MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Η Travelmyth καταρρίπτει 10 μύθους για τα ταξίδια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ζητήσαμε από την Travelmyth να μας απαντήσει σε δέκα από τους πιο γνωστούς μύθους που «κυκλοφορούν» σχετικά με τα ταξίδια.

Photo Credits: Annie Spratt/Unsplash
Photo Credits: Annie Spratt/Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασε στο τέλος του, και να ακούμε όλο και περισσότερο την (κάπως εκνευριστική) φράση “τα κεφάλια μέσα”, εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο επόμενο αεροπλάνο με προορισμό όποιο μέρος στον κόσμο μπορούμε να φανταστούμε. Τι μας κάνει όμως τόσο αισιόδοξους για το επόμενο ταξίδι μας; Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Travelmyth μας βοήθησε να καταλάβουμε πως τελικά, τα ταξίδια δεν είναι ούτε τόσο τρομακτικά αλλά ούτε και τόσο δύσκολα όσο κάποιοι μύθοι τα κάνουν να φαίνονται.

Λίγα λόγια για την Travelmyth

Η Travelmyth είναι μηχανή αναζήτησης, σύγκρισης τιμών και κρατήσεων ξενοδοχείων όπου μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Οι αλγόριθμοι που έχουν αναπτυχθεί επεξεργάζονται σύνθετες αναζητήσεις και προτείνουν τα καλύτερα ξενοδοχεία σε κάθε επισκέπτη. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τις τιμές κάθε δωματίου και να επιλέξει την καλύτερη προσφορά. Και έτσι, κάνουν τις διακοπές μας ακόμα πιο εύκολες και την ταξιδιωτική μας εμπειρία, σίγουρα εξαιρετική.

Κάποιες από τις 55 κατηγορίες ξενοδοχείων που διαθέτει η Travelmyth είναι πραγματικά μοναδικές, σπάνιες και μας συστήνουν κάποια διαφορετικά είδη τουρισμού, που ίσως να μην ξέραμε. Πώς θα σας φαινόταν να μείνετε σε ένα μοναστήρι ή κάστρο που πλέον είναι ξενοδοχείο; Τι θα λέγατε για ένα ξενοδοχείο με αμπελώνα ή με bungalows που επιπλέουν πάνω στο νερό; Υπάρχουν ακόμα και οικολογικά ξενοδοχεία, στοιχειωμένα ξενοδοχεία (για τους πιο τολμηρούς), αλλά και ξενοδοχεία ουρανοξύστες.

Αποστολή της Travelmyth είναι να παρέχει στους χρήστες της τις καλύτερες δυνατές προσωποποιημένες προτάσεις διακοπών. Είναι δηλαδή, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας που σας βοηθά να οργανώσετε αξέχαστες διακοπές με βάση τις ανάγκες σας, από την άνεση όμως του σπιτιού σας.

Photo Credits: Spencer Davis/unsplash

Photo Credits: Spencer Davis/unsplash

Και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποστολή της έγινε και η κατάρριψη των δέκα πιο συχνών και άκρως λανθασμένων μύθων, που πάντα μας “στοιχειώνουν” όταν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε. Είναι τα ταξίδια τόσο ακριβά όσο ακούμε, είναι πράγματι ακατόρθωτο να οργανώσεις μόνος σου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και κατά πόσο οι όμορφες αυτές αποδράσεις τελειώνουν, όταν εμπλέκεται η οικογένεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 στάσεις στην Αθήνα για όσους θέλουν το καλοκαίρι να κρατήσει… λίγο ακόμη12.09.2018

1)Το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα.

Ακόμη κι όταν κάποιος επιλέξει να ταξιδέψει μόνος του, στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ μόνος, αφού παντού υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι (είτε ντόπιοι είτε άλλοι ταξιδιώτες), άρα σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος. Εξάλλου, κίνδυνοι μπορεί να υπάρχουν και στο μέρος όπου ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Εφόσον λοιπόν, ξέρεις που πας και είσαι προετοιμασμένος, δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένας φόβος για τα solo ταξίδια.

Photo Credits: Sebastien Gabriel/unsplash

Photo Credits: Sebastien Gabriel/unsplash

2)Το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι αρκετά στενάχωρο.

Ακριβώς το αντίθετο! Όποιος ταξιδεύει μόνος του έχει την δυνατότητα να φτιάξει το πρόγραμμά του όπως ακριβώς θέλει, βλέπει καινούργια μέρη με την ησυχία του, γνωρίζει καινούργιο κόσμο και έχει άπλετο χρόνο με τον εαυτό του. Κι αν θελήσει να μοιραστεί κάποιες από τις στιγμές και τις εμπειρίες του, χάρη στην τεχνολογία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανεβάσει ένα story ή να κάνει ένα live. Και τότε είναι αυτόματα με δεκάδες άλλους ανθρώπους!

Photo Credits: Jeremie Cremer/unsplash

Photo Credits: Jeremie Cremer/unsplash

3)Δουλειά και ταξίδια; Αδύνατο. Όσοι ταξιδεύουν, δεν δουλεύουν.

Όχι μόνο δεν είναι αδύνατο αλλά για κάποιους (γνωστούς ως digital nomads) η δουλειά και τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής. Αφού λοιπόν αυτοί ταξιδεύουν και δουλεύουν όλο τον χρόνο, γιατί να μην μπορούμε να το κάνουμε και εμείς, για λίγες μόνο μέρες; Εξάλλου, και κάποιες πιο παραδοσιακές δουλειές προσφέρουν τη δυνατότητα επαγγελματικών ταξιδιών, όπου πρέπει να ταξιδεύεις, ακριβώς επειδή δουλεύεις! Σχεδόν παντού μπορεί να βρεθεί μία ευκαιρία για απόδραση, ακόμα και αν αυτή είναι κοντινή και ολιγοήμερη.

Photo Credits: Annie Spratt/Unsplash

Photo Credits: Annie Spratt/Unsplash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία βόλτα στα πέντε καλύτερα ρακάδικα των δυτικών προαστίων12.09.2018

4)Ταξιδιώτης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

Σίγουρα όσοι ταξιδεύουν από μικρή ηλικία είναι πολύ πιο άνετοι με τα ταξίδια και τη διαδικασία τους, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξεκινούν τα ταξίδια αργότερα στη ζωή τους και καταλήγουν να γυρίζουν όλο τον κόσμο. Τελικά, σημασία δεν έχει η πείρα σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά οι προτεραιότητες που βάζουμε. Εξάλλου, δεν γεννήθηκε κανένας και την επόμενη μέρα πήρε ένα αεροπλάνο και γύρισε τον κόσμο! Θέλησε να ταξιδέψει και το έκανε. Οπότε η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι αν θέλουμε και όχι αν είμαστε φτιαγμένοι για αυτό.

Photo Credits: Alex Azabache/unsplash

Photo Credits: Alex Azabache/unsplash

5)Μόνο αν πας στο εξωτερικό με group θα περάσεις καλά και θα είσαι ασφαλής.

Σε κάποιους μακρινούς και δύσκολους προορισμούς είναι πράγματι πιο ασφαλές να ταξιδεύεις με group, καθώς οι οδηγοί θα πουν ακριβώς που μπορείς να πας και τι να κάνεις. Κάποιοι άνθρωποι, όταν δεν έχουν ταξιδέψει πολύ, νιώθουν άνετα όταν ταξιδεύουν με group, αλλά όταν συνειδητοποιήσουν την ευελιξία που έχει κανείς όταν ταξιδεύει μόνος του, το προτιμούν και περνούν ίσως και καλύτερα απ’ ότι με μία οργανωμένη ομάδα αγνώστων, με διαφορετικά θέλω και προσδοκίες. Τα group βοηθάνε, αλλά είναι περισσότερο τυποποιημένα, χωρίς ευελιξία στις ώρες και τα μέρη που επισκέπτεσαι, ενώ όταν ταξιδεύεις μόνος σου μπορείς να αποκτήσεις πιο αυθεντικές εμπειρίες.

Photo Credits: Recal media/unsplash

Photo Credits: Recal media/unsplash

6)Που να τρέχουμε τώρα! Σε ξένη χώρα θα μας κλέψουν, θα μας κοροϊδέψουν και δε θα μπορούμε να συνεννοηθούμε κιόλας.

Σε κάποιες χώρες μιλάνε Αγγλικά περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, όπου κι αν ταξιδέψεις όμως, όταν είσαι ξένος όλο και κάποιος ντόπιος θα βρεθεί να σε βοηθήσει. Κακόβουλοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, όχι μόνο στις ξένες χώρες, οπότε αν είσαι καλά προετοιμασμένος και προσέχεις δεν έχεις κάτι να φοβηθείς. Εξάλλου, αυτά που κερδίζεις από ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι τόσα πολλά, που πραγματικά τέτοιες ανησυχίες δεν είναι καν λόγος για να μην ταξιδέψεις.

Photo Credits: Markus Winkler/unsplash

Photo Credits: Markus Winkler/unsplash

7)Τα ταξίδια, και ειδικά στο εξωτερικό, είναι πάντα ακριβά.

Αν γίνει η κατάλληλη έρευνα και χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία, μπορούν να βρεθούν οικονομικές προσφορές ακόμα και σε μέρη του εξωτερικού που δεν θα το φανταζόταν κανένας. Στην Travelmyth κάνουμε σύγκριση τιμών από πολλές μεγάλες σελίδες κρατήσεων και παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές για τον προορισμό που θα επιλέξεις. Επίσης, υπάρχουν πλέον και οικονομικές αεροπορικές εταιρείες με budget επιλογές, οπότε μπορείς άνετα να βρεις ιδανικές επιλογές τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια όσο και σε ξενοδοχεία.

Photo Credits: Capturing the human heart/Unsplash

Photo Credits: Capturing the human heart/Unsplash

8)Η οργάνωση ενός ταξιδιού είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και ο σχεδιασμός τους πολύ δύσκολος.

Κάποια μακρινά ταξίδια όντως απαιτούν ψάξιμο μέχρι και αρκετούς μήνες πριν, όμως και ο σχεδιασμός είναι μέρος του ταξιδιού και δεν χρειάζεται να είναι καθόλου βαρετός ή δύσκολος, αφού όσο ψάχνεις και σχεδιάζεις τόσο πιο πολύ ενθουσιάζεσαι για το ταξίδι σου. Στην Travelmyth έχουμε κάνει το ψάξιμο διασκεδαστικό, αφού μπορείς να ψάξεις με βάση τα ενδιαφέροντά σου, αλλά και να συνδυάσεις τις κατηγορίες μας για μοναδικά αποτελέσματα. Πώς μπορεί να πει κανείς όχι σε ένα ξενοδοχείο, μπροστά σε παραλία, με σπα και πισίνα infinity;

Η οργάνωση ενός ταξιδιού είναι και η αρχή του!

Photo Credits: Element5 digital/unsplash

Photo Credits: Element5 digital/unsplash

9)Όταν έχεις παιδιά, τα ταξίδια γίνονται πλέον παρελθόν.

Δεν γίνονται παρελθόν, απλά αλλάζουν. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα να σκεφτεί κανείς και πρέπει να προσαρμοστούν οι προορισμοί και οι δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Γενικά, όσο πιο ενημερωμένος είναι κανείς, τόσο καλύτερα θα περάσει και ο ίδιος και η οικογένειά του. Στην Τravelmyth έχουμε δημιουργήσει την κατηγορία ξενοδοχείων Για Οικογένειες, στην οποία κατατάσσουμε τα ξενοδοχεία με βάση πληροφορίες που συλλέγουμε όπως τύπους δωματίων, παροχές και δραστηριότητες για παιδιά, υπηρεσίες babysitting και πολλά άλλα. Οπότε η έρευνα για το ιδανικό ξενοδοχείο, γίνεται παιχνιδάκι!

Photo Credits: Nils Nedel/unsplash

Photo Credits: Nils Nedel/unsplash

10) Είναι πολύ δύσκολο να ταξιδεύεις με κατοικίδιο.

Το κατοικίδιο δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στα ταξίδια. Το αντίθετο μάλιστα! Υπάρχουν πολλά μέρη όπου τα κατοικίδια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα, και κανένας δεν μένει παραπονεμένος. Έτσι, μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές μαζί τους και φυσικά χωρίς τύψεις ότι μένει το αγαπημένο μας ζωάκι μόνο του. Στην κατηγορία ξενοδοχείων που Δέχονται Σκύλους στη σελίδα μας, πηγαίνουμε σε βάθος με τις ερωτήσεις που κάνουμε στους ξενοδόχους, από τις παροχές που προσφέρονται μέχρι το αν μπορούν να κυκλοφορούν στο ξενοδοχείο χωρίς λουρί ή να ανεβαίνουν στα κρεβάτια. Έτσι, μπορεί κανείς να βρει ένα κατάλυμα με τις παροχές ακριβώς που χρειάζεται για να περάσουν όλοι τις πιο ξεκούραστες διακοπές.

Photo Credits: Jf Brou/Unsplash

Photo Credits: Jf Brou/Unsplash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑίγινα: Το ιδανικό νησί για τις τελευταίες αποδράσεις του καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b