MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
«Μήδεια» του Ευριπίδη, στο Θέατρο Μπάγκειον
Monopoli Team

1.«Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας» σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου, στο Βεάκειο Θέατρο
παράσταση

Καραϊσκάκης

Η καλλιτεχνική εταιρεία «Creatists» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας» ένα ιστορικό δράμα του Γιάννη Κωσταρά, σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου. Ο μεγάλος ήρωας της Επανάστασης προσεγγίζεται βάσει κοινωνιολογικών και ψυχολογικών στοιχειών, χωρίς ωραιοποίηση είτε ηρωοποίηση, ισορροπώντας μεταξύ συμβολισμού και ρεαλισμού. Το έργο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που ζωντανεύουν με την πρωτοτυπία των διαλόγων που είναι γραμμένοι στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης. Ο ομώνυμος ρόλος ενσαρκώνεται από τον Μάνο Αντωνίου και ο ρόλος του αφηγητή από τον Κώστα Αρζόγλου.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, πολύτεκνων, άνω των 65, ΑμεΑ. Προπώληση: ticketservices.gr
Βεάκειο Θέατρο: Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33. Τηλέφωνο: 21 0422 6330

2.«Γραμμή του Ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου, στην «Κάμιρο»
παράσταση

«Γραμμή του Ορίζοντος» –

Το έργο «Γραμμή του Ορίζοντος» εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Κάμιρο. Μια παράσταση που εμπεριέχει τα εικαστικά, το ραδιόφωνο, τη μουσική και τον κινηματογράφο. Μια χώρα μεταμφιεσμένη σε γυναίκα που χωρίζει και φεύγει για ένα αόρατο ελληνικό νησί και περιμένει μέχρι να είναι έτοιμη να κολυμπήσει προς τη γραμμή του ορίζοντος. Μια συνάντηση που δεν έχουν σημασία τα ίδια τα γεγονότα αλλά τα σημεία ένωσης τους.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr, grammiorizontos.com
Κάμιρος: Ιθάκης 32, Αθήνα 112 57. Τηλέφωνο: 698 994 5228

3.«Μήδεια» του Ευριπίδη, στο Θέατρο Μπάγκειον
παράσταση

«Μήδεια»

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα επανέρχεται στον ίδιο χώρο από τις 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Μπάγκειον. Ένα έργο επαναστατικό που μυεί τους ανθρώπους στα μύχια της ανθρώπινης φύσης. Η Μήδεια είναι η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις και απαντά. Αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά της τρέλας που διαπράττει, καταγράφοντας επί σκηνής τις αντιμαχόμενες δυνάμεις και τις εσωτερικές συγκρούσεις, σε πρωτόγνωρο βαθμό. Η παράσταση είναι έτοιμη να συνομιλήσει ξανά ειλικρινά με τον άνθρωπο και τους προσωπικούς του στοχασμούς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά.
Πέμπτη 23/9, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65. Κράτηση: 69 44 66 55 61
Θέατρο Μπάγκειον: Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα 105 52.

4.«Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Θέατρο «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά»
παράσταση

”Φοίνισσες”

Οι ‘’Φοίνισσες’’, του Ευριπίδη με σταθερή παρουσία και επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν σε μια σύγχρονη παράσταση, στο Θέατρο «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά», Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου μ ’ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου. Το έργο εκτυλίσσεται την ημέρα που ο Πολυνείκης περικύκλωσε με στρατό την Θήβα. Η συμφωνία των δύο αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή -να βασιλεύουν εκ περί τροπής την πόλη, θα καταλήξει σε εμφύλιο; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Ή απλώς να την διαιωνίσουν; Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 14 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
«Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά»: Πειραιώς 52. Τηλέφωνο: 2104833647

5.«Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ» του Γιάννη Σολδάτου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
παράσταση

”Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ”

Το νέο φιλόδοξο εγχείρημα της ομάδας ‘’Θεατρίνων θεατές’’ του Γιωργου Λιβανού, με αφορμή την 200η Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάζει τη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου το έργο «Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ» του Γιάννη Σολδάτου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Ο Ρήγας Φεραίος (Νίκος Καραγιώργης), ο πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 βρίσκεται σε μια φανταστική συνάντηση με τον Μότσαρτ, τη σπουδαιότερη προσωπικότητα της παγκόσμιας κλασικής μουσικής, για να μιλήσουν από κοινού για το ιδεατό όραμα της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Την παράσταση την πλαισιώνει ένας εξαίρετος θίασος ηθοποιών και την συνοδεύει στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη και τραγουδά ο Νίκος Αβαγιανός.
Πέμπτη 23/9, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 152 33

6. «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, στο Θέατρο 104
παράσταση

”Η Πανούκλα”

Το βραβευμένο αριστούργημα του Αλμπέρ Καμύ «Πανούκλα» ξεκίνησε μόλις χθες τη νέα του περιοδεία και συνεχίζεται Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο 104. Η Πανούκλα ξετυλίγει ένα παράλογο χρονικό τρόμου και επιβίωσης. Η ‘’εξωπραγματική’’ πόλη που περιγράφει ο Καμύ, ζωντανεύει στα μάτια μας καθώς ταυτιζόμαστε με τον εγκλεισμό και την απελπισία του φόβου για το αύριο. Καθώς ο ιός καταλαμβάνει ανεξέλεγκτα την πόλη, τους ανθρώπους και τη λογική, ο γιατρός Ριε βάζει στο μικροσκόπιο του την κρίση και παλεύει για την υγεία των συμπολιτών του και με την απελπισία που έχει καταβάλει τους πάντες και τα πάντα. Ένα λογοτεχνικό έργο που βασίζεται στη φιλοσοφική κρίση, ένα αλληγορικό τοπίο που καθιστά τον άνθρωπο παρατηρητή στην ίδια του τη ζωή. Η ελπίδα μας κρατάει ζωντανούς ή μετατρέπεται σε Πανούκλα και μας σκοτώνει;
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0345 5020

7.«Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» η Μόνικα Μπελούτσι, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
παραστάσεις

«Μαρία Κάλλας, επιστολές και αναμνήσεις»

Η Μόνικα Μπελούτσι μας ταξιδεύει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας του λυρικού θεάτρου, μέσω της θεατρικής παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» φέρνοντας στην επιφάνεια κρυφές και σκοτεινές πτυχές της Μαρίας Κάλλας. Το βιβλίο του Τομ Βολφ «Maria Callas: Lettres & Mémoires», ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, γίνεται πηγή έμπνευσης και η αισθαντική ανάγνωση της Μόνικα Μπελούτσι πλαισιώνεται μουσικά από τους ήχους της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος από 25 ευρώ, 15 ευρώ ΑμεΑ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 105 55. Τηλέφωνο: 21 0324 1807


8. «Γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ*, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στο Θέατρο Πέτρας
παραστάσεις

«Γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ

Το έργο «Γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ*, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα θα ζωντανέψει για μια φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας», την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Πέτρας. Η δημιουργός μεταφέρει την Μήδεια στην εποχή που αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει την ίδια μοίρα- τύχη με το ανδρικό φύλο, χρησιμοποιεί τον αρχαίο μύθο του Ευριπίδη και τον παραχαράσσει. Η ξένη ζώντας περιορισμένη στα στερεότυπα και στους καθωσπρεπισμούς που ορίζει η κοινωνία για τη γυναικά, τη μάνα και τη σύζυγο, χωρίζοντας με τον άντρα της δεν έχει πια κανέναν ρόλο να υπηρετήσει και ψάχνει να βρει τι έχει απομείνει μέσα της ακόμη ζωντανό.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, άνω των 65, Καλλ. Σωματείο, 5 ευρώ ΑμεΑ, ανέργων, σπουδαστικό καλλ. Σχολών. Προπώληση: ticketservices.gr, aefestival.gr
Θέατρο Πέτρας: 25ης Μαρτίου & Σουλίου, Πετρούπολη, 13231. Τηλέφωνο: 2105012402

9.«Κωστής Παλαμάς.. Οι μούσες που αγάπησα», στο Θέατρο Κολωνού
παραστάσεις

«Κωστής Παλαμάς.. Οι μούσες που αγάπησα»–

«Κωστής Παλαμάς.. Οι Μούσες που αγάπησα» σε αυτό το έργο, ο Γρηγόρης Βαλτινός ενσαρκώνει τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά, μαζί με επτά γυναίκες -ηθοποιοί και μουσικοί- που ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα» ,στην άγνωστη ερωτική ζωή του ποιητή που αποτέλεσε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησης του, όπως ο θάνατος του παιδιού του και ο αγώνας του για τον δημοτικισμό. Ο Γρηγόρης Βαλτινός με την δική του σκηνοθετική προσέγγιση αναδεικνύει όχι μόνο τα μελανά σημεία που τον στιγμάτισαν αλλά και την δύναμη της ευαισθησία του ποιητή, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Κολωνού.
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως Αθήνα 104 44. Τηλέφωνο: 21 0528 4800

10.«Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, στο Θέατρο Βράχων
παραστάσεις

”Mute”

Το χειροποίητο έργο «Mute», του ταλαντούχου ηθοποιού, δημιουργού και πρωταγωνιστή Γιώργου Χρυσοστόμου έχει επανέλθει με μια περιορισμένη περιοδεία που συνεχίζεται, απόψε Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων. Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής, με σουρεαλιστικές διαστάσεις. Προκειμένου να βρει σήμα το κασετόφωνο του, σκαρφαλώνει στην διώροφη σκαλωσιά μιας οικοδομής καθώς μεταμορφώνεται σε 12 διαφορετικούς ήρωες, τι τους συνδέει; Μια σιωπηλή εσωτερική επανάσταση. Ένα υπαρξιακό έργο που γεννά διαρκώς ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι προσωπική υπόθεση του θεατή
Πέμπτη 23/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 15 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων: Οδός Ταταούλων. Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρεουργία, του Γιάννη Μαυριτσάκη στο Θέατρο Πέτρας12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b