MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Πέντε στέκια της πόλης για τους λάτρεις του καλού καφέ

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ κι εμείς σας προτείνουμε να το “γιορτάσετε” σε μερικά από τα καλύτερα coffee spots της πόλης.

Photo by Fahmi Fakhrudin on Unsplash
Photo by Fahmi Fakhrudin on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν χρειαζόμαστε κάποια συγκεκριμένη αφορμή για να απολαύσουμε τον καθημερινό μας καφέ. Για πολλούς από εμάς, η ημέρα δεν ξεκινά μέχρι να πιούμε την πρώτη μας γουλιά, ενώ η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ και μόνο αρκεί για να πάρουμε ενέργεια και να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Με λίγα λόγια, ναι, ίσως και να είμαστε λίγο εθισμένοι στο θαυματουργό αυτό ρόφημα, αλλά ποιος μας αδικεί; Εκτός από υπέροχη γεύση -αν επιλέγετε σωστό χαρμάνι– ο καφές έχει και αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο αγαπημένο μας αυτό συστατικό που ακούει στο όνομα καφεΐνη.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, πράγματι δεν χρειαζόμαστε κάποια ειδική μέρα για να πιούμε καφέ. Όταν όμως ακούσαμε ότι κάθε 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ σκεφτήκαμε ότι πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία και να “τιμήσουμε” την αγαπημένη μας συνήθεια σε κάποιο από τα πολλά coffee spots, που αντιμετωπίζουν τον καφέ με τον σεβασμό που πρέπει, και σερβίρουν εκλεκτό specialty coffee για εμάς που ζητάμε το κάτι παραπάνω στον καφέ μας.

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε τα πέντε αγαπημένα μας μέρη στην Αθήνα για καλό καφέ.

Kudu Coffee Shop
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KUDU Coffee Roasters (@kudu_coffee_roasters)


Το σήμα κατατεθέν του Kudu Coffee Shop είναι ο specialty καφές και αυτό γιατί αποτελεί “παιδί” της ελληνικής εταιρείας Kudu Coffee Roasters, από την οποία πολλά cafe της Αθήνας προμηθεύονται τον καφέ τους. Για την απόλυτη Kudu εμπειρία, όμως, μπορείτε να επισκεφτείτε το Kudu Coffee Shop, που διαθέτει όλες τις ποικιλίες καφέ που είναι διαθέσιμες στην εταιρεία -καθώς και πολύ αξιόλογο brunch!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KUDU Coffee Roasters (@kudu_coffee_roasters)


Οι Kudu Coffee Roasters εισάγουν και καβουρδίζουν εκλεκτούς κόκκους καφέ, επιλεγμένους σχεδόν… ιεροτελεστικά από τις καλύτερες φάρμες στον κόσμο. Εκτός από μονοποικιλιακούς καφέδες από τον Παναμά, την Αιθιοπία, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ κ.α., οι Kudu Coffee Roasters έχουν και τα δικά τους χαρμάνια, που σίγουρα αξίζουν μία δοκιμή αν σας αρέσει να πειραματίζεστε με νέα αρώματα και συνδυασμούς γεύσεων.
25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό

Samba Coffee Roasters – The Shop

H Samba Coffee Roasters είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που έχει αφοσιωθεί στην τέχνη του καφέ εδώ και 4 δεκαετίες. Συλλέγουν την πρώτη ύλη από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου -από την Κεντρική Αμερική μέχρι και την Αφρική και την Ασία- και στη συνέχεια επεξεργάζονται οι ίδιοι τον καφέ, δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια ελληνικού, espresso, φίλτρου, βιολογικού καφέ, αλλά και ροφήματα.


Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε πραγματικά εκλεκτό και ξεχωριστό καφέ, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Samba Coffee Shop στο Κολωνάκι, όπου οι εξειδικευμένοι baristas θα σας σερβίρουν καφέ σε μοναδικές ποικιλίες, τις οποίες μπορείτε φυσικά να προμηθευτείτε στο retail corner. Και μιας και θα είστε εκεί, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό cake παντζαριού, αλλά και τα vegan cookies που έρχονται σε διάφορες γέυσεις.
Σόλωνος 36 & Λυκαβηττού, Κολωνάκι

Kick Athens
Στο Kick θα βρείτε specialty καφέ από το roastery Area 51, φωτογραφία: monopoli.gr/Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Στο Kick θα βρείτε specialty καφέ από το roastery Area 51, φωτογραφία: monopoli.gr/Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το Kick άνοιξε μόλις πριν από ένα χρόνο, το «δύσκολο» καλοκαίρι που ακολούθησε το πρώτο lockdown, και κατάφερε αμέσως να εδραιωθεί και να γίνει «στέκι» για τους Κυψελιώτες -και όχι μόνο, αφού όσοι εκτιμούν τον καλό καφέ και την urban αισθητική έσπευσαν να το επισκεφτούν. Το ωραίο με το Kick είναι ότι όσο πίνεις τον καφέ σου, μπορείς να τσεκάρεις ρούχα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα από ελληνικά brands, καθώς και να δοκιμάσεις ευφάνταστα bagels, τα καταπληκτικά μπισκότα του Cookie Dude και τα vegan γλυκά της Eri bakes Vegan (εμείς προτείνουμε το εξαιρετικό lemon cake με παπαρουνόσπορο).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KICK (@kick.athens)


Ας μην ξεχνάμε όμως και τον εκπληκτικό καφέ τους. Το Kick Athens σερβίρει καφέ από το αθηναϊκό roastery Area 51. Όπως εξηγούν και οι ίδιοι “η συνέργεια και η ισορροπία μεταξύ των γεύσεων και των αρωμάτων” είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την προσέγγισή τους στο καβούρδισμα. “Το σημείο εκείνο όπου το κάθε αρωματικό και γευστικό χαρακτηριστικό έρχονται μαζί υποστηρίζοντας το ένα το άλλο” και πράγματι μία μόνο δοκιμή θα σας πείσει ότι ο καφές του Area 51 είναι πολύ καλά δουλεμένος.
Σποράδων 26, Κυψέλη

ANÄNA
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANÄNA Coffee & Food (@ananacoffeefood)


Στην πολυσύχναστη οδό Πραξιτέλους θα βρείτε το ANÄNA, ένα cafe που χαρακτηρίζεται από δύο πράγματα: τον specialty καφέ και την vegan/βιώσιμη φιλοσοφία του -επιτέλους ένα μαγαζί που ξέρουμε ότι πάντα θα έχει φυτικό γάλα για τον καφέ μας. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τα καταπληκτικά vegan γλυκά του (ξεχωρίζουμε σίγουρα το cheesecake και τα cinnamon rolls), καθώς και το πολύ καλοφτιαγμένο brunch του.


Ο καφές του όμως είναι ο λόγος που πάντα ξαναγυρνάμε στο ANÄNA, που σερβίρει καφέ από επιλεγμένα χαρμάνια και ποικιλίες, από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και άλλες χώρες, στις οποίες ευδοκιμεί ο κόκκος του καφέ. Μια δοκιμή μόνο θα σας πείσει.
Πραξιτέλους 33, Αθήνα

Taf Coffee Shop
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??? ?????? (@tafcoffee)


Η Taf είναι ίσως από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που έκαναν “τέχνη” τον specialty coffee, αντιμετωπίζοντας κάθε βήμα στην παρασκευή του καφέ ως επιστήμη. Όπως λένε και οι ίδιοι: “Ως taf ταξιδεύουμε στις χώρες παραγωγής καφέ και πραγματοποιούμε εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τους καφέδες που θα επιλέξουμε. Η επιλογή μας βασίζεται στο γευστικό και αρωματικό προφίλ που θέλουμε να αναπτύξουμε, το οποίο θα αναδειχτεί στη συνέχεια μέσα από τη διαδικασία καβουρδίσματος” και πράγματι προσφέρουν τεράστια ποικιλία σε γεύσεις και αρώματα, δίνοντας μεγάλη σημασία στην επίγευση και στην οξύτητα του καφέ.

Τον καφέ του taf μπορείτε να τον απολαύσετε σε πολλά cafe της πόλης, που τους εμπιστεύονται, αλλά και στο Taf Coffee Shop, μια κομψή και σύγχρονη καφετέρια στην Εμμανουήλ Μπενάκη, με εξειδικευμένους barista που σερβίρουν χειροποίητες ποικιλίες για τους “μυημένους” λάτρεις του καφέ.
Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Αθήνα

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b