MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Νέα Γυναίκα, μόνη, ψάχνει

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στα θερινά σινεμά την Πέμπτη 17 Ιουνίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υποσχόμενη νέα γυναίκα (4/5*)

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν σε ένα ρόλο-δώρο ζωής από την Έμεραλντ Φενέλ δείχνει το δρόμο της νέας εποχής για τη γυναίκα, στο θρίλερ εκδίκησης «Υποσχόμενη νέα γυναίκα». Το φιλμ ήρθε από το πουθενά και μας σύστησε μια απρόσμενα ψαγμένη δημιουργό στην πρώτη μάλιστα δουλειά της– η ηθοποιός Φενέλ σκηνοθετεί και γράφει το πρωτότυπο σενάριο- για την οποία κέρδισε το όσκαρ σεναρίου. Ανατρεπτική, μοντέρνα, βίαιη και σαρκαστική μαζί, η «Υποσχόμενη νέα γυναίκα» έρχεται στο κατάλληλο τάιμινγκ για να αφηγηθεί την πιο χρήσιμη και επίκαιρη ταινία της χρονιάς, που είναι βέβαιο ότι θα γίνει σημείο αναφοράς της κινηματογραφικής θέσης της γυναίκας, για πολλά χρόνια.

Digger (3/5*)

Εντυπωσιακό είναι και το ντεμπούτο ενός νέου Έλληνα σκηνοθέτη του Τζώρτζη Γρηγοράκη που δεν αφήνεται σε weird τεχνικές για να κλέψει τα βλέμματα, ούτε σε λανθιμο-οικονομίδικες πατέντες για να κλέψει το χειροκρότημα. Το «Digger» είναι μια μεστή και χαμηλών τόνων ταινία γύρω από τη διττή σχέση ενός αγρότη (ο Βαγγέλης Μουρίκης σε ένα ρόλο που τον κάνει ολότελα δικό του με ερμηνευτική πυγμή) με τη φύση αλλά και τον γιο του με τον οποίο επανασυνδέεται μετά από αρκετά χρόνια. Η ταινία απέσπασε 10 βραβεία Iris.

Fast and furious 9- Μαχητές των δρόμων (1/5*)

Το «Fast and furious 9- Μαχητές των δρόμων» πατάει τόσο πολύ το γκάζι που η δράση οδηγείται κάποια στιγμή στο…διάστημα.

Γιάλντα, η νύχτα της συγχώρεσης (2/5*)

Το ιρανικό δράμα «Γιάλντα, η νύχτα της συγχώρεσης» κάτι πάει να πει για το δίπολο θρησκεία- τηλεόραση αλλά τα αφηγηματικά του όπλα είναι υπερβολικά αδύναμα.

Επανεκδόσεις

Επίσης, σε επανέκδοση κυκλοφορεί το στυλάτο και ατμοσφαιρικό κομψοτέχνημα «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι, ενώ το «Δυστύχημα» είναι η δεύτερη συνεργασία του Τζόζεφ Λόουζι με τον Χάρολντ Πίντερ μετά από τον «Υπηρέτη».

Όρνιθες ή πως να γίνεις πουλί

Τέλος το εγκεφαλικό ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη «Όρνιθες ή πως να γίνεις πουλί» είναι μια ιδιότυπη ματιά πάνω στην ομώνυμη θεατρική παράσταση του Καραθάνου.

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b