MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρυξέλλες: Επισκέψεις σε μουσεία με… συνταγή γιατρού

Γιατροί στις Βρυξέλλες προτείνουν λύσεις για τους ανθρώπους που πάσχουν από στρες, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Photo by Pauline Loroy on Unsplash
Photo by Pauline Loroy on Unsplash
Monopoli Team

Καθώς κοντεύουμε να συμπληρώσουμε δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί από εμάς έχουν αρχίσει να αισθάνονται κόπωση ή άγχος που σχετίζονται με τη καθημερινότητα που έχει καταλήξει να αποτελεί πλέον η πανδημία.

Για να το αντιμετωπίσουν αυτό, οι γιατροί στις Βρυξέλλες άρχισαν τώρα να συνταγογραφούν… επισκέψεις σε μουσεία για όσους αισθάνονται αγχωμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο λόγω του COVID-19.

Σε αυτό το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζουν γιατροί στο νοσοκομείο Brugmann, τόσο οι νοσηλευόμενοι όσο και άλλα άτομα που πάσχουν από άγχος που σχετίζεται με τον κορονοϊό, θα συμμετάσχουν σε μια τρίμηνη δοκιμή όπου οι επιλεγόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται και τα πέντε δημόσια ιδρύματα τέχνης της πόλης εντελώς δωρεάν.

Ορισμένα από αυτά τα ιδρύματα περιλαμβάνουν το Μουσείο Ύδρευσης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στις Βρυξέλλες.

Το νοσοκομείο φαίνεται να εμπνεύστηκε από μια πρωτοβουλία του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ το 2018, το οποίο προσέφερε στους ασθενείς, τους φροντιστές και τα μέλη της οικογένειας δωρεάν είσοδο στο μουσείο αφού η Επιτροπή Τέχνης και Υγείας του ιδρύματος μελέτησε τις θετικές επιδράσεις της τέχνης σε μια σειρά από ασθένειες ή παθήσεις, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την ίασή τους.

Συμπεριλαμβανομένων των ψυχικών ασθενειών, των διατροφικών διαταραχών, της νόσου Αλτσχάιμερ, ακόμη και του καρκίνου του μαστού, η έρευνα αυτή έδειξε πως η λύση, ίσως να βρίσκεται ακόμα και στην τέχνη.

«Η κρίση του κορονοϊού, που φέρνει στο προσκήνιο το άγχος, την εξουθένωση και άλλες παθολογικές ασθένειες, επιβεβαίωσε τη σημασία ενός τέτοιου έργου», δήλωσε η Delphine Houma, υπεύθυνη πολιτισμού στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»: Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b