MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Pink: Στο πλευρό της γυναικείας ομάδας χάντμπολ της Νορβηγίας που αρνήθηκε να αγωνιστεί με μπικίνι

Με δήλωση της στο twitter η pop star δήλωσε διατεθειμένη να πληρώσει το πρόστιμο της νορβηγικής γυναικείας ομάδα Μπιτς Χάντμπολ, η οποία αρνήθηκε να φορέσει μπικίνι διαμαρτυρόμενη για τον σεξισμό που επικρατεί στον γυναικείο αθλητισμό.

Monopoli Team

Η Αμερικανίδα pop star Pink προσφέρθηκε να πληρώσει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη γυναικεία ομάδα Μπιτς Χάντμπολ της Νορβηγίας μετά την απόφαση τους να φορέσουν σορτσάκια, όπως και η αντίστοιχη ομάδα ανδρών, αντί για μπικίνι, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ. Στην ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500€ για «ακατάλληλη αμφίεση» την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανάρτηση της στο twitter η 41χρόνη τραγουδίστρια-τραγουδοποιός στήριξε την απόφαση της νορβηγικής ομάδας και δήλωσε διατεθειμένη να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο: «Είμαι πολύ περήφανη για τη γυναικεία ομάδα Μπιτς Χάντμπολ της Νορβηγίας που αντιστέκεται στους σεξιστικούς κανόνες που αφορούν την αμφίεση τους. Μπράβο σας κυρίες μου. Με μεγάλη χαρά να πληρώσω εγώ το πρόστιμό σας. Συνεχίστε».

Η στήριξη της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ήταν έτοιμη να πληρώσει το πρόστιμο προσθέτοντας ότι θα έπρεπε «να υπάρχει ελευθερία επιλογής μέσα σε ένα καθορισμένο πλαίσιο» και ότι «Είμαστε πολύ περήφανοι για τα κορίτσια που στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ύψωσαν τις φωνές τους και φώναξαν “φτάνει πια”». 

Ωστόσο, η ομάδα ευχαρίστησε την Pink για την προσφορά και τη στήριξή της μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο instagram.

Τα διπλά στάνταρτ στον γυναικείο αθλητισμό

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ δήλωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στη νορβηγική ομάδα εξαιτίας της ενδυματολογικής τους επιλογής κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ισπανία, επειδή τα «σορτσάκια των αθλητριών δεν συμβάδιζαν με τους ενδυματολογικούς κανόνες». Από την άλλη μεριά, ο Νορβηγός Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Abid Raja, περιέγραψε τους ισχύοντες κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους οι γυναίκες πρέπει να φορούν το κάτω μέρος ενός μπικίνι και αθλητικό σουτιέν, ως «εντελώς γελοίους».

Να σημειωθεί ότι οι άντρες αθλητές μπορούν να φοράνε σορτσάκι και φανέλα. Η γυναικεία ομάδα Μπιτς Χάντμπολ της Νορβηγίας σχεδίαζε εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times, να παρακάμψει τους κανόνες και να διαμαρτυρηθεί για τα διπλά στάνταρ όσον αφορά τις γυναίκες αθλήτριες, με τα μέλη της να δηλώνουν ότι η επιβεβλημένη αμφίεση δεν είναι μόνο σεξιστική αλλά και τρομερά άβολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες: Ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της ελευθερίας της επιλογής από τη γυναικεία ομάδα ενόργανης της Γερμανίας12.09.2018

Πριν την έναρξη της διοργάνωσης είχαν πλησιάσει, μάλιστα, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητώντας την άδεια να παίξουν φορώντας σορτσάκια, ωστόσο, τους ανακοινώθηκε ότι στην περίπτωση που παραβιάσουν τους κανονισμούς θα τους επιβληθούν κυρώσεις.

Πηγή: BBC και New York Times

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b