MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μία “μικρή Πομπηία” ανακαλύφθηκε στη Βερόνα

Στα συντρίμμια ενός εγκαταλελειμμένου σινεμά στη Βερόνα, εργάτες ανακάλυψαν μία μικρή Πομπηία -μία “ανακάλυψη χωρίς προηγούμενο” για την Ιταλία.

Βερόνα, Ιταλία, photo credits: Alessandro Carrarini on Unsplash
Βερόνα, Ιταλία, photo credits: Alessandro Carrarini on Unsplash
Monopoli Team

Εργάτες που ανακαίνιζαν ένα εγκαταλελειμμένο σινεμά στην πόλη της βόρειας Ιταλίας, Βερόνα, έκαναν μία μεγάλη ανακάλυψη, καθώς έκαναν ανασκαφές στο υπόγειο του κτιρίου.

Συγκεκριμένα ανακάλυψαν κάτι τόσο εντυπωσιακό που αποκαλέστηκε μία “μικρή Πομπηία” λόγω της πρωτόγνωρης διατήρησης τον ευρημάτων στον χρόνο. Όπως και η Πομπηία, έτσι και η συγκεκριμένη περιοχή μάλλον είχε καεί, γι’ αυτό και παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτη στον χρόνο.

“Το περιβάλλον παρέμεινε άθικτο, με τα εντυπωσιακά χρώματα των τοιχογραφιών να δημιουργήθηκαν μάλλον κατά τον δεύτερο αιώνα” ανέφερε σε σχετική δήλωση η Εποπτεία Αρχαιολογίας, Καλών Τεχνών και Τοπιογραφίας της Βερόνα, του Ροβίγκο και της Βιτσένσα, σημειώνοντας ότι η νέα αυτή ανακάλυψη θυμίζει μία “μικρή Πομπηία”.

Συντρίμμια από την "μικρή Πομπηία" που βρέθηκε στη Βερόνα, Photo courtesy of the Superintendency of Archeology, Fine Arts and Landscape of Verona, Rovigo, and Vicenza, πηγή: Artnet

Συντρίμμια από την “μικρή Πομπηία” που βρέθηκε στη Βερόνα, Photo courtesy of the Superintendency of Archeology, Fine Arts and Landscape of Verona, Rovigo, and Vicenza, πηγή: Artnet

Το σύγχρονο κτίριο πάνω από αυτό το συγκλονιστικό εύρημα ήταν το εγκαταλελειμμένο πλέον Astra Cinema, που παρέμενε κλειστό τα τελευταία 20 χρόνια. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του κτιρίου, παρατηρήθηκαν σημάδια ενός παλαιού ρωμαϊκού οικοδομήματος ήδη από το 2005.

Τα καμένα συντρίμμια που βρέθηκαν, λοιπόν, περιλάμβαναν ξύλινα έπιπλα, καθώς και ένα κατεστραμμένο ταβάνι. Ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί ο σκοπός του κτιρίου αυτού, αλλά υπήρχε ένα σύστημα θέρμανσης στους τοίχους και τα πατώματα, που μάλιστα ήταν καλυμμένα από ένα διακοσμητικό ψηφιδωτό.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας δήλωσε στην Independent ότι αυτή “ήταν μία μοναδική ανακάλυψη, χωρίς προηγούμενο στην Ιταλία”.

Άλλες πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις δίπλα στην Βερόνα περιλαμβάνουν ένα απίστευτα καλά διατηρημένο μωσαϊκό πάτωμα από τα θεμέλια μίας χαμένης ρωμαϊκής βίλλας έξω από την πόλη Negrar di Valpolicella. Βρέθηκε θαμμένη κάτω από αμπέλια και λέγεται ότι δημιουργήθηκε περίπου τον 3ο αιώνα.

Πηγή: ArtnetNews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙταλός καλλιτέχνης πούλησε “αόρατο γλυπτό” για 15 χιλιάδες ευρώ12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b