MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 5 αγαπημένα bar για καφέ και ποτό… πάνω στη θάλασσα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, κι εμείς αναζητούμε λίγες στιγμές χαλάρωσης πάνω στο κύμα.

Photo credits: Rafael Melo Lima / Unsplash
Photo credits: Rafael Melo Lima / Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αν η χώρα μας έχει κάτι σε αφθονία αυτό είναι το απέραντο γαλάζιο και ευτυχώς η Αθήνα δεν πάει πίσω. Από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη, τα παραλιακά bar που συνδυάζουν θάλασσα με πόλη είναι πολλά και οι επιλογές για έναν χαλαρωτικό καφέ ή ποτό ακόμα περισσότερες.

Μιας και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά -και οι θερμοκρασίες όλο και ανεβαίνουν- εμείς συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας cafe-bar, που βρίσκονται πάνω στη θάλασσα, και είναι ιδανικά για τις ημέρες εκείνες που χρειαζόμαστε μία απόδραση από την πόλη.

Riviera Coast

Όταν το θρυλικό Vive Mar ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε Riviera Coast, η αθηναϊκή Ριβιέρα κέρδισε άλλο ένα “διαμαντάκι”. Με υπέροχη θέα, σε απόσταση αναπνοής απο τη θάλασσας, το Riviera Coast χαρίζει στους Αθηναίους τις πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης που αποζητούν, είτε στο εστιατόριο είτε στο cafe-bar. Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει brunch, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Παππά, ενώ στο bar θα βρείτε έναν εκτενή κατάλογο ποτών και cocktail, με βάση επιλεγμένες μάρκες.
Λεωφ. Κων. Καραμανλή 18, Bούλα

Moorings
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη moorings (@moorings.gr)

Το Moorings είναι άλλος ένας αγαπημένος προορισμός στην αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Στο σημείο που βρίσκεται συνδυάζει την υπέροχη πανοραμική θέα του ορμού της Βουλιαγμένης με την ομορφιά της Μαρίνας. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από το πρωί για καφέ (αξίζει να το επισκεφτείτε Κυριακή για το υπέροχο κυριακάτικο brunch του), ενώ όλη την υπόλοιπη ημέρα μπορείε να δοκιμάσετε τα πρωτότυπα, μεσογειακά πιάτα με την υπογραφή του chef Ανδρέα Σοινά. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τα ευφάνταστα cocktails, αλλά και την πλούσια κάβα με εκλεκτές ετικέτες εγχώριων και διεθνών οινοπαραγωγών.
Μαρινα Βουλιαγμενης, Βουλιαγμένη

Ιστιοπλοϊκός


Ο Ιστιοπλοϊκός, δίπλα από τον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά στο Μικρολίμανο, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένος προορισμός στον Πειραιά. Είναι διάσημος πλέον ως το καλύτερο σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, την ώρα που “σβήνει” μέσα στην θάλασσα. Ένας μοντέρνος χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο, οι λιτές γραμμές και τα γήινα χρώματα, με μοναστηριακά τραπέζια και μεγάλες άνετες πολυθρόνες, ιδανικές για την απόλυτη χαλάρωση όσο απολαμβάνετε το brunch, το φαγητό ή τo cocktail σας με την υπογραφή του Δημήτρη Νταφόπουλου, δημιουργού του “three cents”. Μία τέλεια επιλογή για all-day αποδράσεις στην πόλη.
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς

Cruiser


Λίγο πιο κοντά στην πόλη, βρίσκεται το Cruiser, ένα bar που με την υπέροχη θέα του προσφέρει στιγμές χαλάρωσεις στην πολυσύχναστη Μαρίνα Φλοίσβου. Εδώ και χρόνια αποτελεί αγαπημένο στέκι στην παραλιακή. Από καφέ μέχρι cocktails, αλλά και φαγητό (ζυμαρικά, πίτσα, burgers -οι επιλογές είναι πολλές), στο Cruiser μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα όλες τις ώρες της ημέρας. Ειδικά τώρα που έχει τραπέζακια στον πεζόδρομο, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, το Cruiser είναι σίγουρα ιδανικός προορισμός για όσους ψάχνουν το “νησί”, χωρίς να πρέπει να απομακρυνθούν πολύ από την πόλη.
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαίο Φάληρο

Bolivar


Φυσικά από αυτή τη λίστα δεν γίνεται να λείπει το Bolivar, σημείο αναφοράς για τη βραδινή -και όχι μόνο- ζωή στην παραλιακή. Τοποθετημένο κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα, και συγκεκριμένα στην «Ακτή του Ήλιου», μια παραλία με λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο, το Bolivar Beach Bar αποτελεί σίγουρα μία -αναγκαία- ανάσα από την πόλη. Ο ήλιος, η άμμος, οι φοίνικες και τα γαλάζια νερά, σε συνδυασμό με την άκρως καλοκαιρινή διακόσμηση κάνουν το Bolivar τον ιδανικό προορισμό για μπάνιο στην θάλασσα και καφέ, ή κοκτέιλ με φόντο το ηλιοβασίλεμα.
Bolivar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b