MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Το Φάντασμα της Ελευθερίας, του Σπύρου Βραχωρίτη στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος «annexM», την Πέμπτη 8 Ιουλίου, την performance του Σπύρου Βραχωρίτη, με τίτλο «Το Φάντασμα της Ελευθερίας».

Monopoli Team

Το φετινό εικαστικό πρόγραμμα του annexM υπό τη διεύθυνση της Άννας Καφέτση ανοίγει την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 9 μ.μ. με τη νέα in situ δοκιμιακή περφόρμανς «Το Φάντασμα της Ελευθερίας» του Σπύρου Βραχωρίτη (δραματουργία-σκηνοθεσία), η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για το Μέγαρο και θα παρουσιαστεί για μία βραδιά στο Αίθριο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (με δελτία προτεραιότητας).

Το Φάντασμα της Ελευθερίας

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης:

«Ύστερα από πολλαπλές εκδοχές και όχι απλώς σκηνικές προσαρμογές, η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού σχεδιάστηκε ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνδυασμό με το έργο Hypercalypsis του Ούγκο Φώσκολο στην ελληνική του απόδοση από τον Ανδρέα Μπελεζίνη (επιλεγμένα αποσπάσματα και εναλλακτικές στιλιστικές προσεγγίσεις καθώς και μουσικές αναφορές).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της περφόρμανς, θα προβληθεί το βίντεο που δημιουργήθηκε στη βάση μιας υπόθεσης εργασίας σχετικά με την απόπειρα μεταγραφής ορισμένων κεφαλαίων της Γυναίκας της Ζάκυθος στους υπαίθριους χώρους που περιβάλλουν το Μέγαρο (Κήπος, Αίθριο, άξονας μεταξύ του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου και του μνημείου Ίωνος Δραγούμη). Πρόσκρουση ή σύμπλευση;…».

Σπύρος Βραχωρίτης

Λίγα λόγια από την επιμελήτρια της έκθεσης, Άννα Καφέτση

«Οι απιστίες και η εμμονική σχέση του σκηνοθέτη με το πιο αινιγματικό σολωμικό κείμενο, σημειώνει η Άννα Καφέτση, ανάγονται στο μακρινό 1978 και στο πρώτο ερέθισμα που προκαλεί η οπτική επαφή με το ανορθόγραφο χειρόγραφο της Γινεκός. Πώς θα μπορούσε να αναπαρασταθεί το μη αναπαραστάσιμο; Στο εφήμερο Αρχείο των αέναων σκηνοθετικών επαναλήψεων, δοκιμών και λοξών ανατροπών του αιρετικού δημιουργού δεν διασώζονται βεβαιότητες. Πλην μιας. Ο Βραχωρίτης είναι ξεκάθαρος στον αφορισμό του. Η Γινέκα του ποιητή δεν ξεκλειδώνει με αντικλείδια ή μαγικές επικλήσεις. Παραβιάζεται.

Αποσπασμένη από το ζωντανό σώμα της περφόρμανς, η πολιτική βιντεογραφία θα παρουσιαστεί σαν μια ακόμη ανοικτή εκδοχή στην έκθεση Marginalia που θα ακολουθήσει στον Κήπο (έναρξη: 22.07.2021), διευρύνοντας τον αλληγορικό της ορίζοντα», καταλήγει η επιμελήτρια της έκθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Τρίτο Στεφάνι, του Κώστα Ταχτσή επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς12.09.2018

Στην περφόρμανς του Σπύρου Βραχωρίτη «Το Φάντασμα της Ελευθερίας» και στην έκθεση «Marginalia» θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Σπύρος Βραχωρίτης


Παίζουν: Χριστιάνα Καραμανίδου, Ευάγγελος Χρήστου

Διάρκεια: 55-60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας)
Σενάριο: Σπύρος Βραχωρίτης
Πληροφορίες: Είσοδος | Νέα Πτέρυγα από Βασ. Σοφίας και από το Γκαράζ
Παραστάσεις: Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b