MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Freedom Pass Data: Πότε και πώς θα λάβουν τα 50GB οι εμβολιασμένοι 15 έως 17 ετών

Μετά το Freedom Pass για τις ηλικίες 18-25, το οποίο σύμφωνα με τα ποσοστά εμβολιασμών έχει λειτουργήσει αρκετά θετικά, έρχεται το Freedom Pass Data, το οποίο θα δώσει 50GB ίντερνετ στους εμβολιασμένους εφήβους 15 με 17 ετών, για 5 μήνες και η κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας.

Photo by Robin Worrall on Unsplash
Photo by Robin Worrall on Unsplash
Monopoli Team

Μετά το Freedom Pass, το οποίο χορηγήθηκε στους εμβολιασμένους 18 έως 25 ετών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, η Κυβέρνηση συστήνει στους εφήβους 15 με 17 ετών το Freedom Pass Data, ως ένα κίνητρο να εμβολιαστούν και αυτοί, με σκοπό να αυξηθούν τα συνολικά ποσοστά ανοσίας της χώρας.

Το Freedom Pass Data θα περιλαμβάνει ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ύψους 50 GB, για δωρεάν χρήση διαδικτύου. Θα διαρκεί για 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και οι εμβολιασμένοι έφηβοι που θα το ενεργοποιήσουν θα έχουν την δυνατότητα χρήσης 10 GB κάθε μήνα. Το πακέτο αυτό θα είναι διαθέσιμο από 11 Οκτωβρίου και θα μπορεί να το ενεργοποιήσει όποιος έφηβος ηλικίας 15 έως 17 ετών έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Νέα Υόρκη αποκτά το πρώτο αυτόματο μηχάνημα…δωρεάν διηγημάτων12.09.2018

Πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί το Freedom Pass Data

Η ενεργοποίηση του Freedom Pass Data θα μπορεί να γίνει μέσω του emvolio.gov.gr ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Για την υποβολή της αίτησης μέσω του emvolio.gov.gr θα απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ θα απαιτείται αντίστοιχα η Αστυνομική Ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Η αίτηση θα υποβάλλεται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του ανηλίκου και θα δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί το πακέτο των δεδομένων. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και όλες οι χρήσιμες οδηγίες για την ενεργοποίηση θα σταλούν στο δηλωμένο κινητό μέσω SMS.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε για το νέο μέτρο της Κυβέρνησης με σκοπό την αύξηση των εμβολιασμών: «Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρόκειται για μία πράξη αναγνώρισης προς τη νέα γενιά, που έχει ταλαιπωρηθεί λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό υπάρχει και η διάσταση της αναγνώρισης όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα και ο Πρωθυπουργός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSimpsons: Mία ακόμη «προφητεία» της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων έχει γίνει viral12.09.2018

Κατάργηση και μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας

Ένα ακόμη μέτρο που έχει ήδη σημειώσει στην ατζέντα της η Κυβέρνηση, είναι η μείωση και η κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως η κατάργηση θα αφορά τα φυσικά πρόσωπα 15-29 ετών, ενώ μείωση 10% και σταθεροποίηση των τελών κινητής τηλεφωνίας θα σημειωθεί σε φυσικά πρόσωπα άνω των 30 ετών. Το μέτρο αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Για τους δικαιούχους ηλικίας 15 έως 29 ετών, η κατάργηση των τελών θα πραγματοποιείται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας τους – μετά από σχετική αίτησή τους, όμως. Η έκπτωση είναι συμβατή με όλες τις συνδέσεις, είτε πρόκειται για συμβόλαιο ή καρτοκινητό και θα αφορά έναν αριθμό τηλεφώνου, ανά δικαιούχο.

Η δήλωση θα γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας, με τους κωδικούς Taxisnet του κάθε δικαιούχου. Όταν ο δικαιούχος είναι ανήλικος όμως, η αίτηση θα μπορεί να γίνει από τον γονέα ή τον κηδεμόνα. Οι άνω των 30 ετών δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια επιπλέον δράση, καθώς το τέλος κινητής τηλεφωνίας τους θα μειώνεται αυτόματα.

Τα αποτελέσματα των συμβολικών κινήτρων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι συμβολικές αυτές κινήσεις, πέρα από την αναγνώριση της Κυβέρνησης προς την νέα γενιά, δίνουν και σε μεγάλο βαθμό μία σημαντική οικονομική ελάφρυνση, αλλά και φυσικά ένα μεγάλο κίνητρο για να επέλθει η ανοσία της αγέλης, το ζητούμενο δηλαδή για να δούμε σύντομα το τέλος της πανδημίας.

Όπως έχουν ήδη δείξει τα ποσοστά εμβολιασμών, από το σύνολο των 973.575 ατόμων ηλικιών 18- 25 ετών της χώρας μας, έχουν εμβολιαστεί οι 506.968, το 52%. Αυτό το ενθαρρυντικό ποσοστό ενισχύει την αποτελεσματικότητα του Freedom pass, καθώς μέχρι τις 27/6, πριν ανακοινωθεί το νέο μέτρο, οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν μόλις 130.000 (13,25%).

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b