MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι απόγονος του ντα Βίντσι; -Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για τους εν ζωή απογόνους του

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το γενεαλογικό δέντρο του σπουδαίου καλλιτέχνη, αλλά και 14 απογόνους του που βρίσκονται εν ζωή.

Monopoli Team

Μια έρευνα για την ιστορία της οικογένειας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, στηρίζει ότι υπάρχουν 14 ζωντανοί απόγονοί του, με τον νεότερο να είναι μόλις ενός έτους.

Οι ιστορικοί Alessandro Vezzosi και Agnese Sabato, σε αυτό το 10-ετές project προσπάθησαν να σχηματίσουν το γενεαλογικό δέντρο του ντα Βίντσι, ο οποίος δεν παντρεύτηκε και δεν είχε παιδιά, αλλά είχε 22 ετεροθαλή αδέρφια. Η έρευνα έχει ως στόχο να γίνει κατανοητή η ιδιοφυία του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν να συλλέγουν δεδομένα από την εποχή που ζούσε ο παππούς του ντα Βίντσι, 690 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1331, ενώ γίνεται λόγος για 21 γενιές και 5 οικογενειακούς κύκλους.

Πώς όμως έφτασαν στο να ανακαλύψουν τους εν ζωή σήμερα απογόνους του καλλιτέχνη, που έζησε τον 16ο αιώνα; Οι ερευνητές ακολούθησαν το χρωμόσωμα Y, το οποίο οι πατεράδες περνούν στους γιούς τους, και παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο επί 25 γενιές, ανέφερε ο Vezzosi στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το 2016, μάλιστα, αναγνώρισαν 35 ζωντανούς συγγενείς του, οι οποίοι όμως ήταν έμμεσοι απόγονοί του. Ένας από αυτούς ήταν και ο διάσημος σκηνοθέτης, Φράνκο Τζεφιρέλι!

Οι εν ζωή σήμερα απόγονοι του ντα Βίντσι, σύμφωνα με τον Vezzosi, “είναι ηλικίας 1 έως και 85 ετών και δεν ζουν στην πόλη Βίντσι, αλλά σε κοντινές περιοχές”, ενώ δεν έχουν ακολουθήσει την καλλιτεχνική πορεία του ντα Βίντσι, “έχουν συνηθισμένες δουλειές”.

Αναμένεται να γίνουν αρκετές ακόμα έρευνες, ώστε να βρουν τις ακριβείς συγγένειες και σχέσεις μεταξύ των προσώπων ενδιαφέροντος. Πάντως, οι ερευνητές αισθάνονται ότι θα μπορέσουν έτσι να αποκαλύψουν περισσότερα για την ιδιοφυία του σπουδαίου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί ο Λεονάρντο ντα Βίντσι θεωρείται ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης όλων των εποχών;12.09.2018

Πηγή The Guardian

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b