MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πρίγκιπας Κάρολος – Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία κομμάτι από την 40 ετών γαμήλια τούρτα τους

Στις 29 Ιουλίου 2021, συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα και με αφορμή την επέτειο αυτή ένα κομμάτι από τη θρυλική γαμήλια τούρτα του ζευγαριού αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία.

Monopoli Team

Πεντακόσιες βρετανικές λίρες αναμένεται να “χτυπήσει” σε δημοπρασία, το 40 ετών κομμάτι τούρτας από τον γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 11 Αυγούστου και το άριστα διατηρημένο κομμάτι της τεράστιας γαμήλιας τούρτας, ύψους 1,5 μέτρου και βάρους 100 κιλών, θα περάσει στα χέρια όποιου δώσει 500 λίρες για να το αποκτήσει!

Το κομμάτι αυτό είχε δοθεί ως δώρο στη Μόιρα Σμιθ, υπάλληλο του Clarence House, από τη Βασιλομήτωρ. Το διατήρησε με εξαιρετική φροντίδα και προσοχή, τυλίγοντάς το με μεμβράνη. Το έβαλε σε ένα κουτάκι με σχέδια λουλουδιών και έγραψε μάλιστα σε μία ετικέτα: “Προσοχή. Από την τούρτα του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα”.

Εκτός από εξαιρετικά διατηρημένο, το κομμάτι αυτό είναι υψηλής αξίας καθώς φέρει το οικόσημο του παλατιού με κόκκινα, μπλε, ασημένια και χρυσά χρώματα και όλες τις διακοσμήσεις, με μηδαμινές φθορές. Ο ειδικός σε βασιλικά αντικείμενα του οίκου δημοπρασίας Dominic Winter, Κρις Άλμπουρι, δήλωσε για το κομμάτι πως: «Φαίνεται να είναι στην ίδια εξαιρετική κατάσταση, όμως δε θα συμβουλεύαμε να το φάτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριγκίπισσα Νταϊάνα: Το όνειρό της για τη ζωή στην Αμερική που εκπλήρωσε ο γιος της Χάρι12.09.2018

Η οικογένεια της Σμιθ πούλησε το 2008 το κομμάτι αυτό σε έναν συλλέκτη, ο οποίος φέτος αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία, σηματοδοτώντας τα 40 χρόνια από την δημιουργία αυτής της τούρτας και κατά συνέπεια, από τον θρυλικό γάμο του βασιλικού ζεύγους, ο οποίος έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου του 1981.

Το κομμάτι αυτό ανήκει σε μία από τις συνολικά 23 γαμήλιες τούρτες που είχαν φτιαχτεί, για τους πάνω από 3.000 καλεσμένους, και αναμένεται να δημοπρατηθεί από 300 έως 500 βρετανικές λίρες, μαζί με ένα έγγραφο των λεπτομερειών της τελετής και με το πρόγραμμα του βασιλικού γαμήλιου πρωινού.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγκαν Μαρκλ: Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τους λόγους που δεν άντεξε τη ζωή στο Παλάτι12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b