MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Μία βόλτα στα πέντε καλύτερα ρακάδικα των δυτικών προαστίων

Το φθινόπωρο μάς βρίσκει στα αγαπημένα μας ρακάδικα των δυτικών προαστίων, που απλόχερα προσφέρουν ποιοτικό κρασί, νόστιμο φαγητό και καλή μουσική

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Τι και αν το καλοκαίρι έφτασε και επίσημα στο τέλος του και οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να πέφτουν; Ένα ζεστό ρακόμελο, ένα ακόμα πιο ζεστό οινόμελο ή έστω ένα ημίγλυκο κόκκινο κρασάκι είναι η απάντηση στην νοσταλγία του καλοκαιριού και στις ζεστές μέρες που αποχαιρετίσαμε φέτος, λίγο νωρίτερα από ότι θα θέλαμε. Τα Δυτικά Προάστια έχουν βρει λοιπόν τη λύση, αφού στο Αιγάλεω μόνο, υπάρχουν δεκάδες ρακάδικα που προσφέρουν καλή μουσική, να ποιοτικό φαγητό αλλά και κρασί, για να πιούμε όσο τραβά η όρεξη μας.

Εμείς θα σας προτείνουμε όμως τα καλύτερα των Δυτικών Προαστίων, πέντε μαγαζιά που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε, αν ο δρόμος σας σας βγάλει στα δυτικά, στην Πετρούπολη, το Περιστέρι ή το Αιγάλεω.

Σχοινοβάτης
Ο Σχοινοβάτης είναι ένα από τα αγαπημένα μας ρακάδικα στην Πετρούπολη, φωτογραφία: Σχοινοβάτης/Facebook

Ο Σχοινοβάτης είναι ένα από τα αγαπημένα μας ρακάδικα στην Πετρούπολη, φωτογραφία: Σχοινοβάτης/Facebook

Ξεκινάμε με την κάπως απομακρυσμένη Πετρούπολη, που κρύβει όμως κάποια από τα καλύτερα ρακάδικα. Ένα από αυτά είναι σίγουρα ο Σχοινοβάτης. Όπως αναφέρει και το όνομά του, όποιος επισκεφτεί το “κρυμμένο διαμάντι” της Πετρούπολης θα ισορροπήσει ανάμεσα σε άφθονο καλό κρασί και ακόμα περισσότερη διασκέδαση. Τα μεζεδάκια θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου πελάτη και φυσικά από την ποικιλία είναι σίγουρο πως θα περισσέψει μόνο λίγη σαλατούλα, ή και όχι! Ο Σχοινοβάτης περιμένει τους λάτρεις του κρασιού, του τσίπουρου, του ούζου και του καλού φαγητού καθημερινά, στην όμορφη αυλή του και τις κρύες μέρες του χειμώνα στο ζεστό εσωτερικό του, με την άκρως παρεΐστικη διακόσμηση. Μην ξεχάσετε να αφήσετε την αφιέρωσή σας στον μεγάλο τοίχο-μαυροπίνακα του μαγαζιού.
Σχοινοβάτης, Αγίου Δημητρίου 22, Πετρούπολη Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής Ημέρα Μπύρας: Κάνουμε βόλτα σε 5 αγαπημένες μπυραρίες της πόλης12.09.2018

Καφενές
Φωτογραφία: Καφενές Πετρούπολη

Φωτογραφία: Καφενές Πετρούπολη

Από τα μακροβιότερα μεζεδοκαφενεία στην Πετρούπολη, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ντόπιων, και όχι μόνο. Για καφέ μετά το σχολείο, για μία γρήγορη μπύρα μία ζεστή μέρα της βδομάδας, για ένα ρακόμελο τα βράδια της φοιτητικής ζωής αλλά και για μία ξέγνοιαστη “κρασοκατάσταση”, ο Καφενές βρίσκεται στις πρώτες επιλογές κάθε φορά. Μπόνους του μαγαζιού είναι το πραγματικά νόστιμο φαγητό του και τα live που διοργανώνει συχνά, και αν είσαι τυχερός μπορείς να τα απολαύσεις παρέα με καλό ρακόμελο, ποιοτικό φαγητό και μία όμορφη ατμόσφαιρα.
Καφενές, 28ης Οκτωβρίου 42, Πετρούπολη Αττικής

Μαντάμ Πελαζί

Πάμε μία βόλτα στην οδό Πελασγίας του Περιστερίου για να βρούμε το πανέμορφο Μαντάμ Πελαζί που υπόσχεται στους επισκέπτες του μία καταπληκτική βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη. Τα live δεν λείπουν από τον μεγάλο χώρο του μαγαζιού και οι εκπληκτικοί μουσικοί είναι έτοιμοι να “ντύσουν” την έξοδο μας με τις νότες τους. Η διακόσμηση του είναι αντάξια της λέξης μεζεδοπωλείο και τα μεζεδάκια του δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Το Μαντάμ Πελαζί είναι ιδανικό για κάθε είδους έξοδο και ηλικία, καθώς η καλή μουσική του θα εκτιμηθεί από όλους!
Μαντάμ Πελαζί, Πελασγίας 3, Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε αγαπημένα μεξικάνικα spots στην Αθήνα που μας “ταξιδεύουν” στην Λατινική Αμερική12.09.2018

Ρακί Αμάν Μεζέ
Το Ρακί Αμάν Μεζέ είναι ένα από τα πιο διάσημα ρακάδικα της πόλης, Φωτογραφία: Ρακί Αμάν Μεζέ, Αιγάλεω

Το Ρακί Αμάν Μεζέ είναι ένα από τα πιο διάσημα ρακάδικα της πόλης, Φωτογραφία: Ρακί Αμάν Μεζέ, Αιγάλεω

Για το Αιγάλεω, τον βασιλιά των ρακάδικων, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Όμως ένα είναι το μαγαζί που ξεχωρίζει στις καρδιές μας. Το Ρακί Αμάν Μεζέ δεσπόζει στην πολυσύχναστη Αγίας Λαύρας και κλέβει πάντα τις εντυπώσεις. Οι πραγματικά καλές τιμές και ο πάντα γεμάτος χώρος του, είναι τα δύο χαρακτηριστικά που τραβούν το βλέμμα όλων στην αρχή, όμως το ειλικρινά ποιοτικό φαγητό (μία από τις διάσημες τεράστιες ποικιλίες τους είναι αρκετή για να σας πείσει) και το εξαιρετικής ποιότητας ρακόμελο και οινόμελο, είναι αυτά που σε κρατάνε και σε κάνουν να θες να το επισκέπτεσαι κάθε βδομάδα. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα live, τα οποία σου κρατάνε συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο.
Ρακί Αμάν Μεζέ, Αγίας Λαύρας 4 και 6, Αιγάλεω

Τα Αχλάδια
Φωτογραφία: Τα Αχλάδια

Φωτογραφία: Τα Αχλάδια

Αν νομίζατε πως από τα δυτικά προάστια λείπει μία νότα Κρήτης, τότε κάνετε λάθος. Τα Αχλάδια στο Αιγάλεω συμπληρώνουν αυτή την κρητική πινελιά που πρέπει να υπάρχει παντού, με το άκρως παραδοσιακό μενού τους. Χοχλιοί μπουρμπουριστοί, γαμοπίλαφο, πίτες και άλλα πολλά καλούδια, σε συνδυασμό με τα μοναδικά ακούσματα της Κρήτης και την πολυπόθητη ρακή, συντελούν ένα από τα καλύτερα στέκια στα δυτικά προάστια. Μία σφακιανή πίτα και ένα ζεστό ρακόμελο θα σας πείσει! Και όλα αυτά, μία ανάσα από το μετρό.
Τα Αχλάδια, Κωνσταντινουπόλεως 25 & Κερασούντος, Αιγάλεω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι στην Αθήνα: 5 δροσερές αυλές στην πόλη με καταπληκτικό brunch12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b