MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες τραγουδούν για τον εμβολιασμό κατά του Covid19

Με αυτή τη δράση επέλεξε η Αγγλία να προσελκύσει τους πολίτες, ώστε να εμβολιαστούν κατά του Covid.

Η Nicola Roberts τραγουδάει στο βίντεο-καμπάνια εμβολιασμού για τον Covid. Φωτογραφία: DHSC/PA
Η Nicola Roberts τραγουδάει στο βίντεο-καμπάνια εμβολιασμού για τον Covid. Φωτογραφία: DHSC/PA
Monopoli Team

Διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες, όπως ο κωμικός David Walliams και ο ηθοποιός Jim Broadbent, κάλεσαν τους Βρετανούς πολίτες να «επιστρέψουν στους ρυθμούς της κανονικής ζωής», και να εμβολιαστούν κατά του Covid.

Στο βίντεο, στο οποίο ακούγεται ο ρυθμός από ένα τραγούδι του μιούζικαλ Sweet Charity του 1966, ο Broadbent μπαίνει σε ένα άδειο θέατρο και ακολουθείται από διασημότητες όπως ο Walliams, οι ηθοποιοί Asa Butterfield, Colin Salmon, Derek Jacobi και Don Warrington, ενώ η τραγουδίστρια Nicola Roberts ανεβαίνει στην σκηνή για να τραγουδήσει.

Πριν από την κυκλοφορία του, ο συν-δημιουργός της ταινίας, Walliams, δήλωσε πως «Το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας) έχει κάνει μια απολύτως φανταστική δουλειά στην διάδοση των εμβολίων Covid-19 με τόσο μεγάλη ταχύτητα και, όπως και στο βίντεο, θέλω ξανά να παρακαλέσω όλους να κάνουν το εμβόλιο τους όταν τους ζητηθεί για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο τραγούδι, το χορό, τον ρυθμό της ζωής που αγαπάμε».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Broadbent πρόσθεσε «Ευχαριστούμε τους εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ήδη λάβει τις δόσεις τους και παρακαλώ τους υπόλοιπους “απλώς κάντε το εμβόλιο σας”. Τα εμβόλια μας βοηθούν να επανέλθουμε σε ό, τι αγαπάμε και κάθε κλάδος – συμπεριλαμβανομένων των τεχνών – δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγνώμον προς κάθε άτομο που έλαβε το εμβόλιο του».

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Βρετανία

Περισσότεροι από 44,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση (67%), ενώ σχεδόν οι μισοί ενήλικες έλαβαν και τη δεύτερη δόση τους.

Τα δείγματα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge υποδηλώνουν ότι το πρόγραμμα εμβολίων μπορεί να έχει σώσει περίπου 27.000 ζωές. Ο υπουργός εμβολιασμών, Nadhim Zahawi, δήλωσε ότι οι κυβερνητικές ομάδες υγείας συνεχίζουν να βρίσκονται σε περιοχές όπου η πρόσληψη εμβολίων είναι χαμηλότερη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών δήλωσε την Παρασκευή ότι σε πρόσφατη έρευνά του περίπου το 4% των ατόμων ανέφεραν διστακτικότητα στο εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου 10% των ατόμων ηλικίας 22 έως 25 ετών, και μία μειωμένη προτίμηση για τη δόση AstraZeneca, η οποία συνδέεται με τους ελαφρώς υψηλότερους κινδύνους ασθενειών του αίματος.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή – το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οπότε αν λάβετε την κλήση για εμβολιασμό, μην καθυστερείτε να κλείσετε το ραντεβού σας, καθώς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» δήλωσε ο γραμματέας υγείας, Sajid Javid.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγει να επικεντρωθεί στο να πείσει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο χωρίς την προσφορά δώρων ή χρημάτων, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Κίνα, την Ελλάδα, τη Σερβία και άλλες περιοχές.

Πηγή: The Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFreedom Pass: Ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b