MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Πέντε αγαπημένα μεξικάνικα spots στην Αθήνα που μας “ταξιδεύουν” στην Λατινική Αμερική

Όσο τα ταξίδια παραμένουν δύσκολη υπόθεση, εμείς “ταξιδεύουμε” στην Λατινική Αμερική μέσα από πέντε αγαπημένα μεξικάνικα εστιατόρια.

Photo by Spencer Davis on Unsplash
Photo by Spencer Davis on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όσο περισσότερο περνούν οι μέρες -και όσο προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το “τραύμα” του lockdown- τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη μας να ανακαλύψουμε νέα μέρη στην πόλη για την επόμενη βόλτα μας. Παράλληλα, όσο ανακαλύπτουμε νέα μέρη, ανακαλύπτουμε και νέες κουζίνες -γιατί αυτή τη στιγμή τα ταξίδια δεν είναι ακριβώς εύκολη υπόθεση. Φυσικά μία από τις αγαπημένες μας κουζίνες είναι το μεξικάνικο ή μάλλον πιο σωστά η λατινοαμερικάνικη κουζίνα.

Τι κι αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στη Λατινική Αμερική; Εμείς, κατά τη διάρκεια αυτής της “εξερεύνησης”, ανακαλύψαμε πέντε ειδυλλιακά, μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα, τα οποία είτε θυμίζουν πραγματική hacienda είτε σερβίρουν αυθεντικό λατινοαμερικάνικο φαγητό -είτε και τα δύο!- και το σίγουρο είναι ότι θα σας μεταφέρουν, έστω και για λίγο, στον πιο εξωτικό προορισμό της Λατινικής Αμερικής.

Αυτά λοιπόν είναι τα πέντε αγαπημένα μας μεξικάνικα στην πόλη, για καλοκαιρινές, γαστρονομικές αποδράσεις στην Αθήνα.

Coyoacan Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᴄᴏʏᴏᴀᴄᴀɴ (@coyoacanathens)


Περπατώντας στο Θησείο, μπορείς πολύ εύκολα να προσπεράσεις το Coyoacan, αν δεν γνωρίζεις ότι στον πεζόδρομο Ηρακλειδών βρίσκεται κρυμμένη μία “όαση”, με καλό μεξικάνικο φαγητό και καταπληκτικά cocktails. Υπέροχα διακοσμημένο, γεμάτος μεξικανικές πινελιές και πράσινο, αλλά και με μία ευφάνταστη τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο στον ένα τοίχο, το Coyoacan θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Το μενού περιλαμβάνει ό,τι ξέρουμε και αγαπάμε από τη μεξικάνικη κουζίνας, από tacos μέχρι ceviche, ενώ στα “κυρίως” θα βρείτε πιο ξεχωριστές προτάσεις, όπως φοβερή παέγια, αλλά και μαριναρισμένη πικάνια. Το καλοκαίρι το Coyoacan μετατρέπεται σε Coyoacan Playa και μεταφέρεται στο Varkiza Resort, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε και πάλι εξαιρετικά μεξικάνικα πιάτα, αυτή τη φορά όμως δίπλα στη θάλασσα.
Coyoacan Athens, Ηρακλειδών 10, Θησείο
Coyoacan Playa, Varkiza Resort, Ακτή Βάρκιζας, Βάρκιζα

Mamacita – Taquería y Coctelería
Mamacita, φωτογραφία: monopoli.gr

Mamacita, φωτογραφία: monopoli.gr

Μπορεί η Mamacita να βρίσκεται στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα, στον δρόμο προς την Πλάκα -πιο κέντρο δεν γίνεται- μάς ταξιδεύει όμως σε μέρη μακρινά, κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε. Taqueria και Cocteleria, στη Mamacita θα δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα tacos της Αθήνας σε πολλούς συνδυασμούς, όπως tacos camarones (με ψητή γαρίδα), tacos barbacoa (με μοσχάρι μαγειρεμένο σε μπύρα), tacos suavecito (με μαύρα φασόλια, ιδανικό για χορτοφάγους) και φυσικά τα κλασικά tacos με κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι. Από το μενού όμως δεν λείπουν και άλλες παραδοσιακές μεξικάνικες γεύσεις, όπως τα λαχταριστά burritos και quesadillas, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν στο μενού τα απίστευτα μεξικάνικα Burgers, με μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή τραγανό κοτόπουλο και “κλασικές” μεξικάνικες νότες με τις πιπεριές jalapenos και το guacamole να κυριαρχούν και να τα κάνουν τα πιο ξεχωριστά burger που έχουμε δοκιμάσει.
Απόλλωνος 9Β, Αθήνα

El Patron


Το πολύχρωμο El Patron μοιάζει ακριβώς όπως θα φανταζόμασταν μία καντίνα σε μια εξωτική παραλία της Λατινικής Αμερικής. Δεν βρίσκεται όμως ούτε στην Κούβα, ούτε στην Κολομβία, ούτε και στο Μεξικό, αλλά στο Ίλιον και μάλιστα στη λεωφόρο Θηβών. Οι κόκκινες, κίτρινες, μπλε, πράσινες αποχρώσεις σου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση, ενώ η επίσκεψη σου γίνεται όλο και καλύτερη από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Στο El Patron επιβάλλεται να δοκιμάσετε τα πληθωρικά burritos, την διάσημη taco salad, αλλά και τα ξεχωριστά σάντουιτς με λατινοαμερικάνικο αέρα, χωρίς όμως να ξεχάσετε και τα καταπληκτικά signature cocktails, που είναι εμπνευσμένα από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Θηβών 481, Ίλιον

CHE Cocina y Barra Sudamericana

Φεύγουμε από το κέντρο της Αθήνας και πάμε στον Πειραιά, όπου βρίσκεται μία από τις αγαπημένες μας αυλές, εκείνη του Che. Γεμάτη φοίνικες και ατελείωτο πράσινο, δεν γίνεται να μην ξεχαστείς έστω και λίγο, νομίζοντας ότι βρίσκεσαι σε κάποια εξωτική γωνιά της Λατινικής Αμερικής, ενώ φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό γκράφιτι της Φρίντα Κάλο σε έναν από τους τοίχους. Σε αυτό το ειδυλλιακό κλίμα λοιπόν έρχεται και προστίθεται η μεξικάνικη κουζίνα και τα καλοκαιρινά cocktails. Στο Che θα δοκιμάσετε tacos με σιγομαγειρεμένο black angus, χοιρινό iberico ή γαρίδες, φανταστική chimichanga και αξεπέραστο ceviche, ενώ θα πιείτε “κλασικά” ποτά, αλλά και ευφάνταστα, πολύχρωμα cocktails.
Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana
Φωτογραφία: Facebook/Foinikas Cocina Mexicana

Φωτογραφία: Facebook/Foinikas Cocina Mexicana

Στο Δάσος Χαϊδαρίου, εκεί που τις τελευταίες δεκαετίες βρισκόταν το Φοίνικας Square, “αναδύθηκε” πριν από ένα μήνα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεξικάνικα εστιατόρια που έχουμε επισκεφτεί, το Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana. Ίσως να φταίει το ολοπράσινο δάσος του Χαϊδαρίου, ή ίσως το γεγονός ότι ο Foinikas μοιάζει κυριολεκτικά βγαλμένος από γειτονιά του Μεξικό, με πολύχρωμα σπιτάκια, αλλά και ένα εντυπωσιακό συντριβάνι στην “πλατεία”. Το σίγουρο πάντως είναι ότι με το που βρίσκεσαι στον χώρο του Foinikas μεταφέρεσαι σε άλλα, εξωτικά μέρη. Το μενού, που υπογράφει ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης (γνωστός από το Wynwood, το El Catrin και το Pueblo Chino), είναι καθαρά tex-mex, με πιάτα όπως tacos, chimichanga, fajitas, burritos, ενώ τα cocktails αποτίουν φόρο τιμής στο Μεξικό και την κουλτούρα του, με κλασικά μεξικανικά cocktails όπως είναι το Paloma, αλλά και signature drinks, με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.
Ηρωών Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b