MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
θέατρο ντοκιμαντέρ

Τα ταξίδια της Πηνελόπης, της Μάρθας Μπουζιούρη στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ

Η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, με τίτλο «Τα ταξίδια της Πηνελόπης», παρουσιάζεται, στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ (Πύλη E2).

Monopoli Team

Στο πλαίσιο του διακαλλιτεχνικού προγράμματος «Πειραιάς Artport», παρουσιάζεται, έως τις 3 Οκτωβρίου, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, «Τα Ταξίδια της Πηνελόπης», στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Πύλη E2.

«Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί, ειπωθεί, τραγουδηθεί, για τις ζωές και τις περιπέτειες των ναυτικών… Όμως αυτήν εδώ την ιστορία θα την πουν Εκείνες». 

«Τα Ταξίδια της Πηνελόπης»: Λίγα λόγια για το έργο

«Τα Ταξίδια της Πηνελόπης» είναι μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ που φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή πραγματικές γυναίκες που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με άντρες ναυτικούς. Τρεις ηρωίδες διαφορετικών γενεών και καταβολών, πλαισιωμένες από έναν χορό νέων γυναικών ηθοποιών, καταλαμβάνουν ένα μέχρι πρότινος άβατο – σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας: το λιμάνι. Από εκεί, θα «σαλπάρουν» για το δικό τους ταξίδι.

Οι γυναίκες αυτές γίνονται εκφραστές μιας διαφορετικής, τολμηρής αφήγησης που παρέμενε αποσιωπημένη. Καταπιάνονται με την ψυχοσυναισθηματική αλλά και την υλική τους υπόσταση. Διαπραγματεύονται την πίστη και την απιστία, την εναλλαγή ανάμεσα στη μοναξιά και τη συντροφικότητα, ανατέμνουν το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους, αποκαλύπτουν τα πολλαπλά πρόσωπα του έρωτα και της βίας, κυνηγούν τα όνειρά τους.

Σπάνε τα στερεότυπα και μας παρασύρουν στο δικό τους ταξίδι, που δεν μοιάζει ούτε με τις μυθιστορηματικές περιπέτειες του άντρα-ταξιδευτή ούτε με τη μελαγχολική ρουτίνα της πιστής και αφοσιωμένης συντρόφου σε καθεστώς αναμονής.

Έρχονται κοντά, μοιράζονται κομμάτια της ζωής τους, δένονται, γελάνε, συγκινούνται, τραγουδούν, αγκαλιάζουν το παρελθόν τους και ατενίζουν με δύναμη το μέλλον, προσκαλώντας μας σε ένα βιωματικό ταξίδι χειραφέτησης, μια κατάδυση στη γοητευτική τοπογραφία της γυναικείας φύσης.

Πρόσβαση στην Πέτρινη Αποθήκη – Πύλη 2 , από τον Τερματικό Σταθμό του ΗΣΑΠ –Πειραιά μπορεί να πραγματοποιηθεί:
  • Λεωφορεία του ΟΛΠ  σταθμεύουν μέσα στο λιμάνι απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό –  Στάση προορισμού: Δεξαμενές ή Πολυκατοικίες.
  • Δημόσια Συγκοινωνία από Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά 703 – 859 – 420 (στάση Δεξαμενές – 8’ με τα πόδια έως Πύλη 2.
  • Με αυτοκίνητο, είσοδο από Πύλη 2 με κατεύθυνση δεξιά προς Πύλη 1.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο όροφως: Μια νέα εστία πολιτισμού κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα12.09.2018

*Η είσοδος των θεατών στην Πέτρινη Αποθήκη  πραγματοποιείται με τους παρακάτω εναλλακτικούς  τρόπους: 1. rapid test το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί  48 ωρες πριν,  2. επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού  3. πιστοποιητικό νόσησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη

Σκηνικά: Δανάη Ελευσινιώτη
Κοστούμια: Δανάη Ελευσινιώτη
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: ΣεσίλιαΤσελεπίδη

Παίζουν: Μύριαμ – Σοφία Αρτζανίδου, Ευαγγελία Κόκορη, Λέλα Σταματελάτου | Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Γαλανάκη, Αγάπη Γιαννοπούλου, Αντιγόνη Καρδασιλάρη, Ξένια Παυλοπούλου, Αποστολία Σωτηρίου, ΒίρναΤατάνη

Διάρκεια: 1.40
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 24 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr | Πληροφορίες: https://www.dithepi.gr/
Παραστάσεις: 24,25,26,29,30/9 και 1,2,3/10 στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Ρέα Σαμαροπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ta-taxidia-tis-pinelopis-petrini-apothiki/
Πληροφορίες Χώρου: Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ, Λιμάνι Πειραιά, Πύλη E2.
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b