MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Nevermind: Το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Ένα μήνα πριν από την 30η επέτειο του Nevermind, ο Elden Spencer, το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ κάνει καταγγελία για “παιδική πορνογραφία”.

Monopoli Team

Ο Elden Spencer, μηνύει τους Nirvana ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία περί παιδικής πορνογραφίας. Οι γονείς του πλέον 30χρονου άνδρα μωρού είχαν εισπράξει τότε 200 δολάρια για τη φωτογράφιση. Έκτοτε, παρά τη χαρά του για την εμπειρία, ο Elden ισχυρίζεται ότι δεν έχει πάψει να νιώθει άσχημα που εκτέθηκε με τέτοιον τρόπο. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία της καταγγελίας.

Album Nirvana

Το εξώφυλλο του Nevermind απεικονίζει ένα μωρό 4 μηνών που επιπλέει κάτω από το νερό, γυμνό μέσα σε πισίνα. Ένα χαρτονόμισμα δολαρίου κρεμασμένο από ένα γάντζο έχει προστεθεί ψηφιακά, και το βρέφος φαίνεται να κολυμπά προς αυτό. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα εξώφυλλα άλμπουμ.

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο δικηγόρος του Elden, Robert Y. Lewis, κατέθεσε αγωγή εναντίον των παραγωγών και της δισκογραφικής εταιρίας, επειδή σύμφωνα με τον ενάγοντα: «το χαρτονόμισμα τον παρουσιάζει ως εργαζόμενο του σεξ».

Ωστόσο, βάσει νόμου, οι μη σεξουαλικές γυμνές φωτογραφίες βρεφών δεν θεωρούνται παιδική πορνογραφία.

Παράλληλα, ο Elden αναδημιούργησε την πόζα αρκετές φορές, ντυμένος με μαγιό, για διαφορετικές επετείους του άλμπουμ (10η,17η, 20η, 25η -όπως απεικονίζεται στις φώτο). Ωστόσο, στις περισσότερες συνεντεύξεις του εξέφραζε ανάμικτα συναισθήματα, λόγω της αμηχανίας του, στην ιδέα ότι έγινε διάσημος με αυτόν τον τρόπο.

Nirvana

Cover: Nevermind

Ο δικηγόρος του στρέφεται κατά του Kirk Weddle, που είναι ο φωτογράφος του εξωφύλλου, των Nirvana -όσων βρίσκονται εν ζωή, αλλά και του ιδρύματος που διαχειρίζεται την περιουσία του Kurt Cobain, όπως και την σύζυγο του και τραγουδίστρια Courtney Love. Στην καταγγελία κατηγορούνται 17 άτομα από τα οποία το πρώην μωρό, που τώρα είναι 30 ετών, απαιτεί 150.000 δολάρια από τον καθένα, καθώς επίσης και ένα απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσάρλι Γουάτς: Η “ήρεμη δύναμη” των Rolling Stones που άλλαξε για πάντα την rock μουσική12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Le Parisien, Variety

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b