MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της ελευθερίας της επιλογής από τη γυναικεία ομάδα ενόργανης της Γερμανίας

Η γυναικεία ομάδα ενόργανης γυμναστικής της Γερμανίας επέλεξε να αγωνιστεί με ολόσωμες στολές σε μία προσπάθεια να πάρει θέση ενάντια στη σεξουαλικοποίηση της γυμναστικής και του σώματος.

Photo Credits: Georgios Kefalas / DPA
Photo Credits: Georgios Kefalas / DPA
Monopoli Team

Η γερμανική ομάδα ενόργανης γυμναστικής έκανε μία διαφορετική εμφάνιση από τις συνηθισμένες στους προκριματικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι αθλήτριες επέλεξαν να αγωνιστούν με ολόσωμες φόρμες, θέλοντας να μεταδώσουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του σώματός τους.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της αποστολής, η Σάρα Βος, η Παουλίνε Σέφερ, η Ελίζαμπεθ Σάιτς και η Κιμ Μπούι, έκαναν τις αθλητικές τους επιδείξεις με ολόσωμες φόρμες σε μαύρο και μοβ χρώμα, αφήνοντας στην άκρη τις στολές τύπου μαγιό που συνήθιζαν να φορούν και που άφηναν τα περισσότερα σημεία ακάλυπτα. Αυτή η εμφάνισή τους στον προκριματικό γύρο τους χάρισε το σεβασμό όλων και ήταν αναμφισβήτητα μία επιλογή που επικροτήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020»: Οι στερεοτυπικές αναγγελίες των εθνικών αποστολών και οι αντιδράσεις12.09.2018

Ο συμβολισμός πίσω από την επιλογή τους

Η Σάρα Βος εξήγησε στο Ρόιτερς την απόφασή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα λέγοντας πως: «Μεγαλώνοντας ως γυναίκα είναι πάντα δύσκολο να συνηθίσεις το σώμα σου. Εμείς θέλουμε να είμαστε σίγουρες πως όλοι νιώθουν άνετα και δείχνουμε σε όλους πως μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν και πάλι να φαίνονται υπέροχοι, να νιώθουν υπέροχοι, είτε είναι ολόσωμο, είτε κοντό».

«Όλες θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας» πρόσθεσε η Σάρα, που δήλωσε ότι είχε αρχίσει να νιώθει άσχημα με την κοντή στολή που φορούσαν τόσα χρόνια και έστειλε με αυτόν τον τρόπο το δικό της μήνυμα ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος.

Η Ελίζαμπεθ με την σειρά της έκανε μία ανάρτηση στο Instagram της με στιγμιότυπα με τις νέες εμφανίσεις, ρωτώντας «Σας αρέσει η νέα μας στολή;».

Οι νέες στολές συμβαδίζουν με τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας αγωνιστικής γυμναστικής που επιτρέπουν στους αθλητές να φορούν «μια ολόσωμη φόρμα μακριά από τους γοφούς μέχρι τον αστράγαλο».

Η ελευθερία της επιλογής

Η ομάδα είχε φορέσει την ίδια στολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής και τον περασμένο Απρίλιο, με τη γερμανική Ομοσπονδία Γυμναστικής να δηλώνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι μια απόφαση που στηρίζει ένθερμα την ελευθερία της επιλογής.

Την τολμηρή αυτή απόφασή τους στήριξε η Τζούλι Έριχσεν, αθλήτρια γυμναστικής από την αποστολή της Νορβηγίας, που δήλωσε στο Ρόιτερς: «Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο που έχουν τα κότσια να σταθούν σε μια τόσο τεράστια αρένα και να δείξουν σε κορίτσια από όλο τον κόσμο ότι μπορούν να φορέσουν ό, τι θέλουν».

Όπως τονίζει και η γερμανική αποστολή: «Κάθε αθλητής θα έπρεπε να μπορεί να αποφασίσει τι είδος στολής θα φορέσει ώστε να νιώθει άνετα» και τα τέσσερα κορίτσια το υποστηρίζουν αυτό έντονα, προωθώντας την αντίδρασή τους στην «απαίτηση» οι γυναίκες να φορούν κορμάκια, χωρίς να έχουν επιλογή στο τι οι ίδιες θέλουν να δείξουν από το σώμα τους.

Με πληροφορίες από το Today.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b