MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία πυροσβέστη που δίνει νερό σε χελώνα

Η φωτογραφία του πυροσβέστη που δίνει νερό σε μία χελώνα που μόλις διέσωσε, με φόντο τα καμένα στην Αχαΐα, χαρίζει συγκίνηση και ελπίδα σε όλους.

Monopoli Team

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ανήκει στον Άκη Μπαρδάκη, πυροσβέστη που πρόσφατα έδωσε μάχη με τις φωτιές στην Αχαΐα. Η εικόνα του να δίνει νερό σε μία χελωνίτσα που μόλις έχει σώσει από την φωτιά, σκορπίζει συγκίνηση και θαυμασμό για το πολύτιμο έργο κάποιων ανθρώπων στη χώρα μας.

Η καταστροφική φωτιά που μαινόταν για ώρες στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας, άφησε πίσω της μία θλιβερή εικόνα καμένης γης, με τεράστιες εκτάσεις να έχουν καταστραφεί και πολλά ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρίγκιπας Κάρολος – Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία κομμάτι από την 40 ετών γαμήλια τούρτα τους12.09.2018

 «Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα. Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή, αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό», περιέγραψε ο πυροσβέστης στην ιστοσελίδα thebest. Και συνέχισε λέγοντας: «Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελλάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει».

 «Η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές», ανέφερε κλείνοντας τη δήλωσή του.

Η φωτογραφία αποτυπώνει την τρυφερή αυτή στιγμή και μέσα από την άσχημη εικόνα του καμένου τοπίου αναδύεται η ομορφιά της ανθρωπιάς, που μεταφέρει το σπουδαίο μήνυμα πως υπάρχει ακόμα ελπίδα…

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b