MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γκάμπι Πετίτο: Η εξαφάνιση της YouTuber και η τραγική πραγματικότητα των γυναικοκτονιών

Όλα δείχνουν ότι η 22χρονη Γκάμπι Πετίτο είναι άλλο ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σε μία ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι η ανετοιμότητα της κοινωνίας να διαχειριστεί τις γυναικοκτονίες δεν γνωρίζει σύνορα.

Gabby Petito, photo credits: gabspetito
Gabby Petito, photo credits: gabspetito
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Εδώ και λίγες εβδομάδες, ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την εξαφάνιση της Γκάμπι Πετίτο, YouTuber και Influencer που ταξίδευε με τον σύντροφό της, Μπράιαν Λόντρι, στις ΗΠΑ όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Η 22χρονη εθεάθη τελευταία φορά στις 24 Αυγούστου όταν έφυγε με τον 23χρονο αρραβωνιαστικό της από το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν, και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Ο Μπράιαν Λόντρι επέστρεψε χωρίς εκείνη και η blogger ανακηρύχθηκε και επίσημα αγνοούμενη στις 11 Σεπτεμβρίου. Από την αρχή της έρευνας, ο Λόντρι αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία και θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος. Πλέον έχει εξαφανιστεί, με τις αστυνομικές αρχές να τον αναζητούν σε όλη τη χώρα. Χθες, το FBI ανακοίνωσε ότι βρέθηκε σορός που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της αγνοούμενης Πετίτο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabby (@gabspetito)

Οι γονείς και θαυμαστές της blogger είναι απαρηγόρητοι, ενώ ο κόσμος έρχεται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με άλλη μία γυναικοκτονία, που αποδεικνύει ότι η ανετοιμότητα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει τα θύματα της έμφυλης βίας δεν γνωρίζει σύνορα…

Μπορεί η υπόθεση της Γκάμπι Πετίτο να εκτυλίσσεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, παρ’ όλ’ αυτά βλέπουμε πολλά κοινά σημεία με υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τους τελευταίους μήνες τη χώρα μας. Το θύτης ήταν ένα “καλό παιδί”, η σχέση τους στα social media φαινόταν “τέλεια” -κανείς δεν θα φανταζόταν ότι ήταν κακοποιητική- και φυσικά δεν ξεχνάμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκε από την αστυνομία ως απλός καβγάς.

Μία γυναικοκτονία που μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με την νέα παγκόσμια πανδημία

Όσο η 22χρονη YouTuber κατέγραφε στα social media τη φαινομενικά ιδανική ζωή της με τον αρραβωνιαστικό της, στην πραγματικότητα αντιμετώπιζε την προβληματική συμπεριφορά του, που σύμφωνα με μάρτυρες έφτασε σε σωματική βία.


Συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου μάρτυρες που έβλεπαν το ζευγάρι να μαλώνει έξω από το τροχόσπιτο τους, κάλεσαν την αστυνομία. Βίντεο που κυκλοφόρησε από την κάμερα του ενός αστυνομικού -το οποίο πλέον έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι, δείχνει την Πετίτο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά από τον καβγά της με τον Λόντρι. Η 22χρονη φαίνεται να κατηγορεί τον εαυτό της και το άγχος της, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του αστυνομικού Ντάνιελ Ρόμπινς το ζευγάρι “πέρασε μία κρίση ψυχικής υγείας”.

Ο Ρόμπινς κατέληξε ότι δεν πίστευε πως ο καβγάς “έφτασε σε σημείο να θεωρηθεί ενδοοικογενειακή βία” και έτσι κατέγραψε το συμβάν ως έναν απλό καβγά μεταξύ του ζευγαριού. Όσο για τη λύση που έδωσε; Αποφάσισε να χωρίσει το ζευγάρι για το βράδυ, ώστε να “ηρεμήσουν”.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα, η Γκάμπι Πετίτο θα έχανε τη ζωή της και για ακόμη μια φορά αναρωτιόμαστε αν η ζωή ακόμα μίας γυναίκας θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν οι αρμόδιοι είχαν προσέξει τα “σημάδια”.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, βιώνουμε μία “παγκόσμια πανδημία γυναικοκτονιών”. Κάθε ώρα σε όλο τον κόσμο, έξι γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από άνδρα, οι περισσότερες από άνδρες της οικογένειάς τους ή από σύντροφό τους. Στην Ελλάδα, μέσα σε 9 μήνες έχουν γίνει γνωστές ήδη εννέα διαφορετικές γυναικοκτονίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη γυναικοκτονία;12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b