MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 14 πολιτιστικές εκδηλώσεις για τo Σάββατο 19 Ιουνίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου.

Φεστιβάλ Αθηνών - Παράσταση χορού: «ANNNA³ – Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων» στην Πειραιώς 260 | Φωτογραφία: Katja Illner
Monopoli Team

1. Παράσταση: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο παραστάσεις σήμερα

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Σάββατο 19/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

2. Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» – Παράσταση: «Ιστορία Χωρίς Όνομα» στο Θέατρο Βράχων παραστάσεις σήμερα

Το «Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων» που διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού συνεχίζεται το Σάββατο 19 Ιουνίου με την παράσταση «Ιστορία Χωρίς Όνομα» στο Θέατρο Βράχων. Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη και τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου και Νίκο Ορφανό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα: Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.
Σάββατο 19/6, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση viva.gr
Θέατρο Βράχων, Βύρωνας Αττικής. festivalvraxon.gr

3. Παράσταση: «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά παραστάσεις σήμερα

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Σάββατο 19/6, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

4. Performance:  «How a Place becomes a Person…» στο Communitism, στο Μεταξουργείο παραστάσεις σήμερα

Ο Δυτικός Πολιτισμός μέσα από τα μάτια όσων τον βιώνουν υπό συνθήκες αναγκαστικού εκπατρισμού. Αυτός είναι ο πυρήνας της performance «How a Place becomes a Person…» που παρουσιάζει η Μαρίλλη Μαστραντώνη και το Εντροπία Ensemble από τις 17 Ιουνίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο Communitism, στο Μεταξουργείο. Η Μαρίλλη Μαστραντώνη και οι συνεργάτες της αξιοποιούν τα εργαλεία του θεάτρου-ντοκουμέντο και του θεάτρου της επινόησης, δημιουργώντας ένα θέαμα που επιχειρεί να εξετάσει τον «τόπο» όπου οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους διασταυρώνονται, αλλά και τη σχέση μεταξύ της υποκειμενικής άποψης και της συλλογικής αντίληψης της ιστορίας.
Σάββατο 19/6, 21:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 15 €, Μειωμένο: 12 €. Προπώληση: viva.gr.
Στην ταράτσα του Communitism, Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο, https://www.facebook.com/communitism/

5. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Σάββατο 19/6, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

6. Φεστιβάλ Αθηνών – Παράσταση χορού: «D-Construction» / «Aπο-δόμηση» από την ομάδα χορού Dyptik στην Πειραιώς 260

Το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 στη hip hop χορευτική σκηνή συνεχίζεται με το «D-Construction» / «Από-δόμηση» από την πρωτοποριακή γαλλική ομάδα χορού Dyptik, που θα παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260 (Πλατεία), το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουνίου.  Πυρήνας του έργου είναι η κατάργηση των καθιερωμένων ορίων μεταξύ χορευτών και θεατών, σε μια παράσταση που θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση του παραδοσιακούς κοινωνικούς δεσμούς.
Σάββατο 19/6, 20:15
Ελεύθερη είσοδο με δελτίο εισόδου. Κρατήσεις: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

7. Φεστιβάλ Αθηνών – Παράσταση χορού: «ANNNA³ – Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων» στην Πειραιώς 260

Φωτογραφία: Katja Illner

Η χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ σμιλεύει τα γυναικεία σώματα ως τοπία αντανάκλασης, σύνδεσης και αντίστασης, μέσα από την παράσταση «ANNNA³ – Οι κόσμοι των αέναων μετατοπίσεων», η οποία παρουσιάζεται 19-20 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μεταμορφώσεις του γυναικείου σώματος, σ’ ένα εκρηκτικό συναισθηματικό και υπαρξιακό χορευτικό τρίο.
Σάββατο 19/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη: Εισιτήριο 25€, Ζώνη A: Εισιτήριο 15€, Ζώνη Β: Εισιτήριο 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

8. Φεστιβάλ Αθηνών: Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest

All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou

Οι εκδηλώσεις του Layers of Street, της νέας σκηνής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που φέρνει την street χορευτική κουλτούρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάλογο με το θέατρο και το σύγχρονο χορό, κορυφώνονται με το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, ένα διήμερο αφιερωμένο στην πιο χαρακτηριστική και δυναμική έκφραση της hip hop κουλτούρας: τα χορευτικά Battles, 19-20 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260.
Σάββατο 19/6, 22:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ • Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ • Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

9. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Σάββατο 19/6, στις 19:00
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Δίπλα Στη Μονή Καισαριανής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Νέα Γυναίκα, μόνη, ψάχνει12.09.2018

10. Φεστιβάλ: 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ παραστάσεις σήμερα

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» έρχεται να εγκαινιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Από 11 έως 20 Ιουνίου, καθημερινά από τις 8.00μμ. έως τις 11.30μμ., δεκάδες νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες performances σε μία 10ήμερη καθημερινή σκυλατοδρομία δημιουργικής έκφρασης και πρωτοπορίας.
Σάββατο 19/6, 20:00
Εισιτήριο: 6€: 3 performances/ανά ημέρα, 10€: όλες οι ημερήσιες performances. Προπώληση viva.gr.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως, Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ. totrenostorouf.gr

11. Φεστιβάλ Αθηνών – Συναυλία: Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – Βύρων Φιδετζής: 36 Ελληνικοί χοροί για ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα στο Ηρώδειο

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Σάββατο 19 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ένα αριστουργηματικό δείγμα της εγχώριας δημιουργίας: τους 36 Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα. Με τους 36 Ελληνικούς χορούς, ο Σκαλκώτας χρησιμοποιεί το παραδοσιακό υλικό ελεύθερα, δημιουργώντας από αυτό νέες αυτόνομες συνθέσεις, που συχνά απέχουν πολύ από τις πρωτογενείς πηγές τους.
Σάββατο 19/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη 45€ • Ζώνη Α΄ 35€ | Ζώνη Β΄ 25€ | Ζώνη Γ΄ 20€ • Άνω Διάζωμα 17/12/10€ • Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 10/8€ • Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλ: 21 0324 1807.

12. Προβολές ταινιών σε θερινά: Park Your Cinema Kids – «Λίλο και Στιτς» (2002) στο ΚΠΙΣΝ

Τη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν απίθανους ήρωες σε κόσμους που δεν χωράει ο νους, με ταινίες που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21:00 παρακολουθήστε, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, την ταινία κινουμένων σχεδίων «Λίλο και Στιτς» (2002), σε σκηνοθεσία: Dean DeBlois, Chris Sanders.
Σάββατο 19/6, 21:00 (Ελληνική Μεταγλώττιση)
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

13. Προβολές σε θερινά: «Amelie» στο City Drive-in στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η ομάδα του Cinema Alive μας καλωσορίζει στον καινούργιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) . Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη οθόνη υπαίθριου σινεμά στην Ελλάδα, δροσερά cocktails, θεματικές βραδιές και πολλές εκπλήξεις, τηρώντας  όπως πάντα όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Δείτε το Σάββατο 19 Ιουνίου, στις 21:00, τη γαλλική ρομαντική κομεντί «Amelie» του Ζαν-Πιερ Ζενέ και στις 23:00 την ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν.
Σάββατο 19/6, στις 21:00 και στις 23:00. 
Εισιτήριο: 14€/η ταινία. Προπώληση: viva.gr και citydrivein.gr.
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 (υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου). 

14. Προβολές σε θερινά σινεμά: «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα

Oι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη προσγειώνονται στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα στην Κυψέλη, από την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 22:30 και για λίγες μέρες. Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία.
Σάββατο 19/6, 22:30
Γενική είσοδος: 5 € | Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinemas/stellacinema/ | Κρατήσεις: 210 8657200
Cinema Stella (Open Air), Τενέδου 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200. https://www.facebook.com/stellacinema/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες θεατρικές παραστάσεις ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b