MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ιταλός καλλιτέχνης πούλησε “αόρατο γλυπτό” για 15 χιλιάδες ευρώ

Ο Ιταλός Salvatore Garau πούλησε σε δημοπρασία ένα γλυπτό του, που κυριολεκτικά δεν υπάρχει.

Photo by Enrico Mantegazza on Unsplash
Photo by Enrico Mantegazza on Unsplash
Monopoli Team

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Salvatore Garau μόλις πούλησε ένα αόρατο γλυπτό για 18 χιλιάδες δολάρια (15.000 €). Το έργο με τίτλο “Io Sono (Είμαι)”, υπάρχει απλά όχι σε υλική μορφή, εξήγησε ο καλλιτέχνης, “βρίσκει μορφή του μέσα από την ίδια του την ανυπαρξία”.

Ο 67χρονος καλλιτέχνης εξήγησε ότι το έργο του είναι περισσότερο σαν το “κενό”. “Το κενό δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν χώρο γεμάτο ενέργεια αι ακόμα και αν το αδειάσουμε και δεν μείνει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάιζενμπεργκ, αυτό το “τίποτα” έχει ένα βάρος. Έτσι, έχει ενέργεια που είναι συμπυκνωμένη και μεταμορφωμένη σε σωματίδια, που είναι μέσα μας. Μοιάζει δηλαδή με το πώς δίνουμε μορφή σε έναν θεό που δεν έχουμε ποτέ δει” ανέφερε.

Το έργο αυτό τέθηκε προς πώληση τον Μάιο στο Art-Rite, έναν οίκο δημοπρασίας στην Ιταλία. Πριν αρχίσει η δημοπρασία, εκτιμούσαν ότι το γλυπτό θα φτάσει τα 9 χιλιάδες ευρώ, οι υποψήφιοι αγοραστές όμως εκτόξευσαν την τιμή του στα 15 χιλιάδες.

Ο τυχερός αγοραστής, μάλιστα, εκτός από ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας, έλαβε και μερικές οδηγίες από τον καλλιτέχνη: Το έργο πρέπει να τοποθετηθεί σε ιδιωτική συλλογή ελεύθερη από εμπόδια, ενώ δεν χρειάζεται ειδικό φωτισμό ή έλεγχο θερμοκρασίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salvatore Garau (@salvatore_garau)


Αυτό πάντως δεν είναι το μόνο “αόρατο” έργο τέχνης που ο Garau έχει δημιουργήσει. Τον Φεβρουάριο, στην Piazza Della Scala στο Μιλάνο, ο καλλιτέχνης παρουσίασε το έργο “Buddha in Contemplation (Σκεπτόμενος Βούδας)”, ένα παρόμοιο αόρατο γλυπτό, που είχε οριοθετηθεί από ένα τετράγωνο από κολλητική ταινία σε ένα πεζοδρόμιο. Τότε είχε δηλώσει ότι το έργο του φτιάχτηκε από “αέρα και πνεύμα”.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b