MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 13 παραστάσεις για την Τρίτη 20 Ιουλίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου.

DANKE- Latinitas Nostra @GiorgosKaplanidis
Monopoli Team

1. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Performance: «Danke» από την ομάδα SUM και το σύνολο Latinitas Nostra στην Πειραιώς 260

Πρωταγωνιστές στη σκηνή του Χώρου Ε της Πειραιώς 260 είναι δύο αργαλειοί Jaquard, ένας υπολογιστής, ένας ηθοποιός, αλλά και το σύνολο παλαιάς μουσικής Latinitas Nostra, που μαζί με τη δημιουργική ομάδα SUM παρουσιάζουν την performance «Danke» («Ευχαριστώ»), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 20-21 Ιουλίου. Η παράσταση βασίζεται στο κορυφαίο έργο του μπαρόκ Γερμανού συνθέτη Dietrich Buxtehude (1637-1707), «Μembra Jesu Nostri». Κάθε μία από τις εφτά καντάτες είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό πληγωμένο μέλος του σώματος του Χριστού.
Τρίτη 20/7, 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη ζώνη 20€ • Ζώνη Α΄ 15€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

2. 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων: «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (Καβάλα)

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με τνο Γιάννη Στάνκογλου στον κεντρικό ρόλο. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για ένα ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…
Τρίτη 20/7, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Λυδίας 10, Κρηνίδες. Τηλ: 251 051 6251.

3. Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ. Η παράσταση θα ταξιδέψει και σε άλλα ανοιχτά θέατρα περιξ των Αθηνών, για να γιορτάσει την επανέναρξη του Θεάτρου μετά την πανδημία, μαζί με τους φίλους του Θεάτρου.
Τρίτη 20/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου. Τηλ: 21 3202 7185. https://festival.dpapxol.gov.gr/.

4. Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2021»: «Βιοχημεία» του Παύλου Μάτεσι στο Θέατρο Βράχων Παραστάσεις Σήμερα

Η παράσταση «Βιοχημεία» του Παύλου Μάτεσι, σε σκηνοθεσία Χάρη Αρώνη, παρουσιάζεται στις 19 και 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2021». Σε ένα δυστοπικό μέλλον η ατμόσφαιρα δεν είναι βιώσιμη, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Η τηλεόραση και όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ελέγχονται από την κυβέρνηση… και παρακολουθούν τους πολίτες. Οι πολίτες πρέπει να προσαρμόζονται γρήγορα στις εκάστοτε αλλαγές. Τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα λόγου και κίνησης πριν κλείσουν τα δέκα έτη. Η αυτοδικία έχει πάρει τη θέση της δικαιοσύνης.
Τρίτη 20/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Προσκλήσεις μπορείτε να παραλάβατε καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 – 13.30 στο Δημαρχείο του Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) / Περισσότερες πληροφορίες: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10321.
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας Αττικής. festivalvraxon.gr

5. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: «Το Σχολείο των Γυναικών», σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στην Πειραιώς 260
Παραστάσεις Σήμερα

©Giorgos Santamouris

Ένα από τα αριστουργήματα του Μολιέρου, το «Σχολείο των Γυναικών», μια αρχετυπική ιστορία γυναικείας εξέγερσης σε ένα περιτύλιγμα αλλεπάλληλων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). Από φόβο μην γίνει «κερατάς», ο Αρνόλφος γίνεται δυνάστης! Για να αποκτήσει μια σύζυγο όπως τη φαντάζεται, ο Αρνόλφος μεγαλώνει τη μικρή Αγνή σε απομόνωση, με σκοπό να την παντρευτεί, μόλις εκείνη φτάσει σε ηλικία γάμου. Εν ολίγοις, τα έχει προβλέψει όλα. Όλα;
Τρίτη 20/7, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 25€, Ζώνη Α΄: 20€ – Φοιτητικό, 65+, Καλλιτεχνικών Σωματείων 16€, Ζώνη Β΄: 15€, Φοιτητικό, 65+, Καλλιτεχνικών Σωματείων 12€, ΑΜΕΑ, Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλιτεχνικό Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/

6. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Το γεφύρι της Άρτας» της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Γεφύρι της Άρτας

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει, στο πλαίσιο του «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», 20-21 Ιουλίου, την παράσταση «Το Γεφύρι της Άρτας», σε σκηνοθεσία-δραματουργία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική Θοδωρή Αμπαζή. Η παραλογή του «Γιοφυριού της Άρτας» γίνεται όχημα για να μιλήσουμε για τα ήθη που αποτυπώνονται σε όλες τις παραλογές και που θέλουν τη γυναίκα να καταπνίγει και να θυσιάζει τις επιθυμίες της, ακόμα και την ίδια τη ζωή της, στον βωμό της οικογένειας, της κοινωνίας, της «τιμής».
Τρίτη 20/7, 20:15
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/
Γεφύρι της Άρτας, Θειακογιάννη 14, Άρτα. Τηλ: 21 0653 7231

7. «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» του Leonard Gershe στο Θέατρο Φρύνιχος (Δελφοί)

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Δευτέρα 19/7, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 18€ Προπώληση 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Άνεργοι/ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φρύνιχος, Δελφοί. Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

8. «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ στο Θέατρο Χυτήριο

Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ θα ανθίσει  στο  καλοκαιρινό Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού. Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
Τρίτη 20/7, 21:00
Εισιτήριο: 15 και 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και τρίτης ηλικίας. Προπώληση: 10€. Ticketplus.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός. Τηλ: 210-341-2313. Email: [email protected].

9. Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός: «Πέδρο Καζάς», σε Γιώργου Σίμωνα στο Κάστρο της Λαμίας

Η ομάδα «Νοσταλγία», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», παρουσιάζει στο Κάστρο της Λαμίας την αριστουργηματική νουβέλα του Φώτη Κόντογλου «Πέδρο Καζάς», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα. Γραμμένο το 1920, το έργο που συγκεντρώνει μέσα του τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά κινήματα της εποχής του, εξιστορεί τις περιπέτειες ενός Πορτογάλου ταξιδευτή που αναζητά τον «εαυτό του» και ο οποίος καταλήγει σε ένα νησί του Ινδικού ωκεανού παρέα με έναν αλλόκοτο και τερατόμορφο συνοδοιπόρο.
Τρίτη 20/7, 21:00
Ελεύθερη είσοδος. Προκράτηση θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/=
Κάστρο Λαμίας (Ακρολαμία), Εκκλησιών 36, Λαμία. Τηλ: 2231 029992

10. 7ο Φεστιβάλ Δάσους: «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου στο Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη)

Η ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα ζωντανεύει ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Τρίτη 20/7, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Δάσους, Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

 11. 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: «Ǝ V A» της Ευαγγελίας Ράντου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Η σόλο περφόρμανς «Ǝ V A», σε σύλληψη και ερμηνεία Ευαγγελίας Ράντου, που παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είναι η αφήγηση μέσα σε μια ιστορία περιπλάνησης. Η παράταση ή η διάταση πέρα από το κανονικό. Μια διαδρομή που μας συνδέει με το παρελθόν και μεταβάλλει τον χρόνο μέσα από ατέρμονες γοητείες που κινούν τον κόσμο μας. Παραγωγή: GARAGE|21
Τρίτη 20/7, 19:30
Εισιτήριο: 12€ (γενική είσοδος). Προπώληση: ticketmaster.gr
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Καλαμάτα. https://kalamatadancefestival.gr/

12. Παιδικό Θέατρο: «Λέω Να Πετάξω» του Δημήτρη Μπασλάμ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μια αλληγορική οπτικοακουστική ιστορία, για μικρούς και μεγάλους, από τον βραβευμένο μουσικό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δημήτρη Μπασλάμ παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων, Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα. Επί σκηνής ο Φώτης Σιώτας και ο Δημήτρης Μπασλάμ, αφηγούνται, τραγουδούν, συνδιαλέγονται για τη συναρπαστική πορεία της ζωής: Τη γέννηση, την παιδική ηλικία, την ενηλικίωση, την οικογένεια και το γήρας.
Τρίτη 20/7, 20:30
Εισιτήριο: 10€ (γενική είσοδος), 12€ στο ταμείο. Προπώληση: ticketservices.gr
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός, Αθήνα. Τηλ: 210-5284856. https://www.opanda.gr/

13. Παιδικό Θέατρο: «Αγκαλιάστε τη γη, σώστε τον πλανήτη» από την ομάδα Θέατρον στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ

Παρακολουθήστε την Τρίτη 20 Ιουλίου, στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, την παιδική Θεατρική Παράσταση «Αγκαλιάστε τη γη, σώστε τον πλανήτη» από την ομάδα Θέατρον. Ο πλανήτης αρρωσταίνει και δεν έχει μείνει πολύς χρόνος… Τα ξωτικά μας χρειάζονται βοηθούς! Η λύση θα δοθεί από τα παιδιά! Θα καταφέρουν άραγε να περάσουν όλες τις δοκιμασίες; Μια διαδραστική παράσταση με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και τον χορό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τρίτη 20/7, 19:00
Εισιτήριο: 7€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκόπουλου 36, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b