MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Tα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύσει σε κλειστούς χώρους εστίασης και πολιτισμού

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου, τα μέτρα που θα ισχύσουν στο εξής για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Photo by CDC on Unsplash
Photo by CDC on Unsplash
Monopoli Team

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου, τα μέτρα που θα ισχύσουν στο εξής για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι «αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και προστατεύσει», αλλά και ότι  πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι.

Όπως σημείωσε θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Επίσης διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύσουν μέτρα υποχρεωτικής διάγνωσης Covid-19 για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλην εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, μουσικές και θεατρικές παραγωγές, θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου έναντι 10 ευρώ το τεστ.

Στους κλειστούς χώρους, όπως μπαρ και εστιατόρια, θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Σε κλειστούς χώρους που αφορά δραστηριότητες πολιτισμού, όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων με test 48 ωρών. Το κόστος του test θα επιβαρύνει τους ίδιους, με την τιμή να είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b