MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Amy Winehouse: Θα τιμηθεί με μία έκθεση στο Design Museum, 10 χρόνια μετά τον θάνατό της

Η θρυλική τραγουδίστρια, που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια, πρόκειται να τιμηθεί με μία αναδρομική έκθεση στο Design Museum του Λονδίνου.

Photo Credits: The Design Museum
Photo Credits: The Design Museum
Monopoli Team

Φέτος τον Ιούλιο συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατό της Amy Winehouse, η οποία «έφυγε» σε ηλικία 27 ετών.

Μία έκθεση, με τίτλο Amy: Beyond the Stage, θα πραγματοποιηθεί στο Design Museum του Λονδίνου και θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό στις 26 Νοεμβρίου. Στόχος της έκθεσης είναι να αποτίσει φόρο τιμής σε “ένα είδωλο, που ο κόσμος έχασε νωρίς”.

Η συλλογή θα εξερευνήσει τη “δημιουργική διαδικασία, τη δυναμική μουσική και το αξέχαστο στυλ μίας μουσικού, το έργο της οποίας έμπλεξε είδη, όπως η τζαζ και η R&B, αλλά και καλλιτέχνες όπως οι The Ronettes και ο Μαρκ Ρόνσον, σχεδιαστές όπως οι DG, οι Moschino”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του μουσείου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν προσωπικά αντικείμενα της, που δεν έχουν δει ξανά τι φως της δημοσιότητας, όπως τα εφηβικά σημειωματάρια της, φωτογραφίες και χειρόγραφα με στίχους της, καθώς και μερικά ρούχα και αξεσουάρ της. Ακόμα, θα έχουν την δυνατότητα να μπουν σε έναν χώρο, εμπνευσμένο από τα Metropolis Studios, το μέρος όπου ηχογραφήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι του Back to Black που κυκλοφόρησε το 2006.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPulp Fiction: Πώς η αφίσα της ταινίας έγινε αντικείμενο διαμάχης για τα πνευματικά δικαιώματα12.09.2018

Πως προέκυψε αυτή η έκθεση;

Η οικογένεια της Amy Winehouse συνεργάζεται στενά με τους επιμελητές της έκθεσης, ενώ η καλή φίλη και στιλίστρια της αδικοχαμένης τραγουδίστριας, Ναόμι Πάρι, συμβουλεύει το Μουσείο για τα εκθέματα.

«Ήμουν αποφασισμένη να κάνω μια έκθεση για την Έιμι επειδή είχα δει από πρώτο χέρι πώς έγινε παγκόσμιο είδωλο. Όταν πλησίασα τους υπεύθυνους του μουσείου, κατάλαβαν αμέσως ότι θα ήταν μία αξέχαστη εμπειρία» δήλωσε.

«Συχνά όταν μιλούν για την Έιμι, παρουσιάζουν μόνο τις αρνητικές πτυχές της ζωής της, ενώ αυτή η έκθεση θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε όλα όσα είχε πετύχει και θα αναδείξει το απίστευτο στίγμα που άφησε στη ζωή των θαυμαστών της, σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε η Ναόμι Πάρι, που συμβουλεύει το Μουσείο για την έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse…12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b