MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Θέατρο Πέτρας

Το «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ., εμπνευσμένο από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, παρουσιάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας.

Monopoli Team

Ο κύκλος Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 ολοκληρώνεται, και η παράσταση «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑContemporary Ancients: Από τη Μικρή Επίδαυρο στο Θέατρο Πέτρας12.09.2018

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1958, σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Η Ξένη, εγκαταλελειμμένη από τον άντρα της, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί μία νεότερη γυναίκα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα σχόλια του χωριού, στο οποίο έχει έρθει να ζήσει ακολουθώντας τον άντρα της. Έχει περάσει χρόνια περιορισμένη στους ρόλους της κόρης, της συζύγου και της μητέρας, υπό το άγρυπνο βλέμμα της μικρής τοπικής κοινωνίας.

Πλέον, μην έχοντας κανέναν ρόλο να υπηρετήσει, ψάχνει να βρει τι έχει απομείνει απ’ αυτήν ακόμα ζωντανό. Μπροστά στα μάτια της βλέπει τις κόρες της να οδηγούνται στην ίδια ακριβώς ζωή με τη δική της, σε ένα επαναλαμβανόμενο παιχνίδι ανθρωποφαγίας των γυναικών, που βρίσκονται εγκλωβισμένες στον κοινωνικό τους ρόλο.

Γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Θέατρο Πέτρας

Η Ξένη/Μήδεια της Αλεξάνδρας Κ* σκοτώνει τις κόρες της για να τις απελευθερώσει από τα μελλοντικά δεινά τους. Σε μια δυνατή συνομιλία με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας και όσα διακυβεύονται στο πεδίο της ισότητας των φύλων, η συγγραφέας καταθέτει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη θέση των γυναικών:

«Για μένα η ηρωίδα μου, σκηνή τη σκηνή, βιώνει αυτήν την αποκάλυψη που τώρα βιώνουμε όλες: ότι τα πράγματα που θεωρούσαμε χρέος μας –αν όχι καμάρι μας– να ανεχόμαστε, ήταν εξ αρχής καταπιεστικά, επώδυνα και παράλογα. Γιατί η εμπειρία μας ως γυναίκες ήταν γραμμένη και υπαγορευμένη από μάτια, μυαλά και χέρια ανδρικά».

Γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Θέατρο Πέτρας

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το «γάλα, αίμα», αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γραφή της Αλεξάνδρας Κ* και δίνοντας έμφαση στη φόρμα και στον ρυθμό. Με τη σύμπραξη ενός εξαιρετικού θιάσου, στον οποίο η Έλενα Τοπαλίδου ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο της Ξένης, και με ζωντανή μουσική επί σκηνής, μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του έργου μέσα από το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του στίγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣύγχρονο Θέατρο: Όλες οι παραστάσεις που θα δούμε τη σεζόν 2021-202212.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κ*
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας

Σκηνικά: Λουκία Χουλιάρα, Κομνηνός Κουσιέρας
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα, Σάλι Αλάραμπι
Μουσική: Στράτος Γκρίντζαλης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Παίζουν: Έλενα Τοπαλίδου (η ξένη), Μάγδα Καυκούλα (η δασκάλα τους, Μια νέα), Γιώργης Βασιλόπουλος (ο φίλος τους, Ένας νέος), Γιάννος Περλέγκας (ο πατέρας της, Ένας γέρος), Σύρμω Κεκέ (η μάνα του, Μια γριά), Μιχάλης Τιτόπουλος (ο άντρας της, Ένας άνδρας), Λήδα Κουτσοδασκάλου (Το πρώτο κορίτσι), Αλίκη Γεωργίου (Το δεύτερο κορίτσι)

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 15€ | Φοιτητικό/65+/Καλλ. Σωματείων 12€ | ΑΜΕΑ/Ανέργων/Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Παραστάσεις: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργης Βασιλόπουλος
Link Εισιτηρίων: http://aefestival.gr/festival_events/gala-aima/
Πληροφορίες Χώρου: Ρωμυλίας 1, Πετρούπολη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ