Cine News
Αλλού ο Δρόμος: Η Αθήνα μέσα από τις ιστορίες 3 οδηγών ταξί – Η πρώτη ταινία της Ειρήνης Βουρλούμη
Cine News
Στις Νύχτες Πρεμιέρας, είδαμε τις «Δαιμονισμένες» όπως θα ήθελε ο Ken Russell
Εικαστικά
It’s Alive!: Το 23ο ADAF απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς
Βιβλία
Πάτρα: Πρεμιέρα για την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
Στην Πόλη
Ο ιστορικός Περίπατος της Αθήνας απέκτησε νέο φωτισμό
Εικαστικά
Ars longa, vita brevis: Εκδήλωση – αφιέρωμα του ΕΜΣΤ στην ιδρυτική του διευθύντρια, Άννα Καφέτση
Εικαστικά
Τα Ημερολόγια: Τελευταίος μήνας της μεγάλης έκθεσης στο Φουγάρο με ξενάγηση από τον Χρήστο Μποκόρο
Art & Culture
Ίδρυμα Θεοχαράκη: Πολυκαλλιτεχνικό πρόγραμμα με άξονα τα εικαστικά