MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ: Μια νέα σκηνή με πλήθος εκδηλώσεων στην καρδιά της πόλης

Αυτό το καλοκαίρι στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας προστίθεται και ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ στα Πατήσια που θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Monopoli Team

Ένα ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, ανανεώνεται και ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα για θέματα που αφορούν στον σύγχρονο άνθρωπο, performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

Ο θερινός Κινηματογράφος ΑΒ προστίθεται στους χώρους που ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί δωρεάν σε καλλιτέχνες και παραγωγούς  -μαζί με την Τεχνόπολη, τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ- για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρέχοντας μαζί και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την πραγματοποίησή τους.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Παρασκευή 02.07 21.00

Χορευτική Παράσταση «Η Μαγεία του Τάνγκο – Tango Magia» από το Athens Tango Ensemble.
Από το μαγευτικό Buenos Aires του Gardel και του Piazzolla, στο Παρίσι και από εκεί στην Αθήνα του Αττίκ και του Γούναρη. Από τις ακτές του Ρίο Ντε Λα Πλάτα, η ιστορική εξέλιξη του tango μουσικά και χορευτικά και η σύνδεση του με το δικό μας λιμάνι του Πειραιά.

Δευτέρα 05.07 21.00

Χορευτική Παράσταση «Emptiness»
Σκηνοθεσία: Στεφανία Βλάχου, Κείμενο: Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη, Χορογραφία: Λήδα Δάλλα.
Μια ανοιχτή πρόσκληση για ενδοσκόπηση. Μια έκκληση στη γυναικεία πτυχή της ανθρωπότητας να ανθίσει. Οι άνθρωποι μοιράζονται τόσο αρσενικές όσο και θηλυκές πτυχές. Αγκαλιάζοντας τη διττή φύση του ατόμου, βρίσκεται το κλειδί για την ισορροπία και ευημερία. (ελεύθερη είσοδος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαραστάσεις και συναυαλίες στα θέατρα Κολωνού και Γράβας12.09.2018

Τρίτη 06.07 21.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Αγαλματάκια ακούνητα… Μέρα ή νύχτα;» από το Θέατρο Σκάλα.
Μια αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους, με ηθοποιούς εντυπωσιακές κούκλες, αγάλματα και σκιές που ζωντανεύουν… ένα μουσείο! Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μυστήριο, ρομαντισμό και πολλές ανατροπές που εξοικειώνει τα παιδιά με τη μυθολογία, την τέχνη και την πλούσια ιστορία μας.

Πέμπτη 08.07 21.30

Χορευτική Παράσταση «Απόηχος» από την συμπεριληπτική ομάδα χορού ΈΞΙΣ
Έξι χορευτές και χορεύτριες με και χωρίς αναπηρία συν-κινούνται και δημιουργούν σχέσεις. Σώματα κινούμενα στο χώρο με ακαθόριστη μορφή που γεννούν αισθήσεις και εικόνες. Κάθε στιγμή διαδέχεται την επόμενη χωρίς συγκεκριμένη σειρά με σταθερή αναφορά το χρόνο. Ότι απομένει είναι ο απόηχος μιας ανάμνησης.

Παρασκευή 09.07 21.00

Συναυλία The Callas – Παρουσίαση άλμπουμ «Είμαι ένα ξενοδοχείο»
Το «Είμαι ένα ξενοδοχείο» ηχογραφήθηκε σε μια παλιά αποθήκη μέσα σε ένα αγρόκτημα με ελιές και πορτοκαλιές στην Πελοπόννησο. Παρόλα αυτά, είναι ένα άλμπουμ που μυρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος Αθήνα. Ένα μελαγχολικό μείγμα post punk με πολλά ανατολίτικα στοιχεία στους ήχους και τις συνθέσεις.

Δευτέρα 12.07 21.00

Χορευτική Παράσταση «Κατακόκκινοι»
Σύλληψη – Χορογραφία: Κώστας Τσιούκας Επιμέλεια κειμένου – Στίχοι: Ευθύμης Φιλίππου & οι ερμηνευτές / ερμηνεύτριες. Μια σειρά από σόλο χορευτικά και αφηγήσεις από αληθινές ιστορίες με κοινό στοιχείο το χρώμα κόκκινο. Οι ιστορίες έχουν γραφτεί από τους ερμηνευτές κι έχουν έντονο το προσωπικό και αυτοβιογραφικό στοιχείο. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά και περιλαμβάνει πιάνο, τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρονική μουσική. Οι χορογραφίες αυστηρά ιδιοσυγκρασιακές, σχεδόν ξεσηκωτικές.

Τρίτη 13.07 20.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Γύρω – γύρω μήνες» από την ομάδα Μικρός Νότος.
Μια μουσικοπαιδαγωγική παράσταση με ζωντανή μουσική βασισμένη στο ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες». Τα παιδιά ζουν την κάθε εποχή με τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση. πλούσια ιστορία μας.

Παρασκευή 16.07 20.30

Παιδική Μουσική Παράσταση «Μια τρελή αλφαβήτα με τον Άνθρωπο Ορχήστρα» με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.
Μια παράσταση με πολλή μουσική, τραγούδι, κέφι και χορό που αγαπήθηκε από τα μικρά και μεγάλα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει δυναμικά, για τρίτη χρονιά, σε μια ανανεωμένη προσέγγιση που αξίζει να δείτε και… να ξαναδείτε!

Σάββατο 17.07 21.00

«Sembrando Flamenco Noches de lunares» από τη χορευτική ομάδα Sembrando Flamenco.
Απολαύστε το πάθος και τη συγκίνηση από μια αυθεντική ισπανική βραδιά χορού.

Δευτέρα 19.07 21.00

Χορευτική Παράσταση «Τέσσερις ιερές μανίες»
Ο τέσσερις ιερές μανίες παρατίθενται στο έργο «Φαίδρος» του Πλάτωνα και είναι τα «κλειδιά» ώστε η ψυχή να ελευθερώσει τις κρυμμένες της δυνατότητες, να βιώσει την έκσταση και να ενωθεί με το θείον. Η μαντική, η τελεστική, η ποιητική και η ερωτική μανία αποδίδονται με τέσσερα χορευτικά δρώμενα υπό τους ήχους ασμάτων στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: Όλες οι συναυλίες που θα δούμε έως το Σεπτέμβριο12.09.2018

Τρίτη 20.07 19.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Αγκαλιάστε τη γη», σώστε τον πλανήτη από την ομάδα Θέατρον.
Ο πλανήτης αρρωσταίνει και δεν έχει μείνει πολύς χρόνος… Τα ξωτικά μας χρειάζονται βοηθούς! Η λύση θα δοθεί από τα παιδιά! Θα καταφέρουν άραγε να περάσουν όλες τις δοκιμασίες; Μια διαδραστική παράσταση με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και τον χορό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Πέμπτη 22.07 21.00

Χορευτική Παράσταση «Κοίτα, ανθρωπάκο!» από την ομάδα A(r)CT
Χορογραφία: Ελένη Παπαϊωάννου Με έναυσμα το έργο του «αιρετικού» ψυχαναλυτή Βίλχελμ Ράιχ «Ακου, ανθρωπάκο», η ομάδα ξεκινά μια διαδρομή στον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου που συχνά νομίζει πως είναι κυρίαρχος του εαυτού του αλλά εν τω μεταξύ έχει υποταχθεί.

Παρασκευή 23.07 21.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο μαθητευόμενος μάγος» του Γκαίτε από το Κουκλοθέατρο ΑΦΟΥ
Ο ανίατος βήχας του Φον- Βιξ βάζει όλη την πολιτεία σε μπελάδες. Ο πιστός του φίλος Τσουρούφλης αποφασίζει να πάει να βρει τον καλοσυνάτο μάγο Μερκούριο για να του δώσει ένα μαγικό φίλτρο για τον δρακόβηχα, αλλά ο μικρός μαθητευόμενος μάγος τα κάνει όλα – στην κυριολεξία – μούσκεμα! Μια μοναδική κουκλοθεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους μέσα από το παραμύθι του Γκαίτε.

Σάββατο 24.07 20.30

Παιδική Διαδραστική Θεατρική Παράσταση «Μίλα και σουτ!» από την ομάδα Κοπέρνικος. Ένα έργο που περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της αυτογνωσίας και του θάρρους, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας που δεν καταργούνται από τη διαφορετικότητα αλλά ωφελούνται απ’ αυτήν.

Τρίτη 27.07 21.00

Χορευτική Παράσταση «El Umbral»
Μια πειραματική παράσταση με εργαλεία το φλαμένκο, τη μουσική και τη φωνή που εξερευνά το «κατώφλι» ως ενδιάμεσο σημείο, ως συνάντηση του έξω με το μέσα. Η γέννηση και ο θάνατος, οι δύο μεγάλες μεταβάσεις και ενδιάμεσα συνεχή περάσματα, άλλοτε μικρά άλλοτε μεγάλα και σημαντικά… ο έρωτας, η μητρότητα, η μοναξιά, η σύζευξη, η ενηλικίωση.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b